Ένα παιχνίδι, μισή χρονιά!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Σταντάρ, στην οποία οι «πράσινοι» χρωστούν κάτι από το 2010!

 

Είναι αυτό που λέμε ένα παιχνίδι μισή χρονιά. Ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Παναθηναϊκού και του αγώνα με την Σταντάρ. Με πρόκριση ο Παναθηναϊκός επιστρέφει οριστικά στην Ευρώπη και έχει μία ακόμα ευκαιρία να κάνει το θαύμα-βάση αντιπάλων- και να παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μία πρόκριση εξασφαλίζει οριστικά ευρωπαϊκά παιχνίδια στον Παναθηναϊκό μέχρι τον Δεκέμβριο σίγουρα και βλέπουμε…

 

Το κυριότερο ;  Ο Παναθηναϊκός ικανοποιεί τον κόσμο του, που δεν αντέχει να τον δει άλλη μία χρονιά εκτός Ευρώπης. Και φυσικά μία πρόκριση εξασφαλίζει 5 εκ. ευρώ στα ταμεία και η ομάδα  κάνει ένα μεγάλο βήμα για την ΟΡΙΣΤΙΚΗ εξυγίανση. Κάτι που αν το έλεγες αυτό πριν δύο χρόνια θα σε πέρναγαν για τρελό …..  Για αυτό και το συγκεκριμένο παιχνίδι με την Σταντάρ είναι η μισή χρονιά για τον Παναθηναϊκό.

 

Ο Αναστασίου έχει προετοιμάσει τους παίκτες κατάλληλα, για να μπουν στο γήπεδο να πάρουν την πρόκριση. Ότι ήταν να κάνει ο προπονητής και το τεχνικό τιμ το έκαναν. Τώρα τον λόγο έχουν οι παίκτες και ο κόσμος της ομάδας, που θα γεμίσει το γήπεδο και η Σταντάρ θα καταλάβει τι σημαίνει…Λεωφόρος. Αρκεί να καταλάβουν όλοι όσοι πάνε στο γήπεδο, ότι κάθε διακοπή από οποιαδήποτε ανοησία βολεύει τον αντίπαλο, που θα μπει στο γήπεδο, για να παίξει κυρίως με το νου του στην άμυνα και σε κάποια αντεπίθεση να βάλει ένα γκολ, που θα φέρει τούμπα τα προγνωστικά.

 

Μου λένε όλοι, ότι η παράδοση είναι σε βάρος του Παναθηναϊκού , που δεν έχει πάρει πρόκριση ποτέ στην ιστορία φέρνοντας 0-0 στο πρώτο εκτός έδρας ματς σε νοκ-αουτ παιχνίδια. Ε και; Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Και αν ο Παναθηναϊκός είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος σε αυτό το ματς την πρόκριση θα την πάρει.  Αρκεί αμυντικά να κάνει ένα παιχνίδι, όπως της Λιέγης και στην επίθεση-αν είναι δυνατόν-  η πρώτη ευκαιρία να γίνει γκολ.

 

Αυτό είναι παιχνίδι καρδιάς, παιχνίδι του όλα, η τίποτα. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού το ξέρουν και περιμένουν πως και πως την στιγμή να πάρουν την πρόκριση κόντρα στην Σταντάρ και να την χαρίσουν στον κόσμο τους.  Εξάλλου ο Παναθηναϊκός κάτι της χρωστάει της Σταντάρ από το 2010. Και φυσικά αυτά είναι παιχνίδια για τους παίκτες με προσωπικότητα. Τον Μπέργκ, τον Πέτριτς, τον Σίλντεφελντ, τον Μέντες,τον Πρανιτς τον μεγάλο αρχηγό τον Ζέκα. Αλλά και για παίκτες διψασμένους να παίξουν στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό είτε για πρώτη φορά είτε και πάλι.

πηγη: gazzetta.gr