Aνάλυσεις, προτάσεις αγώνων Σουπερλίγκας από matchmoney

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

*** Στο 1,55 ο άσος, στο 6,10 το διπλό.

*** Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα να βρεθεί στην πεντάδα, τερμάτισε τρίτος, που συνιστά την καλύτερη θέση της ιστορίας του. Στα πλέι οφ δεν μπόρεσε να φτάσει στην υπέρβαση, περιορίστηκε στο δεύτερο καλύτερο εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ομως η εκκίνηση της φετινής χρονιάς επιφύλαξε ένα σοκ, αποκλείστηκε από τη Σαράγεβο κι έμεινε πρόωρα εκτός Ευρώπης. Στον πάγκο παρέμεινε ο Γιώργος Παράσχος, καθυστερημένα καλύφθηκε το κενό που άφησε ο Παπαδόπουλος με την απόκτηση του Παπάζογλου.

Αναλλοίωτος ο βασικός κορμός, φημολογείται πάντως έντονα πως θα εξαντλήσει τις πιθανότητες για την προσθήκη ενός αμυντικού μέσου. Υψηλές και φέτος οι προσδοκίες, αρκεί να συνέλθει έγκαιρα από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, ο Παράσχος μάλλον θα εγκαταλείψει το 3-5-2.

«Ηταν ένα σοκ ο πρόωρος αποκλεισμός από το Γιουρόπα Λιγκ. Ζητάμε συγγνώμη από τον κόσμο του Ατρομήτου για την αποτυχία, θα προσπαθήσουμε να την ξεπεράσουμε και να μπούμε δυνατά στο πρωτάθλημα» το μήνυμα του πολύπειρου τεχνικού.

Δεν τα κατάφερε τελικά ο περσινός MVP του Ούμπιντες, που έμεινε εκτός αποστολής, απών και ο μπακ Κιβρακίδης. Ετοιμος ο Μπρίτο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Τζενάμο – Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης – Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία – Καραμάνος, Τάτος, Μπρίτο – Παπάζογλου

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Πέρυσι πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές, κάποια στιγμή θεωρούταν εξαιρετικά αμφίβολο αποφύγει τον υποβιβασμό. Προχώρησε σε αρκετές αλλαγές προπονητών, όμως έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της διαιτησίας κατάφερε τελικά να εξασφαλίσει την παραμονή και να συμμετάσχει στη Σουπερλίγκα τρίτη διαδοχική χρονιά.

Αποχώρησε ο Αγγελος Αναστασιάδης, στη θέση του ο Γιάννης Χριστόπουλος. Ανασύσταση του ρόστερ, έφυγε σχεδόν όλη η βασική ενδεκάδα, ακόμα κάνει μεταγραφές, τα πιο πρόσφατα αποκτήματα (έντεκα συνολικά) δύο μεσοεπιθετικοί ο Βραζιλιάνος Γκόμες και ο Σέρβος Μιλούνοβιτς.

Θα χρειαστεί χρόνο μέχρι να αποκτήσει χημεία και ομοιογένεια, στόχος του δεν μπορεί να είναι άλλος από την εξασφάλιση της παραμονής. Εχει αποδειχθεί πάντως στα δύο χρόνια του στη Σουπερλίγκα πως δεν μένει αβοήθητος στις κρίσιμες στιγμές.

«Παίζουμε με έναν αντίπαλο που έχει όπλο την ομοιογένεια εν αντιθέσει με τη δική μας που θα χρειαστεί κάποιο χρόνο μέχρι να αποκτήσει την απαιτούμενη χημεία» το σχόλιο του Χριστόπουλου.

Κέρδος η επάνοδος του Ναζλίδη από πολύμηνη απουσία. Συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή ο αμυντικός μέσος Αγκιλέρα και ο μπακ/στόπερ Νέπλιακ. Εκτός έμειναν ο μπακ Κουλιμπαλί, οι μεσοεπιθετικοί Γκόμες, Μιλούνοβιτς και ο φορ Φιγκέιρα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Περιστερίδης – Αποστολόπουλος, Ιτούα, Μπανάνα, Νέπλιακ – Τετέ, Μαχαμάτ – Γουνδουλάκης, Μενδρινός, Μπέριαν – Τόρες

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (1): Ολες οι παράμετροι ευνοούν τον Ατρόμητο, μοναδικός ενδοιασμός η διαχείριση της απογοήτευσης από το ευρωπαϊκό σοκ. Ο Πλατανιάς ψάχνεται, σαφές το προβάδισμα.

ΒΕΡΟΙΑ – ΞΑΝΘΗ

*** Στο 2,35 ο άσος, στο 3,05 το διπλό.

*** Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθήνας)

ΒΕΡΟΙΑ: Με πορεία πρωταθλητισμού τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές (τρεις νίκες και μία ισοπαλία…) οριστικοποίησε την παραμονή επιβεβαιώνοντας και τα προγνωστικά που την ήθελαν να μην υποβιβάζεται.

Ριζικές αλλαγές επιφύλαξε η νέα χρονιά, σπουδαιότερη η αποχώρηση του μεγαλομετόχου Γιώργου Αρβανιτίδη και η ανάληψη των ηνίων από τον Θόδωρο Καρυπίδη. Ακούστηκαν πολλά ονόματα για τον πάγκο, τελικά επιλέχθηκε το ισπανικό μοντέλο και ο …αινιγματικός Κάρλος Γκρανέρο. Μπαράζ μεταγραφών από το νέο ιδιοκτήτη, οι περισσότερες αμφίβολης αξίας, παρήγορο πως κράτησε την ατραξιόν του περσινού πρωταθλήματος Μπεν.

Οι οιωνοί δεν είναι και τόσο αισιόδοξοι, αλλά θα πρέπει να συνεκτιμηθούν οι πολύ καλές σχέσεις της με ανθρώπους σε καίρια πόστα και κυρίως στη διαιτησία.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι πως η ομάδα δεν έχει ακόμα δεθεί εξαιτίας των πολλών μεταγραφών. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την παραμονή πιο εύκολα από ό,τι πέρυσι» οριοθέτησε ο Γκρανέρο.

Τιμωρημένοι ο στόπερ/χαφ Οστοϊτς και ο ακραίος επιθετικός Μπαργκάν. Εκτός αποστολής έμειναν ο εξτρέμ Εσπάρθα και ο αμυντικός χαφ Μπατιόν.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Καντιμοίρης – Μαλόν, Καλί, Καταλά, Αμαραντίδης – Βεργώνης, Βάσκες – Καλτσάς, Παυλίδης, Ντουμίτρου – Μπεν

ΞΑΝΘΗ: Πέρυσι ρίσκαρε περισσότερο από κάθε άλλη φορά τη συνέχιση της 25ετούς αδιάλειπτης παρουσίας της στην κορυφαία κατηγορία. Κάκιστη στο δεύτερο γύρο, τερμάτισε στη 16η θέση και οδηγήθηκε σε μπαράζ κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, τον οποίον κέρδισε με 2-1.

Το πάθημα δείχνει να έγινε μάθημα, ο Πανόπουλος συμφώνησε με τον Σάκη Τσιώλη, που σε ομάδες αυτού του βεληνεκούς μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Προσεκτικές και μετρημένες οι κινήσεις στο μεταγραφικό τομέα (Καπετάνος, Καρυπίδης, Λουσέρο, Ομπόντο, Γουάλας, Ολιβέιρα), κάλυψε τα κενά που προέκυψαν κυρίως από την αποχώρηση του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος Σολάρι και του πιο ποιοτικού παίκτη της Μάνταλου.

Ψάχνει τώρα εκδίκηση για την περσινή άδικη ήττα της στο ίδιο γήπεδο. «Η Ξάνθη έχει την ποιότητα και την εμπειρία ώστε να διεκδικήσει κάτι σημαντικό. Δεν θέτουμε κάποιο στόχο, κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά» σημείωσε ο Καρδιτσιώτης προπονητής.

Πρόβλημα με τον πολύτιμο Ισπανό χαφ Κάλβο, που θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του και κατά συνέπεια θα παραχωρηθεί δανεικός. Απών ο χαφ Τριάδης.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κυριακίδης – Μπέρτος, Καρυπίδης, Γούτας, Γουάλας – Ομπόντο, Βασιλακάκης – Σολτάνι, Ολιβέιρα, Λουσέρο – Καπετάνος

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (2): Ποντάρουμε στην ποιότητα της Ξάνθης, την ίδια ώρ που η Βέροια ψάχνεται σε όλους τους τομείς.

ΠΑΟΚ – ΚΑΛΛΟΝΗ

*** Στο 1,25 ο άσος, στο 10,85 το διπλό.

*** Κεκλεισμένων των θυρών.

*** Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

ΠΑΟΚ: Την Πέμπτη αν και ήλεγχε στο μεγαλύτερο διάστημα την αναμέτρηση κόντρα στη Ζίμπρου έχασε 1-0 στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, δυσκολεύει πλέον η ρεβάνς την Πέμπτη στην Τούμπα. «Αν είμαστε σοβαροί, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα» αποτίμησε ο Αγγελος Αναστασιάδης.

Η περσινή εκκωφαντική αποτυχία ώθησε τον Ιβάν Σαββίδη σε αναθεώρηση σκέψεων και πράξεων. Συμφώνησε με τον Αναστασιάδη, κίνηση με στόχο τη συσπείρωση των αποδυτηρίων αλλά και την απορρόφηση των όποιων αντιδράσεων προκύψουν στη διάρκεια της χρονιάς εξαιτίας της διαφοροποίησης της πολιτικής του μεγαλομετόχου, αλλά η μεταγραφική κωλυσιεργία παραμένει.

Σωρηδόν αποχωρήσεις (επτά βασικοί και δύο-τρεις ημιβασικοί), έχουν έρθει τέσσερις ενδεκαδάτοι (Ρατς, Μακ, Περέιρα, Γκολάσα), αναγκαία η περαιτέρω ενίσχυσή του.

Ο νόμος του Αγγελου εφαρμόστηκε νωρίς, έδιωξε Βίτορ, Τζαβέλα, που υπέπεσαν σε πειθαρχικά παραπτώματα και δεν ταξίδεψαν στο Ζίμπρου, όμως αμφότεροι έλαβαν συγχωροχάρτι και υπολογίζονται στην πρεμιέρα.

Ετοιμος ο Κίτσιου. Τραυματίες ο μπακ Κωνσταντινίδης και ο χαφ Γκολάσα, τιμωρημένος ο Αθανασιάδης.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Γλύκος – Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Ρατς – Κάτσε, Μαντούρο – Μακ, Σαββίδης, Σαλπιγγίδης – Περέιρα

ΚΑΛΛΟΝΗ: Πέρυσι συνετέλεσε ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα. Κατάφερε να σωθεί -και μάλιστα χωρίς να άγχεται μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές- αν και στερήθηκε τη φυσική της έδρα σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Τα συνεχόμενα ταξίδια επέφεραν φυσιολογική κόπωση αλλά αντιπαρέταξε πολύ πάθος κι έχοντας στον πάγκο τον πιο έμπειρο προπονητή της Σουπερλίγκα έφτασε στο στόχο της.

Ο Γιάννης Ματζουράκης -περί ου ο λόγος- παρέμεινε στο πόστο του, κράτησε τους Λεοζίνιο, Μανούσο, έχασε κάποιους βασικούς (Ποντάνι, Φαρία, Γκαρσία, Περόνε, Ζακουάνι) αλλά έφερε ποιοτικούς κι έμπειρους παίκτες (κυριότεροι Καμαρά, Ναβάρο, Μίνγκας).

Το μεγάλο συν προκύπτει από τη φυσική της έδρα που από ότι έδειξε και στα φιλικά θα αποτελέσει όπλο στην αντικειμενικά δύσκολη προσπάθεια της παραμονής.

«Η φετινή μας προσπάθεια θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, πλέον όλοι οι αντίπαλοι μας γνωρίζουν. Το θετικό είναι ότι παίζοντας στο νησί αποφεύγουμε την πολύ μεγάλη ταλαιπωρία» δήλωσε ο Ματζουράκης.

Απόντες στην Τούμπα οι δύο τιμωρημένοι, ο ακραίος χαφ Μίνγκας και ο φορ Χουάνμα. Εκτός αποστολής έμειναν Ναβάρο, Πιπίνης, Στεφάνοβιτς.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-2): Χογκ – Αντάτζο, Παλιός, Αναστασιάδης – Χωριανόπουλος, Καλτσάς, Λεοζίνιο, Μπαρέρα, Γιορέντε – Καμαρά, Μανούσος

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (N/G): Δεν πείθει ο ΠΑΟΚ, έχει σημαντικά κενά ενώ έρχεται και από παιχνίδι κι ακολουθεί η πολύ κρίσιμη ρεβάνς. Η Καλλονή θα κλείσει τους χώρους και θα προσπαθήσει να κτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ

*** Στο 2,60 ο άσος, στο 2,75 το διπλό.

*** Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Περίεργη χρονιά η περσινή, ορίστηκε από τις έντονες διακυμάνσεις. Εκεί που έδειχνε ικανός να στρέψει το βλέμμα του προς τα ψηλά, έρχονταν σερί άσχημα αποτελέσματα και τον έμπλεκαν σε περιπέτειες. Τροχοπέδη και η γερή κόντρα του κόσμο με τον Γιώργο Χριστοβασίλη, δεν του συγχωρεί την αδυναμία να εξασφαλίσει την αδειοδότηση, η οποία είχε στερήσει το ευρωπαϊκό όνειρο το καλοκαίρι του 2013.

Στον πάγκο διατηρήθηκε ο Γιάννης Πετράκης, άνθρωπος χαμηλών τόνων και ακόμα μικρότερων απαιτήσεων. Εφυγαν δύο βασικοί (Βίλα, Κολοβέτσιος), οι προσθήκες δεν ενθουσίασαν, δεν καλύφθηκε το κενό στο κέντρο άμυνας και θα γίνουν αλχημείες.

Ούτε φέτος εξασφάλισε την αδειοδότηση, ψάχνει παίκτες – λαχεία μέσω δοκιμών, η χρονιά προοιωνίζεται αγχωτική.

«Το όπλο του ΠΑΣ Γιάννινα στο φετινό πρωτάθλημα θα είναι μία ακόμα χρονιά ο κόσμος και η έδρα του» προσπάθησε να …καλοπιάσει τους οπαδούς ο Πετράκης.

Απών κόντρα στον Αστέρα ο τιμωρημένος στόπερ Μπέριος, εκτός αποστολής ο χαφ Σκόνδρας.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Βελλίδης – Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κοροβέσης – Λίλα, Τσουκαλάς – Ιλιτς, Τσάβες, Ακόστα – Μανιάς

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Σταθερά στις πρώτες πέντε-έξι θέσεις τα τρία τελευταία χρόνια, μπορεί να μην κατάφερε την υπέρβαση εντός των συνόρων, την πέτυχε όμως στο Γιουρόπα Λιγκ.

Μετά την αναμενόμενη πρόκριση επί της Ροβανιέμι ήρθε η ανεπανάληπτη επιτυχία επί της Μάιντς, που τον μεγάλωσε ως ομάδα και τον έφερε ένα βήμα από τους ομίλους. Την Πέμπτη έκανε το σημαντικότατο πρώτο βήμα, κέρδισε στην Τρίπολη με 2-0 τη Μακάμπι Τ.Α., η ρεβάνς θα γίνει την Πέμπτη στην Κύπρο, είναι το φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους. «Ο,τι και αν πω για αυτούς τους παίκτες, είναι λίγο» τα λόγια του Στάικου Βεργέτη, που συνεχίζει να γράφει ιστορία στον πάγκο του Αστέρα.

Μία ακόμα χρονιά η μεταγραφική ενίσχυση ήρθε κυρίως από την αγορά της Αργεντινής (ξεχωρίζουν Μάσα, Ρόλε) αν και τη διαφορά δείχνει να την κάνει ο Μπαντιμπανγκά.

Θέμα ημερών η μετακίνηση του υπερπολύτιμου Ντε Μπλάσις, μετά τη ρεβάνς με τη Μακάμπι πάει στη Μάιντς έναντι 2,5 εκ. ευρώ. Εμεινε τώρα εκτός αποστολής, όπως και ο γκολκίπερ Κοσίτσκι, ο Σανκαρέ, ο Μπαντιμπανγκά και ο χαφ Τορμένα. Ετομος ο Φακούντο Πάρα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Θεοδωρόπουλος – Λούι, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης – Ουσέρο, Κουρμπέλης – Μάσα, Μουνάφο, Ρόλε – Μπαράλες

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (No bet): Είχαμε κυκλώσει το διπλό, όμως προέκυψαν απουσίες στον Αστέρα, οπότε …ανακαλούμε την επιλογή μας. Θα αρκεστούμε  στην παρακολούθησή του.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

*** Ολο και ανεβαίνει ο άσος, έφτασε στο 6,70 από το 5,95, στο 1,50 το διπλό.

*** Πρόβλημα με την έδρα του Λεβαδειακού, ο δήμος δεν παραχώρησε το γήπεδο στην ΠΑΕ λόγω εκκρεμοτήτων στη σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών, το ματς γίνεται στο ΟΑΚΑ.

*** Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Η έδρα του απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί καυτή, όμως πέρυσι εξελίχθηκε σε σχεδόν άπαρτο κάστρο και συνετέλεσε τα μέγιστα στη μάλλον εύκολη παραμονή. Αλλωστε ο Λεβαδειακός ήταν μακράν η χειρότερη ομάδα ως φιλοξενούμενη μαζεύοντας μόλις ένα βαθμό σε 17 ματς!

Ο Σάββας Παντελίδης κράτησε τη θέση του και προσδοκά μια ανάλογη πορεία, άλλωστε μέλημα είναι και πάλι η σωτηρία. Το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του προσωποποιείται στον Γιάννη Κομπότη, που ξέρει να βρίσκει λύσεις ακόμα και στις πιο δυσεπίλυτες καταστάσεις.

Μεταγραφικά δεν έχει ενισχυθεί όσο θα ήθελε, ψάχνει εναγωνίως παίκτες κυρίως μεσοεπιθετικά, όπου εντοπίζονται και τα μεγαλύτερα κενά.

«Πέφτουν φέτος τέσσερις ομάδες, κατά συνέπεια το έργο μας γίνεται ακόμα πιο δυσχερές. Θα ζητήσουμε βαθμούς σε όλα τα παιχνίδια, όπου και αν παίζουμε» η άποψη του Παντελίδη.

Απόντες από την πρεμιέρα ο Μάντζιος, που πέρυσι αποτέλεσε σημείο αναφοράς και ο νεοαποκτηθείς μπακ Γεωργιάδης.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Πζιρόφσκι – Νικολακάκης, Πίντερ, Κώτσιος, Πρόγιτς – Γκόμεζ, Κονέ – Ορτέγκα, Ζίτο, Μιλοσάβλιεβ – Γιακουμάκης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Την Πέμπτη αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 επικράτησε εύκολα με 4-1 τη Μίντιλαντ στη Λεωφόρο στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στους ομίλους. «Δείξαμε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας» τόνισε ο Γιάννης Αναστασίου, που πλειοδότησε υπέρ του επιθετικού πλουραλισμού μετά το σόου και τα τέσσερα γκολ του Μπεργκ.

Βαθιά και η οικονομική ανάσα και τα χρηματικά οφέλη με τη διαφαινόμενη πρόκριση, μετά τη σφαλιάρα από τη Σταντάρ. Το εντυπωσιακό κλείσιμο της περσινής χρονιάς με την κατάκτηση του κυπέλλου και την πρώτη θέση στα πλέι οφ γέννησε προσδοκίες, το ξεκίνημα της νέας περιόδου όμως συνδυάστηκε με αποτυχία.

Ο Αναστασίου -απέρριψε πρόταση της Γκενκ- ποντάρει στην ομοιογένεια (αποχώρησαν Καπίνο, Αμπέντ) και τη φυσική κατάσταση. Οχι και τόσο επαρκής η ενίσχυσή του, ναυάγησε του Αλφάρο (έχει πάρει Στιλ, Μπούρμπο, Μπούι), απέκτησε δανεικό το νεαρό Σουηδό επιθετικό Μπερίσα.

Εμειναν πάλι εκτός ο Κλωναρίδης και ο Κουτρουμπής, φρέσκο πρόβλημα ο Λαγός, που αποκλείστηκε.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Κοτσόλης – Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Νάνο – Ζέκα, Μέντες, Ατζαγκούν, Μπούι – Μπεργκ, Καρέλης

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (2): Στο 1,90-1,95 δινόταν το διπλό πριν προκύψει το πρόβλημα με την έδρα του Λεβαδειακού. Ο ορισμός της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ ώθησε τους μπουκ να ρίξουν το διπλό, που πλέον εντοπίζεται στο 1,55.

πηγη: matchmoney.com.gr