Μόνο ο Μέσι μπορεί να νικήσει τη Γερμανία

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για το αδιαμφισβήτητο προβάδισμα που έχει για τον τελικό η Γερμανία και μόνο ο Μέσι μπορεί να ανατρέψει.

Η Γερμανία είναι αναμφισβήτητα το φαβορί του τελικού. Οχι λόγω της συντριβής της Βραζιλίας στον ημιτελικό αλλά για τη συνολική εμφάνιση της στο τουρνουά. Βασισμένη σε μεγάλο βαθμό στην πρωταθλήτρια Μπάγερν έδειξε τη μεγαλύτερη ομοιογένεια σαν ομάδα και σε συνδυασμό με την αδιαμφισβήτητη ικανότητα των παικτών της, πιστεύω ότι έφτασε δίκαια στον τελικό, δικαιώνοντας όσους την πίστευαν πριν από τη διοργάνωση.

Το μεγαλύτερο της όπλο είναι η υπεροπλία που ‘έχει σε όλες τις γραμμές, η οποία δεν συγκρίνεται με καμία άλλη Εθνική ομάδα που πήρε μέρος σε αυτό το Μουντιάλ. Ο Νόιερ είναι ανίκητος και μπορεί κάποιοι άλλοι τερματοφύλακες να συγκέντρωσαν επάνω τους, τα φώτα της δημοσιότητας λόγω σπουδαίων εμφανίσεων σε συγκεκριμένα ματς (Ρομέρο, Νάβας, Χάουαρντ, Οτσόα, Μπράβο), αλλά ο Γερμανός γκολκίπερ είχε συνεχώς εξαιρετική απόδοση.

Το ίδιο σταθερή είναι και η άμυνα της Γερμανίας με ηγέτη τον Χούμελς που φυσικά συνεισφέρει και επιθετικά με τις προωθήσεις του. Οσον αφορά στη μεσαία γραμμή και την επίθεση, τα πράγματα είναι απλά. Με ποδοσφαιριστές, όπως ο Κρόος, ο Μίλερ, ο Κεντίρα, ο Οζίλ, ο Σβαϊνστάινγκερ και ο Κλόζε, οι Γερμανοί έχουν απίστευτη πληθώρα ταλέντου και ικανοτήτων. Αλλά και μια ματιά στον πάγκο της Γερμανίας να ρίξετε, βλέπετε τη διαφορά, καθώς αναπληρωματικοί είναι παίκτες όπως ο Σίρλε, ο Γκέτσε και ο Ντράξλερ.

Οσον αφορά στην Αργεντινή την περίμενα καλύτερη, πιστεύοντας ότι ο Λιονέλ Μέσι θα έχει μεγαλύτερη βοήθεια από τους συμπαίκτες του. Ωστόσο ήταν κατώτερη του αναμενομένου, όπως φάνηκε και στα περισσότερα παιχνίδια, που μόνο εύκολα δεν κέρδισε. Ο Μέσι είναι αβοήθητος και με 2-3 αντιπάλους επάνω του, δεν μπορεί να κάνει όσα στη Μπαρτσελόνα, όπου έχει πολλά “στηρίγματα”. Ο Ντι Μαρία τραυματίστηκε, αν και δεν πιστεύω ότι έδειξε αυτά τα στοιχεία που τον έχουν ξεχωρίσει, ενώ Ιγουαϊν, Λαβέτσι κινήθηκαν σε ρηχά νερά για την φήμη και την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Και υπάρχει ο ταλαίπωρος Μασεράνο να τρέχει σαν παλαβός για να κλείσει τρύπες…

Οπως και να έχει, όμως, ο Μέσι θα είναι ο παίκτης – κλειδί για τους Αργεντινούς. Αν καταφέρει και ξεπεράσει την κούραση και το “διάβασμα” που του έχει κάνει ο Λεβ, είναι ικανός να πάρει το παιχνίδι μόνος του. Αλλωστε για τον 27χρονο άσο, υπάρχει το τεράστιο κίνητρο ότι επιτέλους έφτασε σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μέχρι τώρα οι αμφισβητίες της αξίας του Αργεντινού, στέκονταν επάνω στο γεγονός αυτό, ότι ποτέ δηλαδή δεν πέτυχε κάτι σπουδαίο σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Τώρα ήρθε η ώρα του και είναι σίγουρο ότι θα δώσει τα πάντα για την κατάκτηση του τροπαίου, παρότι ίσως αυτό να λειτουργήσει αρνητικά στην εξέλιξη του παιχνιδιού και τον γεμίσει με άγχος όσο περνάει ο χρόνος.

Αν καταφέρει λοιπόν η Γερμανία να τον εξουδετερώσει, δεν θα έχει πρόβλημα να σηκώσει την κούπα. Αν όχι, τότε θα δούμε έναν συναρπαστικό τελικό, που όλα θα είναι δυνατά!

πηγη: gazzetta.gr