Απάντηση των Καρρά και Δογαντζή για τα δημοσιεύματα…

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «Η ΓΑΤΑ»

Στην ημερήσια αθλητική εφημερίδα σας, πανελλήνιας κυκλοφορίας, με το διακριτικό τίτλο «Η ΓΑΤΑ» και συγκεκριμένα στο 2175° φύλλο της 5-7- 2014, ημέρας Σαββάτου, με την μεγαλύτερη εβδομαδιαία κυκλοφορία, στην πρώτη σελίδα του εντύπου, με τίτλο «οι απαράδεκτοι της ΕΠΣ Λακωνίας» αλλά και σε σχετικό ρεπορτάζ, στην σελίδα 23 αυτής, που επιμελήθηκε και συνέταξε προφανώς η συντακτική σας ομάδα, καθώς δεν αναφέρεται συγκεκριμένο όνομα αρθρογράφου, δημοσιεύθηκαν ψευδείς και συκοφαντικοί για το πρόσωπο μας ισχυρισμοί και εξυβριστικές εκφράσεις, κατά παράβαση των συναλλακτικών υποχρεώσεων του Τύπου και καθ υπέρβασιν του αναγκαίου μέτρου, με σκοπό προσβολής της τιμής και της υπόληψης μας.

Οι όλως ανυπόστατοι ισχυρισμοί, οι οποίοι ουδόλως ελέγχθηκαν από την εφημερίδα σας για την αλήθεια τους, παραβιάζουν τον σχετικό Κώδικα Δεοντολογίας που οφείλετε να τηρείτε εφόσον δεν σεβασθήκατε τις συναλλακτικές υποχρεώσεις που απορρέουν από το καθήκον σεβασμού της προσωπικότητός μας, καθώς προσβληθήκαμε με το δημοσίευμα αυτό βάναυσα, τελούσατε δε εν γνώσει των ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών που δημοσιεύσατε, το καθήκον αληθείας, αφού η προβολή ψευδών και ανυπόστατων συκοφαντικών ισχυρισμών παραβιάζει την σχετική σας υποχρέωση σύμφωνα με την δημοσιογραφική σας δεοντολογία, τέλος και το καθήκον διαμορφώσεως της κοινής γνώμης, καθώς προκλήθηκε στο αναγνωστικό σας κοινό αδικαιολόγητα αμφισβήτηση της ηθικής και κοινωνικής μας οντότητας με αφορμή ανυπόστατες και συκοφαντικές κατηγορίες εις βάρος μας.

Σε κάθε περίπτωση ενεργήσατε ή άλλως παραλείψατε να ενεργήσετε όπως θα έπραττε ο κάθε επιμελής και συνετός δημοσιογράφος που έχει την πρόθεση να τηρήσει τις συναλλακτικές υποχρεώσεις του Τύπου, διασταυρώνοντας -ελέγχοντας την αλήθεια των δήθεν ισχυρισμών προ της δημοσιεύσεώς τους και μάλιστα στην πρώτη σελίδα, σε ημέρα με την μεγαλύτερη εβδομαδιαία κυκλοφορία.

Στο επίδικο δημοσίευμα αναφέρεσθε για δήθεν επιδείξεις μας στο Φάληρο, για «απαράδεκτους της ΕΠΣ Λακωνίας», για «μέγα θέμα με τους συνοδούς του Προέδρου Π. Καρρά στο Γεώργιος Καραϊσκάκη», για «τζάμπα μάγκες» και επιχειρείτε να δικαιολογήσετε τους χαρακτηρισμούς αυτούς, αναφερόμενοι σε δήθεν περιστατικό που «αποκαλύπτει» η εφημερίδα σας, εμφανίζοντας και «ανάλογα ντοκουμέντα». Αναφέρετε, στο όλως ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα σας πως εμείς, οι Παναγιώτης Καρράς και Θεμιστοκλής Δογαντζής, βρεθήκαμε δήθεν στο γήπεδο του Ολυμπιακού την 2-3-2014 προκειμένου να δούμε το παιχνίδι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, το οποίο έληξε 0-3, συνοδευόμενοι από τον πατέρα του νυν διαιτητή της Football League Σπύρο Σελίμο και τον πρώην διαιτητή των πρωταθλημάτων της Ένωσης, Βασίλη Ταβουλάρη, ανιψιό του Νίκου Σελίμου, ο οποίος φέρεται να κάνει άσεμνη χειρονομία.

Εφόσον είχατε μπει στον ελάχιστο κόπο να διασταυρώσετε τις «πληροφορίες» που προφανώς φίλοι Λάκωνες, γνωστοί σε εμάς, σας παράσχεσαν, θα γνωρίζατε πως ουδέποτε εμείς, οι Παναγιώτης Καρράς και Θεμιστοκλής Δογαντζής, βρεθήκαμε στο γήπεδο στο ως άνω παιχνίδι, καθώς, ο μεν πρώτος, την ίδια ημέρα βρισκόταν σε επίσημο δείπνο ως αρχηγός αποστολής της εθνικής ομάδας κορασίδων, στο Τολό Αργολίδος, μετά τον φιλικό αγώνα των εθνικών ομάδων κορασίδων Ελλάδας-Τουρκίας, ο δε δεύτερος, βρισκόταν στην Πάτρα με την εκεί φοιτήτρια κόρη του και λοιπά μέλη της οικογενείας καθώς επρόκειτο για την Κυριακή της Αποκριάς. Άρα ποτέ δεν υπήρξαν συνοδοί, οι δήθεν δε αποδείξεις και τα ντοκουμέντα που επικαλείσθε μάλλον στόχο είχαν να παραπλανήσουν τους αναγνώστες σας και να θίξουν εμάς.

Θέτουμε στη διάθεσή σας επίσημα στοιχεία και έγγραφα που αποδεικνύουν τα όσα εμείς ισχυριζόμαστε και έχουμε την απαίτηση να δημοσιεύσετε αυτή μας την επιστολή στο φύλλο της εφημερίδάς σας του Σαββάτου, στην ίδια ακριβώς θέση όπου δημοσιεύσατε και το όλως ψευδώς και συκοφαντικό για το πρόσωπο μας άρθρο, συνοδευόμενη και από δήλωση της εφημερίδας σας, όπου θα αποδέχεσθε την ευθύνη σας και θα ζητάτε συγγνώμη. Συγγνώμη επιβεβλημένη καθώς με τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς σας προσβάλατε την τιμή και την αξιοπρέπειά μας καθώς και την δημόσια εικόνα μας και υπό την ιδιότητα του μεν πρώτου, εν ενεργεία αστυνομικού, πρώην Πρόεδρου της Ένωσης Αστυνομικών Λακωνίας, νεοεκλεγέντος Περιφερειακού Συμβούλου, Εφόρου εθνικών ομάδων του δε δεύτερου, δικαστικού υπαλλήλου επί 25ετία. Δημιουργήσατε στους αναγνώστες σας την εντύπωση πως κάνουμε κατάχρηση των θέσεών μας στην ΕΠΣ Λακωνίας, είμαστε διεφθαρμένοι, σχολιάζοντας μάλιστα και μια απλή φωτογραφία γεύματος σε εστιατόριο, γεύμα το οποίο έλαβε χώρα σε άλλη χρονικά στιγμή από αυτή του παιχνιδιού Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, επιχειρώντας να εμφανισθεί αυτή η καθημερινή και ανθρώπινη πλευρά ως μεμπτή. Καλό θα ήταν στο μέλλον να είσθε πιο προσεκτικός τόσο στο περιεχόμενο των δημοσιευμάτων σας όσο και στον έλεγχο των πληροφοριών και πληροφοριοδοτών.

Σε αντίθετη περίπτωση σας δηλώνουμε πως θα προσφύγουμε άμεσα ενώπιον της δικαιοσύνης προς αποκατάσταση της εις βάρος μας από μέρους σας διαπραχθείσης παράνομης προσβολής της προσωπικότητάς μας.

Τέλος, σας κάνουμε γνωστό, αν και πιστεύουμε πως γνωρίζετε ήδη, πως επανειλημμένως έχουμε ασκήσει καθήκοντα παρατηρητών αγώνων κυπέλλου Ελλάδας και στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», μεταξύ άλλων γηπέδων, ο πρώτος εξ ημών, (Παναγιώτης Καρράς), παρατηρητής αγώνα σε δυο τελικούς κυπέλλου Ελλάδας, με ήθος και παρουσία γνωστή στους χώρους των γηπέδων της Ελλάδας και εν γένει του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σπάρτη 11 Ιουλίου 2014

Παναγιώτης Καρράς

Θεμιστοκλής Δογαντζής