Φόρα τα καλά σου!

Ο Panathinaikos επιστρέφει! Οι «πράσινοι» βγάζουν από το ντουλάπι το ευρωπαϊκό τους «κοστούμι» για τη μάχη (21:00) με τη Σταντάρ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Παίζει ο Πέτριτς.

Ύστερα από διάλειμμα ενός έτους, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στα ευρωπαϊκά… σαλόνια και θα βρει μπροστά του την Σταντάρ Λιέγης στις 21:00 (NovaΣΠΟΡ FM 94.6, www.sport-fm.gr, Otesport1) στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, η οποία θα διεξαχθεί στο «Maurice Dufrasne». 

Το τελευταίο παιχνίδι του «τριφυλλιού» πέραν Superleague και Κυπέλλου Ελλάδος ήταν στις 6 Δεκεμβρίου του 2012 κόντρα στην Τότεναμ για την έκτη αγωνιστική του Europa League. 

Οι δύο συνδετικοί «κρίκοι» είναι ο νυν αρχηγός, Κάρλος Ζέκα, ο οποίος είχε σκοράρει τότε στο «White Hart Lane» στο 3-1, αλλά και ο Στέφανος Κοτσόλης, που είχε μείνει εκτός αποστολής από εκείνο το ματς, ενώ προπονητής ήταν ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Τελευταία συμμετοχή για το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν για τα play-off της ίδιας σεζόν, όταν είχε παίξει με τη Μάλαγα στο ΟΑΚΑ και είχε φέρει «λευκή» ισοπαλία στις 28 Αυγούστου του 2012 με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα στον «πράσινο» πάγκο. Οι Ισπανοί προκρίθηκαν στους ομίλους της διοργάνωσης, σε συνδυασμό του προ έξι ημερών 2-0. 

Επί του παρόντος, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου θέλει ένα καλό αποτέλεσμα απόψε κόντρα στους Βέλγους, ώστε να ολοκληρώσει τη… δουλειά την ερχόμενη Τρίτη (5/8, 21:00) στη Λεωφόρο, ώστε να παίξει στα play-off του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού φαίνεται πως θα προτιμήσει τελικά το 4-4-2 με ρόμβο και όχι το 4-4-1-1, ενώ αναμένεται να είναι βασικός ο Μλάντεν Πέτριτς, που πάντως δεν έχει ξεπεράσει εντελώς τις ενοχλήσεις στη μέση. 

Ο Κροάτης έχει καλή παράδοση κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης, καθώς είχε σκοράρει τρεις φορές εναντίον της στα δύο ματς με το Αμβούργο για το Europa League της σεζόν 2009-10. 

Ο Κοτσόλης θα υπερασπιστεί τα δοκάρια του Παναθηναϊκού, Ο Νάνο θα είναι αριστερά και ο Τριανταφυλλόπουλος δεξιά, με τους Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής να παίζουν στο κέντρο της άμυνας. Μοναδικό αμυντικό χαφ θα είναι ο Μέντες, έχοντας πιο μπροστά του και αριστερά τον Λαγό και από τα δεξιά τον Ζέκα. Ο Ατζαγκούν θα έχει πιο ελεύθερο ρόλο. Ο Μπεργκ θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας κοντά του τον Πέτριτς. Στην περίπτωση που προφυλαχθεί ο 33χρονος επιθετικός, θα αγωνισθεί στη θέση του ο Καρέλης. Οι υπόλοιποι της αποστολής είναι οι Στιλ(Τ), Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Ντίνας, Δώνηςμ Πράνιτς, Κλωναρίδης. 

Σε ότι αφορά την Σταντάρ, ο Καβαζίμα θα είναι στο τέρμα και στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Βαν Ντάμε, Τεσέιρα, Σιμάν, Σταν, Στο κέντρο οι Καρσελά, Μαρκέ, Λουμάνζα-Λέμπι και Μπιά. Στην επίθεση οι Εζεκιέλ, Ντε Καμάργκο. 

Στον πάγκο ο Γκι Λουζόν θα έχει τους Τιράμ (Τ), Αϊντάρεβιτς, Αρσλαναγκιτς, Μπομπό, Μίλετς, Μάε, Μποκού.

πηγη: sport-fm.gr