Aνάλυση Κόστα Ρίκα – Ελλάδα

Ιστορικό παιχνίδι για την φάση των 16, μιας και είναι η πρώτη παρουσία και των 2 αντιπάλων στη συγκεκριμένη φάση του θεσμού. Κόστα Ρίκα και Ελλάδα συγκρούονται στο χορτάρι της Arena Pernabuco στο Recife. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΝΕΡΙΤ (23:00, 29/6). Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Μεξικό – Ολλανδία.

Στοιχημα Μουντιαλ

Προϊστορία:
Αυτή είναι η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των 2 αντιπάλων, μιας και οι 2 ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Πως προκρίθηκαν:
Η Κόστα Ρίκα είναι η ευχάριστη έκπληξη του Μουντιάλ μέχρι τώρα, καθώς προκρίθηκε, ως πρώτη, από τον “όμιλο του θανάτου”, αφήνοντας εκτός Ιταλούς και Άγγλους. Έκπληξη, αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο της αντιπάλους της, είναι και η πρόκριση της Ελλάδας, από έναν πιο βατό όμιλο. Η Ελλάδα κατάφερε να πάει στο τρίτο παιχνίδι, αποζητώντας μόνο τη νίκη, την οποία κατάφερε να πάρει. Πέρασε έτσι, εις βάρος της Ακτής Ελεφαντοστού.

Μουντιαλ Κοστα ΡικαΚόστα Ρίκα
Ένα “παραμύθι” ζει η ομάδα του Πίντο στη διοργάνωση, καθώς όχι μόνο κατάφερε να κερδίσει τα 2 πρώτα παιχνίδια, κόντρα σε Ουρουγουάη και Ιταλία, αλλά πήγε αδιάφορη στο ματς κόντρα στην Αγγλία (3η αγωνιστική), αφού είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το παιχνίδι κόντρα στους Άγγλους δε χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης, μιας και το τελικό 0-0 αποτυπώνει εξ ολοκλήρου την εικόνα του ματς. Από τη μια η Αγγλία που παρουσιάστηκε “αδιάφορη” και απογοητευμένη στο παιχνίδι και προσπαθούσε να απειλήσει με κάποιες στημένες φάσεις και από την άλλη η Κόστα Ρίκα, που απλά έκανε συντήρηση δυνάμεων εν όψει της συνέχειας.
Αγωνιστικά νέα: 
Ομάδα που παίζει σχεδόν παρόμοιο ποδόσφαιρο με την εθνική μας είναι η Κόστα Ρίκα, καθώς στηρίζεται στην αμυντική της λειτουργία, προσπαθώντας να φτάσει σε κάποιο τέρμα, κυρίως μέσα από αντεπιθέσεις, με τον Κάμπελ να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνων για τις αντίπαλες άμυνες. Στην φάση των ομίλων δέχθηκε μόλις ένα τέρμα (η καλύτερη άμυνα του τουρνουά), με τον εξαιρετικό Νάβας κάτω από τα γκολπόστ να αποτελεί το “βράχο” στην άμυνα. Το ευχάριστο κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας, φαίνεται από τις δηλώσεις του προπονητή. “Είμαι πολύ χαρούμενος που τερματίσαμε στην πρώτη θέση του ομίλου. Είμαστε έτοιμοι για οποιονδήποτε αντίπαλο προκύψει από το τρίτο γκρουπ”. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του τερματοφύλακα, Νάβας. “Ονειρευόμαστε. Ζούμε μαγικές στιγμές. Πρέπει όμως να μείνουμε προσηλωμένοι σε αυτό που κάνουμε. Αν συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά, μπορούμε να περάσουμε από τη φάση των 16 και να περάσουμε στα προημιτελικά”, με τον Ρουίζ να συμπληρώνει, “Είμαστε φανταστικό σύνολο. Μπορεί ο κόσμος να ζητάει από μένα να κάνω περισσότερα πράγματα, αλλά για μένα το σημαντικότερο είναι η ομάδα”. Στα της ενδεκάδας, σχήμα με 5 στην άμυνα θα παρατάξει ο Πίντο, ενώ και πάλι στην κορυφή της ομάδας θα είναι μόνος του ο Κάμπελ, με τους Μπολάνος και Ρουίζ να δίνουν τις απαραίτητες βοήθειες, όταν η ομάδα βρίσκεται σε κατάσταση επίθεσης.
Απουσίες: –

Πιθανή ενδεκάδα (5-4-1): Νάβας – Γκαμπόα, Ντουάρτε, Γκονζάλες, Ουμάνα, Ντίαζ – Ρουίζ, Μπόργκες, Τεχέδα, Μπολάνος, Κάμπελ
Μουντιαλ ΕλλαδαΕλλάδα

Ιστορική πρόκριση για την εθνική μας ομάδας, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κάνει “κατάθεση ψυχής” στον τελικό κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Οι παίχτες του Φερνάντος Σάντος μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και από την αρχή έδειξαν ότι η πρόκριση δε θα χαθεί. Τίποτα δεν τους πτόησε ακόμα και όταν οι Κονέ και Καρνέζης έγιναν αναγκαστική αλλαγή. Αντιθέτως, ο Σάμαρης που πέρασε σαν αλλαγή κατάφερε, ύστερα από συνδυασμό με τον Σαμαρά, να γράψει το 1-0. Το ματς ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας, μιας και στα 1 εναντίον 1 που επιχειρούσαν οι Ιβοριανοί, οι Έλληνες αμυντικοί είχαν πάντα την λύση. Στη μοναδική ομαδική ενέργεια της Ακτής, ο Μπονί ισοφάρισε τον αγώνα και η πρόκριση έδειξε να χάνεται. Ακόμα και τότε όμως οι Έλληνες διεθνείς δεν τα παράτησαν. Ο Τοροσίδης είχε δοκάρι (το 3ο μετά από αυτά των Χολέμπας και Καραγκούνη) και στην τελευταία φάση, ο Σαμαράς κέρδισε έξυπνα το πέναλτι από τον Σιο. Ο επιθετικός της Σέλτικ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την Ελλάδα στους 16 του Μουντιάλ και εκατομμύρια Έλληνες στο 7ο ουρανό.

Αγωνιστικά νέα: 
“Έλληνες βγείτε στους δρόμους και πανηγυρίστε” ήταν τα λόγια του Σάντος στην συνέντευξη τύπου. Αναμφίβολα είναι η μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά την κατάκτηση του Euro. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις των περισσότερων παιχτών. “Ποτέ δεν ξεγράφεις τους Ελλήνες”, ήταν η δήλωση του Αναστασίου (προπονητή του ΠΑΟ). Διθυραμβικά σχόλια και από τα περισσότερα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Το κλίμα ευφορίας επέστρεψε στις τάξεις της ομάδας, μετά τα όσα προβλήματα δημιουργήθηκαν την επομένη του αγώνα με την Κολομβία. Στα της ενδεκάδας τώρα, μεγάλο είναι το θέμα που έχει προκύψει με τον Κατσουράνη και τα όσα γίνονται και ακούγονται στην Ελλάδα (μέχρι και γκρουπάκι στα social media δημιουργήθηκε). Ο Σάντος, μετά τα όσα έδειξε στην τελευταία προπόνηση, σκέφτεται να αφήσει τον αρχηγό της εθνικής εκτός αρχικής ενδεκάδας, με τον Σάμαρη να ξεκινάει βασικό, μετά το εξαιρετικό ματς που έκανε κόντρα στην Ακτή. Κονέ και Καρνέζης δεν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών (ο πρώτος είναι σε καλύτερη κατάσταση) και όπως όλα δείχνουν ο Πορτογάλος τεχνικός θα ακολουθήσει το ρητό, “ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει”. Όπως και να χει, η μεγάλη πρόκριση σε συνδυασμό με την εξαιρετική εμφάνιση (ίσως η καλύτερη επί Σάντος) δίνουν μεγάλες ελπίδες για πρόκριση στους 8. “Μπορούμε να γράψουμε ακόμα ένα χρυσό κεφάλαιο” ήταν οι δηλώσεις του Κατσουράνη, με τον Γιάννη Μανιάτη να συμπληρώνει, “Να ξαναβγάλουμε τους Έλληνες στο δρόμο”.
Aπουσίες: Καρνέζης (Τ, 22/0), Κονέ (Μ, 19/1)
Πιθανή Ενδεκάδα (4-2-3-1): Γλύκος – Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέβας – Μανιάτης, Σάμαρης – Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος – Σαμαράς
Betting Tips:
* Μόλις 1 τέρμα σε 3 παιχνίδια έχει δεχθεί η Κόστα Ρίκα
* Μπορεί να δέχθηκε 4 τέρματα στο Μουντιάλ, αλλά η Ελλάδα είχε την καλύτερη άμυνα στα προκριματικά του Μουντιάλ της Ευρώπης

πηγή:foxbet.gr

ΠΑΝΑΓΑΚΗΣ ΟΠΑΠ

Πρακτορείο ΟΠΑΠ Παναγάκη-Χαντζή Βασιλική Κωνσταντίνου
Παλαιολόγου 114, Σπάρτη,
κοντά στην Εθνική Τράπεζα  τηλέφωνο 2731-0-25222