Το προφίλ της αντιπάλου του Αστέρα, Μακάμπι Τελ Αβίβ

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα βρεθεί στο δρόμο του Αστέρα στα play offs του Europa League. Δείτε το προφίλ της και την καλή της παράδοση απέναντι στις ελληνικές ομάδες.

Βατός αντίπαλος, αλλά σε κάθε περίπτωση όχι εύκολος θα είναι για τον Αστέρα η Μακάμπι Τελ Αβίβ στα play offs του Europa League. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα των Αρκάδων είναι πως ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στην Κύπρο, λόγω της έκρυθμης κατάστασης στο Ισραήλ. 

Η Μακάμπι είναι πρωταθλήτρια του Ισραήλ και συμμετείχε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου αποκλείστηκε από τη σλοβενική Μάριμπορ (1-0, 2-2). Στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει τη Σάντα Κόλομα από την Ανδόρα με δύο νίκες (0-1, 2-0). Το πρωτάθλημά της αρχίζει στις 23 Αυγούστου. 

Η ομάδα του λαού ιδρύθηκε το 1906 και έχει κατακτήσει 20 πρωταθλήματα και 22 Κύπελλα. Προπονητής της ομάδας είναι ο Όσκαρ Γκαρθία και στο ρόστερ της έχει ως επί το πλείστον παίκτες από το Ισραήλ με εξαίρεση τον Κογκολέζο φορ Μέιβις Τσιμποτέ, τον Σουηδό επιθετικό Ράντε Πρίτσα, τους Ισπανούς Χουάν Πάμπλο (τερματοφύλακας) και Κάρλος Γκαρθία (αμυντικός) και τον Νιγηριανό μέσο Νόσα Ιγκιεμπόρ. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μακάμπι έχει αποκλείσει στο παρελθόν ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Το 2004 στον τρίτο προκριματικό του Champions League απέκλεισε τον ΠΑΟΚ όταν κέρδισε στα χαρτιά τον αγώνα της Τούμπας λόγω της χρησιμοποίησης του Λιάσου Λουκά, που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. 

Το 2011 στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό χάνοντας με 2-1 στο «Καραϊσκάκη» και νικώντας με 1-0 στη ρεβάνς. 

Ένα χρόνο μετά στα play offs του Europa League είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό νικώντας με 3-0 στο Ισραήλ και χάνοντας με 2-1 στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.   πηγη: sport-fm.gr