Αναλύσεις, προτάσεις αγώνων Ισπανίας, Πριμέρα Σαββάτου

ΜΑΛΑΓΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

*** Οριακό φαβορί του 2,55 η Μπιλμπάο, αουτσάιντερ του 2,85 η Μάλαγα.

*** Προϊστορία: 7-3-3.

ΜΑΛΑΓΑ: Με αρκετές απώλειες στο έμψυχο δυναμικό, αστάθεια στην απόδοσή της και τον Μπερντ Σούστερ να μην τα έχει καλά με την εξέδρα, δεν ήταν κακή η ενδέκατη θέση που κατέλαβε πέρυσι, καθώς σε κάποιο σημείο στο δεύτερο γύρο είχε φτάσει κοντά στην επικίνδυνη ζώνη.

Ο Γερμανός τεχνικός έφυγε και ανέλαβε ο γνωστός μας από τη θητεία του σε Κέρκυρα, Ολυμπιακό Βόλου, Χάβι Γκράθια, που δεν κατάφερε να σώσει την Οσασούνα από τον υποβιβασμό πέρυσι.

Πλήγμα η αποχώρηση του γκολκίπερ Καμπαγέρο, έφυγαν και οι βασικοί, ο μπακ Γκάμεθ και ο μπακ χαφ Ελισέου, καλές προσθήκες οι τερματοφύλακας Οτσόα, εξτρέμ Ορτα, ο ακραίος μεσοεπιθετικός Λουίς Αλμπέρτο και οι μπακ Μπόκα και Ροσάλες, κυνηγάει και την επιστροφή του πολύ καλού πέρυσι εξτρέμ Αμραμπάτ.

3-1 τη Νιουκάστλ, 2-0 τη Γουέστ Χαμ και ήττα 2-0 από τη Φιορεντίνα στα σημαντικότερα φιλικά των Ανδαλουσιάνων, που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν και τη ζέστη στο αποψινό παιχνίδι.

«Πιστεύω πως είμαστε καλύτεροι κάθε μέρα. Τόσο που έχουμε δουλέψει στην προετοιμασία έχουμε όρεξη η απόδοσή μας να είναι καλή. Η Μπιλμπάο θα κάνει αλλαγές ώστε να φρεσκαριστεί, δεν με ενδιαφέρει όμως σε τι κατάσταση θα έρθει, αυτό μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή. Πρόθεσή μας να επιτεθούμε και να κάνουμε ευκαιρίες», είπε ο Ναβαρέζος τεχνικός, παλιός παίκτης της Μπιλμπάο Β.

Δίχως ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα οι «μπλανκιαθούλες», προς ενδεκάδα με τέσσερα νέα πρόσωπα σε σχέση με πέρυσι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Οτσόα – Ροσάλες, Σέρχιο Σάντσεθ, Ουέλιγκτον, Αντούνες – Νταρντέρ, Καμάτσο – Ορτα, Ντούντα, Λουίς Αλμπέρτο – Σάντα Κρους.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Εκανε βήμα πρόκρισης για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου έχει να συμμετάσχει από τη σεζόν 1998-99, με το 1-1 της Τρίτης κόντρα στη Νάπολι εκτός έδρας. Αρκετά καλή στο πρώτο μέρος, όταν και προηγήθηκε στο 41’, συνέχισε δυνατά στις αρχές της επανάληψης, ζορίστηκε μετά ισοφάριση του 69’.

«Καλά παίξαμε για 70 λεπτά, μετά το 0-1 μπορούσαμε δεύτερο, στο τέλος κουραστήκαμε, κλειστήκαμε και παραλίγο να το πληρώσουμε», σχολίασε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που παρέμεινε στον πάγκο της.

Εκεί οι Βάσκοι έφτασαν χάρη στην εξαιρετική περσινή πορεία τους, από τη 15η αγωνιστική βρίσκονταν στην τέταρτη θέση. Μόνη απώλεια ο χαφ Ερέρα.

0-0 με Ολυμπιακό, 3-1 με Γκλάντμπαχ, 2-0 με Μπενφίκα, 2-2 με Βέρντερ στα σημαντικότερα φιλικά της.

«Είμαστε σε καλή κατάσταση, μέχρι τώρα τα βλέμματα ήταν επικεντρωμένα στα ματς με τη Νάπολι, αλλά έχουμε το νου μας στο ματς με τη Μάλαγα. Τα έχουμε ξαναπεί πως η διοργάνωσή μας είναι το πρωτάθλημα και είναι ζωτικό να ξεκινήσουμε καλά», υπογράμμισε ο «τσινγκούρι».

Ιδια αποστολή με αυτή κόντρα στη Νάπολι για τα «λιοντάρια», πιθανότατα 2-4 παίκτες το φρεσκάρισμα του Βαλβέρδε στην αρχική ενδεκάδα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ιραϊθόθ – Ιραόλα (Ντε Μάρκος), Σαν Χοσέ, Λαπόρτ, Βαλενθιάγα – Ιτουράσπε, Ουνάι Λόπεθ (Μπενιάτ), Μ. Ρίκο – Ιμπάι Γκόμεθ, Αντούριθ, Μουνιαΐν.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (Χ): Η Μάλαγα πήρε ενδιαφέροντες παίκτες και θέλει να επιτεθεί, αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά. Η Μπιλμπάο ανέβασε γρήγορα ρυθμούς λόγω Νάπολι, αλλά η πρεμιέρα σήμερα θα είναι απαιτητική.

ΓΡΑΝΑΔΑ – ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ        

*** «Τσίμπησε» προς τα πάνω ο άσος, στο 2,10 από 2,00, το διπλό ελαφρώς έπεσε κάτω από 3,80.

*** Προϊστορία: 9-7-3.

*** Προπονητής της Λα Κορούνια το 2005-07 ο Χοακίν Καπαρός.

ΓΡΑΝΑΔΑ: Με το διπλό επί της Βαγιαδολίδ τελευταία αγωνιστική σφράγισε τη σωτηρία της. Αντιμετώπισε προβλήματα εντός έδρας και στο σκοράρισμα. Ο Λούκας Αλκαράθ έφυγε, ο πολύπειρος Χοακίν Καπαρός (πέρυσι Λεβάντε) ήρθε.

Πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, αποχώρησαν βασικοί όπως οι μπακ Σικιέρα, Ανγκούλο, ο χαφ Ρέθιο, ο εξτρέμ Μπραχίμι, ήρθαν παίκτες όπως οι επιθετικοί Κόρδομπα, Ροτσίνα, Λάρσον, ο στόπερ Μπαμπέν, ο γκολκίπερ Οϊερ, οι χαφ Χ. Μάρκεθ, Σισοκό κ.α.

1-0 τη Μάιντς και την Κολωνία στα σημαντικότερα φιλικά της, αήττητη στα ματς προετοιμασίας (6-1-0).

Μόλις μία νίκη στα τελευταία δέκα ματς με Λα Κορούνια ο Καπαρός, την ώρα που οι Ανδαλουσιάνοι έχουν 43 χρόνια να πάρουν νίκη σε πρεμιέρα στην Πριμέρα στο γήπεδό τους (τα περισσότερα πάντως ήταν σε άλλες κατηγορίες).

«Η ομάδα είναι καλά, δούλεψε πολύ, ήταν μια έντονη προετοιμασία και μπαίνουμε με όλους τους παίκτες διαθέσιμους πλην δύο τιμωρημένων. Πάμε να παίξουμε καλά και να πάρουμε αποτέλεσμα. Οποια ομάδα δεν πάει στο 100% δεν κερδίζει αγώνα Πριμέρα. Εχουμε όρεξη και όραμα. Θα είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι, με ένταση», υποστήριξε ο Ανδαλουσιάνος τεχνικός.

Τιμωρημένοι είναι ο γκολκίπερ Ρομπέρτο και ο ακραίος μεσοεπιθετικός Πίτι, αμφότεροι βασικοί πέρυσι. Τον πρώτο θα καλύψει ο διεθνής με την Ελπίδων, Σκοπιανός Ντιμιτριέφσκι, που κάνει ντεμπούτο στην Πριμέρα, αν και είχε μπει σε αποστολές της πρώτης ομάδας πέρυσι. Μαζί του άλλα τέσσερα νέα πρόσωπα. Οχι απίθανο για πάγκο ο βασικός στόπερ Μουρίγιο που είχε ενοχλήσεις.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ντιμιτριέφσκι – Νιόμ, Μπαμπέν, Μάινθ (Μουρίγιο), Σισοκό – Ροτσίνα, Γιούστε, Φ. Ρίκο, Χ. Κάρλος – Ματσίς, Ελ Αράμπι.

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Εχει βαρεθεί τα τελευταία χρόνια να είναι ασανσέρ ανάμεσα σε Πριμέρα και Σεγούντα. Στο πρώτο ένα τρίτο δυσκολεύτηκε πέρυσι, αλλά κατόπιν ήταν διαρκώς σε θέσεις ανόδου.

Δεν υπάρχει πλέον στον πάγκο της ο Φερνάντο Βάθκεθ, που συγκρούστηκε με τη διοίκηση για τις αργοπορημένες μεταγραφές και απολύθηκε προς έκπληξη πολλών. Ανέλαβε ο Βίκτορ Φερνάντεθ, επιστρέφει στην Πριμέρα ύστερα από έξι χρόνια, επιθυμεί από την ομάδα του να έχει επιθετικές τάσεις και κατοχή μπάλας.

Ακόμα κυνηγάει έναν ή δύο στόπερ και έναν επιθετικό (κλασικός φορ μόνο ο Τοτσέ, πάει για Μήτρογλου), σημαντικότερες προσθήκες οι ακραίοι μεσοεπιθετικοί Κουένκα, Λούκας, οι χαφ Μεντούγιανιν, Χοσέ Ροντρίγκεθ, ο περιφερειακός φορ Φαρίνια και ο μπακ Κανέγια, έφυγαν οι δανεικοί, εξτρέμ Σισοκό, χαφ Ραμπέγιο, που βοήθησαν.

Ηττες 2-0 από Θέλτα, 1-0 από Μπράγκα, νίκη 1-0 με Χιχόν στα σημαντικότερα φιλικά της.

Νοκ άουτ οι λογιζόμενοι ως βασικοί εξτρέμ, Σαλομάο και Λούκας Πέρεθ και ο μπακ Μ. Πάμπλο, με τέσσερις νεοαποκτηθέντες στην αρχική ενδεκάδα. Με ενοχλήσεις ταξίδεψε ο Ινσούα, αλλά αν δεν αγωνισθεί θα υπάρξει πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Λουξ – Λαουρέ, Λόπο, Ινσούα, Κανέγια – Χ. Ντομίνγκεθ, Μεντούγιανιν, Χ. Ροντρίγκεθ – Φαρίνια (Κουένκα), Τοτσέ, Λουιζίνιο.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (2-3 γκολ): Λογικό από μια άποψη να δίνεται φαβορί η Γρανάδα, καθώς η Λα Κορούνια ακόμη φτιάχνεται, αλλά η απόδοση στον άσο δεν ενθουσιάζει.

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ

*** Λίγο πάνω από 2,05 ο άσος, στο 3,60 το διπλό.

*** Προϊστορία: 43-15-14. Τελευταίο διπλό το 2003-04, έκτοτε 7-3-0.

*** Περσινός ημιτελικός του Γιουρόπα Λιγκ, νίκη 2-0 η Σεβίλλη στο πρώτο ματς (οφσάιντ το ένα γκολ), νίκη 3-1 η Βαλένθια στη ρεβάνς, το γκολ πρόκρισης της Σεβίλλης στις καθυστερήσεις.

*** Προπονητής της Βαλένθια το 2008-12 Ουνάι Εμερι, εκεί έφτιαξε το όνομά του.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Η σεζόν της πέρυσι σημαδεύτηκε από την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, τρίτο στην ιστορία της, χάρη στην επικράτησή της στα πέναλτι κόντρα στην Μπενφίκα στο Τορίνο. Στο πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε καλά, αλλά ανέβηκε στα υπόλοιπα 2/3 και έφτασε στην πέμπτη θέση.

Ο Ουνάι Εμερι παρέμεινε στον πάγκο της, μεγάλος στόχος η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το θέμα είναι πως τις τελευταίες ώρες προέκυψε θέμα Φάσιο – Τότεναμ και ο Αργεντινός ηγέτης της άμυνας/αρχηγός οδεύει προς Λονδίνο. Εχασε ήδη τον ηγέτη Ράκιτιτς, αλλά πήρε τον Μπανέγα για αντικαταστάτη του, απώλεια και ο εξαιρετικός μπακ Μορένο, (όπως και ο αμυντικός χαφ Μ’ Μπιά).

Ενδιαφέρουσες οι προσθήκες του σούπερ ταλέντου Ντεουλοφέου και των Ντ. Σουάρεθ, Ιάγο Ασπας, Βιδάλ, παίρνει ακόμη αριστερό μπακ (Τρεμουλινάς, τα ιατρικά απομένουν).

Ηττήθηκε δίκαια 2-0 από τη Ρεάλ στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ του Κάρντιφ, 0-0 με Λυών, 2-0 με Χέρτα και Φενέρμπαχτσε, 0-2 από Σαμπντόρια στα σημαντικότερα φιλικά της.

«Η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ μας έκανε πολύ χαρούμενους, αλλά έχει και παράπλευρες απώλειες, οι ποδοσφαιριστές μας τράβηξαν την προσοχή. Μου προκαλεί πολύ όραμα και φιλοδοξία το παιχνίδι, είναι η πρώτη πέτρα του δρόμου, τα παιδιά έχουν πολλή όρεξη και ανεβασμένο ηθικό. Η Βαλένθια έχει κάνει βήμα μπροστά», σημείωσε ο Βάσκος τεχνικός.

Νοκ άουτ ο εκ των πρώτων σκόρερ πέρυσι, φορ Γκαμερό και ο νεοαποκτηθείς στόπερ Αρίμπας. Δύο ή τρεις «νέοι» στην αρχική ενδεκάδα, προς πάγκο ο Μπανέγα, που μόνο φιλικά δεν έφυγε από τη Βαλένθια.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μπέτο – Κόκε, Παρέχα, Καρίσο, Φ. Ναβάρο – Ιμπόρα, Κριτσόβιακ – Ντεουλοφέου (Ρέγες), Ντ. Σουάρεθ, Βιτόλο – Μπάκα.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Νέα εποχή στο «Μεστάγια» με τον δισεκατομμυριούχο εκ Σιγκαπούρης Πίτερ Λιμ να ρίχνει μπόλικο ρευστό στα άκρως ταλαιπωρημένα ταμεία της. Εμεινε εκτός Ευρώπης ύστερα μια απογοητευτική σεζόν (8η).

Νέος τεχνικός ο Πορτογάλος Νούνο Εσπίριτο Σάντος, που πήρε «προαγωγή» από τη Ρίο Αβε.

Πολλές μεταγραφές, οι φορ Ροδρίγο, χαφ Σουκουλίνι, Γκόμες, στόπερ Μουστάφι, Οταμέντι (είχε αποκτηθεί από πέρυσι, αλλά δεν υπήρχε θέση και είχε δοθεί δανεικός), εξτρέμ Ντε Πολ, μπακ Ορμπάν, Κανσέλο, γκολκίπερ Γιοέλ, θέλει ακόμα τον χαφ Πέρες και έναν επιθετικό. Οι αμυντικοί Μπερνάτ και Ματιέ κυριότερες απώλειες.

2-1 τη Μίλαν, 3-1 την Μπενφίκα, 2-2 με Μονακό, 1-2 από Μάντσεστερ Γιουν. στα σημαντικότερα φιλικά της.

«Καταλαβαίνω την όρεξη για εκδίκηση που έχει ο κόσμος για όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν γίνεται να σκεφτόμαστε αυτό το πράγμα, θα μας αποσυντονίσει. Είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε, ξέρουμε τι μας περιμένει, χρειάζεται συγκέντρωση. Χρειαζόμαστε έναν επιθετικό και έναν χαφ για να κλείσουμε το ρόστερ», σημείωσε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Κουβαλάει ποινή από την Ιταλία και δεν μπορεί να αγωνισθεί ο στόπερ Μουστάφι. Τρεις νεοαποκτηθέντες δοκίμασε στην ενδεκάδα του «Σάντσεθ Πιθχουάν» ο Νούνο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Αλβες – Μπαραγάν, Βέζο, Οταμέντι, Γκαγιά – Παρέχο, Χάβι Φουέγο, Γκόμες – Ροδρίγο, Αλκάθερ, Πιάτι.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (G/G): Παιχνίδι με… προεκτάσεις και έξτρα πάθος, η Σεβίλλη έχει το πλεονέκτημα λόγω έδρας, αλλά είναι ερωτηματικό ποια Βαλένθια θα δούμε.

ΑΛΜΕΡΙΑ – ΕΣΠΑΝΙΟΛ

*** Απόλυτη ισορροπία πλέον σε άσο, διπλό (ήταν 2,60 – 2,75), τώρα στο 2,70 έκαστο.

*** Προϊστορία: 2-1-2.

ΑΛΜΕΡΙΑ: Οι μπουκ την έδιναν πρώτο φαβορί για να πέσει πέρυσι, όπως έγινε και το 2011, έτσι έδειχνε και στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος, αλλά το σούπερ φίνις (3-1-0) της έσωσε την παρτίδα την τελευταία αγωνιστική.

Παρέμεινε στη θέση του ο Φρανθίσκο, πιο ώριμος πλέον, με στόχο μια νέα παραμονή. Αρκετές οι διαφοροποιήσεις στο ρόστερ, καθώς αποχώρησε η πολύ καλή μπροστινή τριάδα Βιδάλ, Σούσο, Ρόδρι, ο στόπερ Τορσιγλιέρι και ο γκολκίπερ Εστέμπαν, ήρθαν οι επιθετικοί Τιεβί, Χέμεντ, Ντανγκντά, ο στόπερ Ντος Σάντος, ο γκολκίπερ Ρουμπέν, ο μεσοεπιθετικός Ουέλινγκτον, ο μπακ Ναβάρο, οι χαφ Τόμας, Εντγκαρ.

1-1 με Κόρδοβα, 2-1 την Αλμπαθέτε στα σημαντικότερα φιλικά της.

«Εχουμε πολλή όρεξη για να αντιμετωπίσουμε αυτή την καινούργια πρόκληση, που είναι δύσκολη για μας, αλλά την ίδια ώρα υπάρχει μεγάλη φιλοδοξία πως θα μπορέσουμε να επαναλάβουμε το περσινό κατόρθωμα», έδωσε το στίγμα του ο 36χρονος τεχνικός.

Τιμωρημένος η περσινή αποκάλυψη, ο κεντρικός χαφ Αζέεζ, εκτός και ο νέος μπακ Τσίμο Ναβάρο, λόγω μπερδέματος με ποινή που κουβαλούσε. Πιθανότατα έξι νεοαποκτηθέντες στην αρχική ενδεκάδα. Στον πάγκο ο φορ Τιεβί, που έφυγε κακήν κακώς από το «Κορνεγιά – Ελ Πρατ».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ρουμπέν – Μίτσελ, Τρουχίγιο, Ντος Σάντος, Ντουμπαρμπιέρ – Βέρθα, Τόμας – Ζόνγκο, Σοριάνο, Εντγκαρ – Χέμεντ.

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Μια από τα ίδια με τα τελευταία χρόνια, ήτοι μια θέση λίγο κάτω από τη μέση της βαθμολογίας. Ο Χαβιέρ Αγκίρε έφυγε, η διοίκηση εξέπληξε με το όνομα του αντικαταστάτη του, τον 38χρονο πρώην παίκτη της, Σέρχιο Γκονζάλεθ, ο οποίος έχει εμπειρία μόνο από τη δεύτερη ομάδα, στο περσινό μισό της περιόδου. Φιλοδοξία του το καλύτερο θέαμα ώστε να ζεστάνει τον χλιαρό κόσμο, σκέφτεται το 4-4-2 γι αυτό, αν και στο 4-2-3-1 οι Καταλανοί είναι πιο άνετοι.

Προσεκτικές οι μεταγραφικές κινήσεις, ο εξτρέμ Βάθκεθ, ο φορ Καϊσέδο, ο επ. χαφ Σάλβα Σεβίγια, ο στόπερ Αλβαρο, ο ακραίος χαφ Μοντανιές και ο μπακ Αρμπίγια, σχεδόν όλοι προορίζονται για βασικοί, δεν έχασε κάποιον αναντικατάστατο, ο εξτρέμ Πίτσι και ο φορ Κόρδομπα οι σημαντικότεροι.

0-0 με Τζένοα, 1-0 την Τενερίφη, ήττες 2-1 από Χιρόνα και 1-0 από Σαμπαντέλ στα σημαντικότερα φιλικά της.

«Φαίνεται στην ατμόσφαιρα πως η ομάδα έχει πολλή όρεξη να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Η αδρεναλίνη τρέχει στο σώμα και αυτό που θέλει ο παίκτης είναι να μπει μέσα και να ανταγωνιστεί. Αυτό δεν γίνεται να λείπει», σχολίασε ο Γκονζάλεθ.

Νοκ άουτ ο βασικός στόπερ Μορένο και ο βασικός αριστερός μπακ Φουέντες, δεν μπήκε στη λίστα το τελευταίο απόκτημα, ο ακραίος επιθετικός Φ. Βάθκεθ. ΟΚ ο λογιζόμενος ως βασικός φορ Καϊσέδο, θα είναι ένας από τους πέντε νεοαποκτηθέντες στην αρχική ενδεκάδα των «περίκος».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Κασίγια – Αρμπίγια, Κολότο, Αλβαρο, Β. Αλβαρεθ – Μοντανιές, Β. Σάντσεθ, Ντ. Λόπεθ, Σάλβα Σεβίγια – Καϊσέδο, Σ. Γκαρθία.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (Over): Η ισορροπία στις τιμές άσου, διπλού τα λέει όλα για το πόσο μπερδεμένοι είναι οι μπουκ. Αμφότερες θα θελήσουν να σκοράρουν, βάσει των όσων μας έχουν προδιαθέσει οι προπονητές τους.