H πορεία της υγείας του Μιχάλη Παυλή όλο και επιδεινώνεται …

Ο Μιχάλης Παυλής είχε συγκινήσει το πανελλήνιο όταν τον Ιανουάριο δήλωνε ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και σταματά το ποδόσφαιρο, αλλά η κατάσταση για τον 24χρονο όλο και χειροτερεύει.

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ ανεβαίνει το δικό του «Γολγοθά» αυτούς του μήνες. Σύμφωνα με δημοσίευμα του sportlesvos.gr, η πορεία της υγείας του Μιχάλη Παυλή όλο και επιδεινώνεται.

Η κορτιζόνη, που αποτελεί μέρος της θεραπευτικής αγωγής, δημιουργεί παρενέργειες στον Παυλή, ενώ η προσπάθειά του να πάρει αναπηρική σύνταξη και το παραπληγικό επίδομα από το ΙΚΑ, έπεσε στο κενό.

Ο ίδιος βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, έχει επαφές μόνο με τους συγγενείς του, ενώ στον τόπο καταγωγής του, τη Λέσβο, πηγαίνει σπάνια, προτιμώντας να μένει στα Σπάτα.

Η ΑΕΚ, από την πρώτη στιγμή, είχε ανακοινώσει ότι το συμβόλαιό του θα ίσχυε κανονικά, μέχρι το καλοκαίρι και στη συνέχεια θα αναλάμβανε θέση στα τμήματα υποδομής. Ωστόσο ερωτηματικό αποτελεί πώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα, μετά τη δραμτική εξέλιξη της υγείας του.

Δεν δόθηκε επίδομα από το ΙΚΑ

Ο Παυλής μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο κατέθεσε τα χαρτιά του στο ΙΚΑ προκειμένου να πάρει αναπηρική σύνταξη και τα επιδόματα παραπληγίας και συμπαράστασης προσώπου που δίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η Επιτροπή που τον εξέτασε τον Μάρτιο απεφάνθη ότι ο 25χρονος πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας με ελαφρά υπολειμματική πυραμιδική σημειολογία, κρίνοντάς τον ανάπηρο κατά 30%.

Ο Παυλής προσέφυγε κατά της απόφασης και ένα μήνα μετά, τον Απρίλιο, επανεξετάστηκε από την Επιτροπή, η οποία αυτή την φορά έκρινε το ποσοστό αναπηρίας του στο 50% λόγω συχνών υποτροπών που παρουσιάζει λόγω της θεραπείας με κορτιζόνη. Ωστόσο εισηγήθηκε αρνητικά και για τα δυο επιδόματα που σε αυτές τις περιπτώσεις δικαιούται ο ασθενής.

Γιώργος Παυλής: «Υπάρχουν ημέρες που δεν βλέπει καλά…»

Συγκλονιστικά είναι τα όσα δήλωσε στο sportlesvos.gr ο αδελφός του Γιώργος.

«Είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση ψυχολογικά και δεν θέλει να έρχεται σε επαφή με κανέναν πέρα από τους δικούς του ανθρώπους. Για να φανταστείτε στο χωριό (σ.σ. στ Λουτρά Λέσβου) έρχεται σπάνια και κάθεται για 1-2 μέρες και αυτές μέσα στο σπίτι, γιατί δεν θέλει ο κόσμος να τον βλέπει σε αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ περήφανος ο Μιχάλης.

Η κορτιζόνη που παίρνει του έχει προκαλέσει παρενέργειες, καθώς υπάρχουν μέρες που δεν βλέπει καλά, βλέπει θολά και παραλύουν το χέρι του και το πόδι του. Προσπαθεί να συνεχίσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, έχει αναλάβει τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, αλλά και πάλι δεν είναι σε θέση να εργαστεί κανονικά. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει, αλλά είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Το ΙΚΑ του έκοψε τα επιδόματα και η σύνταξη, που ενδεχομένως θα πάρει, με 50% ποσοστό αναπηρίας είναι ελάχιστη. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κρίνουν οι επιτροπές αυτές, αλλά ένας άνθρωπος που έχει τόσα προβλήματα υγείας πώς είναι δυνατόν να τον βγάζουν ότι μπορεί να εργαστεί;».

prismasport.gr