Ανάλυση αγώνων Ισπανίας Δευτέρας 25 Αυγούστου από matchmoney

ΡΕΑΛ – ΚΟΡΔΟΒΑ     

*** Μέγιστη τιμή το 1,09 στον άσο, 30,15 το διπλό κατά μέσο όρο.

ΡΕΑΛ: Η φοβερή Ατλέτικο έβαλε τέλος στα όνειρα των οπαδών της «βασίλισσας» για κατάκτηση και των έξι τροπαίων που διεκδικεί φέτος, καθώς τη νίκησε 1-0 στη ρεβάνς του Σούπερ Καπ την Παρασκευή στο «Βιθέντε Καλντερόν» και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα την Τρίτη της το στέρησε. Ετσι, «ξέμεινε» με το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, όπου είχε νικήσει τη Σεβίλλη, απόρροια της επιτυχίας της με το πολυπόθητο δέκατο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ηταν μια δίκαιη ήττα για την κυπελλούχο, που ήρθε με γκολ μόλις στο 2’. Για ακόμη μία φορά δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλοσχηματισμένη και παθιασμένη αντίπαλη άμυνα, αφού ήταν προβλέψιμη, με τις καλύτερες ευκαιρίες για (δεύτερο γκολ να χάνονται από την συμπολίτισσά της. Δεν βοήθησε ο Ρονάλντο, που μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο, κακώς έβγαλε τον Χάμες ο Αντσελότι.

«Χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα, χρησιμοποιώντας πολλές μακρινές μπαλιές. Χρειαζόμασταν πιο πολύ κατοχή, όπως στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ήταν πιο δύσκολο και δώσαμε ευκαιρίες στην Ατλέτικο να αμυνθεί όπως ήθελε. Αν έπρεπε να χάσω ένα παιχνίδι, θα ήταν αυτό και όχι ο τελικός της Λισσαβόνας», είπε ο Κάρλο Αντσελότι.

Πρεμιέρα απόψε για τους «μερένγκες» στο πρωτάθλημα στο «Μπερναμπέου» κόντρα σε μια θεωρητικά εύκολη αντίπαλο, με το θέμα που τους απασχολεί τις τελευταίες ημέρες (και ώρες) να είναι η πώληση του Ντι Μαρία στη Γιουνάιτεντ αντί 75 εκατ. ευρώ (συν 15 σε διάφορα πρόσθετα). Αρκετοί είναι εκείνοι που δεν συμφωνούσαν με αυτή την κίνηση, αλλά κάπως έπρεπε και το ταμείο να αναπνεύσει μετά τα άνω των 100 που δόθηκαν για Χ. Ροντρίγκες, Κρόος και Νάβας. Παρέμεινε ο Κεντίρα, που ακουγόταν πως θα αποχωρήσει.

«Εχουμε πολλή πίστη και φιλοδοξία γι αυτή τη σεζόν. Ημασταν κοντά την περασμένη (3η θέση). Αυτή θα βελτιωθούμε. Είναι ένα δύσκολο, πολύπλοκο πρωτάθλημα, με μεγάλες ομάδες. Η ομάδα είναι καλά, παίξαμε ένα Σούπερ Καπ με μια αντίπαλο, που είχε συμπαγή άμυνα, δεν έχουμε πρόβλημα με τα γκολ, θα έρθουν. Το ρόστερ είναι διαφορετικό φέτος, οι μεταγραφές έχουν άλλα χαρακτηριστικά, φέρνουν ενθουσιασμό και ποιότητα», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός.

Αν και όχι στο 100% ο Ρονάλντο θα παίξει κανονικά, νοκ άουτ είναι ο Κοεντράο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Κασίγιας – Καρμπαχάλ (Αρμπελόα), Πέπε, Σ. Ράμος, Μαρσέλο – Μόντριτς, Κρόος, Χ. Ροντρίγκες – Μπέιλ, Μπενζεμά, Ρονάλντο.

ΚΟΡΔΟΒΑ: Τέλη Μαρτίου ήταν δύο βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά φόρτσαρε με την αλλαγή προπονητή, τερμάτισε έβδομη, πήγε στα μπαράζ, με μια νίκη και τρεις ισοπαλίες ανέβηκε για πρώτη φορά ύστερα από 42 χρόνια στην Πριμέρα. Η τελευταία μάλιστα ισοπαλία, που χάρισε το εισιτήριο, ήρθε με απίστευτο τρόπο, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του ματς με τη Λας Πάλμας, που είχε διακοπεί λίγο πριν για εισβολή των νησιωτών οπαδών!

Παρέμεινε ο, από το Φλεβάρη στις τάξεις της, Αλμπέρτ Φερέρ. Πολλές οι αλλαγές στο ρόστερ, στην άμυνα με Ντέιβιντ, Πάντιτς, Ιν. Λόπεθ, Κρέσπο, στη μεσαία γραμμή με Εκένγκ, Ρόσι, Μπόρχα Γκαρθία, Φέδε, Φιδέλ, Χοσέ Κάρλος, Μάτος, και στην επίθεση με Χάβενααρ, Αντόνε, θέλει κι άλλο φορ. Ο ακραίος επιθετικός Ντάβιλα, ο εξτρέμ Πέδρο και ο στόπερ Φραν Κρουθ οι κυριότερες απώλειές της. 1-1 με Αλμερία, 0-2 από Σεβίλλη στα σημαντικότερα φιλικά της.

Από τα πιο δύσκολα ξεκινήματα που θα μπορούσαν να έχουν οι Ανδαλουσιάνοι στη μεγάλη κατηγορία το αποψινό, αλλά οι φίλοι τους έχουν ενθουσιαστεί τόσο, που 4.000 εξ αυτών θα βρεθούν στο «Μπερναμπέου» για το ματς με τη Ρεάλ. Εστω κι αν θα δουν την ομάδα τους κυρίως να αμύνεται, σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, όπου η βασική της φιλοσοφία είναι η κατοχή μπάλας, η υπομονή και η ταχύτητα μπροστά.

«Είμαι ευχαριστημένος με το ρόστερ που έχω, αν παρουσιαστεί άλλη επιλογή, θα την εξετάσω. Θα αλλάξω ορισμένα πράγματα στο παιχνίδι μας, διότι δεν είναι το ίδιο να παίζεις με τη Ρεάλ όπως κόντρα με άλλες ομάδες. Θα προσπαθήσουμε να μην τρέχουμε όλη την ώρα πίσω από την μπάλα, δεν μας αρέσει αυτό», έδωσε το στίγμα του ο Καταλανός τεχνικός.

Εκτός ως δανεικός από τη Ρεάλ, ο επιθετικός χαφ Μπόρχα Γκαρθία, νοκ άουτ ο αξιόλογος κεντρικός μέσος Καμπαγέρο, ο βασικός πέρυσι αμυντικός χαφ Λούσο και ο αριστερός μεσοεπιθετικός, πρώην της ΑΕΚ, Χοσέ Κάρλος, «κόπηκε» ο στόπερ Ντέιβιντ. Χθες έφυγε από την ομάδα ο γνωστός μας από τον Ολυμπιακό, Ραούλ Μπράβο. Με επτά ή οκτώ νεοαποκτηθέντες η αρχική ενδεκάδα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Χουάν Κάρλος – Γκουνίνο, Ιν. Λόπεθ, Πάντιτς, Πινίγιος (Κρέσπο) – Εκένγκ, Αμπέλ Γκόμεθ (Λόπεθ Σίλβα), Ρόσι – Φιδέλ, Χάβενααρ, Φέδε.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (No bet): Η πρώτη αίσθηση λέει «πολλά με λίγα», συνεπώς μια νίκη της Ρεάλ με γερό χάντικαπ θα μπορούσε να πάρει ποντάρισμα, αλλά μη γνωρίζοντας και τι μπορεί να προσφέρει στο ματς η Κόρδοβα των πολλών νέων παικτών, το αφήνουμε.

ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ

*** Στο 1,50 το διπλό, στο 6,60 ο άσος.

*** Τοπική μονομαχία της Μαδρίτης.

*** Προϊστορία: 5-3-5.

ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ: Η επιθετικογενής φιλοσοφία της δεν της έβγαινε πέρυσι σε αποτελέσματα (τρύπια άμυνα, ανεπαρκής επίθεση), όταν βρήκε ισορροπία, σώθηκε χωρίς ζόρια, τερματίζοντας 12η. Παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία η… εγγύηση Πάκο Χέμεθ. Πολλές οι αλλαγές στο ρόστερ, έχασε δανεικούς (εξτρέμ Ροτσίνα, Τζ. Βιέρα, Ιάγο Φαλκέ, χαφ Σαούλ), που προσέφεραν, όπως και οι γκολκίπερ Ρουμπέν, φορ Λαριβέι, στόπερ Γκάλβεθ, μπακ Αρμπίγια.

Πήρε, μεταξύ άλλων, τον γκολκίπερ Κρ. Αλβαρες, εξτρέμ Κακουτά, Λικά, Μορένο, περιφερειακούς επιθετικούς Τζ. Περέιρα, Ακίνο, στόπερ Αμάγια, Μορθίγιο, Αμπντουλαγιέ Μπα, φορ Μανούτσο, κεντρικό χαφ Χοσαμπέδ, επ. χαφ Ποθουέλο, τελευταία χρονικά προσθήκη ο δανεικός από την… Ατλέτικο, επιθετικός Μπαπτιστάο. Θέλει ακόμα έναν αριστερό μπακ και ένα μεσοεπιθετικό. 1-1 με Τσεζένα, 1-0 την Αλκορκόν, 1-2 από Βαγιαδολίδ στα σημαντικότερα φιλικά της.

«Πολλά τα νέα πρόσωπα, αλλά μας μένει το πιο σημαντικό, η πίστη και η φιλοδοξία, ο τρόπος το πώς κάνουμε τα πράγματα και μια πρόκληση κάθε χρόνο πιο δύσκολη. Είναι ο τέταρτος χρόνος μας στην Πριμέρα και για μας είναι σαν να έχουμε πάρει τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ. Αν κερδίσουμε την Ατλέτικο, θα ανεβάσουμε πολύ το ηθικό μας. Αυτή η αντίπαλος πάντως σε κάνει να απελπίζεσαι», υπογράμμισε ο νησιώτης τεχνικός.

Δεν θα αγωνισθεί ο Μπαπτιστάο, νοκ άουτ οι τραυματίες, ο στόπερ Αμάγια και ο εξτρέμ Μορένο, «κόπηκαν» ο χαφ Χοσαμπέδ, ο εξτρέμ Αγκίρε και ο ακραίος επιθετικός Μπανγκουρά. Με τέσσερις νεοαποκτηθέντες η αρχική ενδεκάδα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Κομπένιο – Τίτο, Αμπντ. Μπα, Ζε Κάστρο, Νάτσο – Μπαένα, Τρασόρας – Ακίνο, Μπουένο, Κακουτά – Τζ. Περέιρα.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Τα θαύματά της (ή η πρόοδός της) δεν σταματούν εδώ. Επικρατώντας δικαίως 1-0 (2’) της κυπελλούχο Ρεάλ την Παρασκευή εντός έδρας και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, η πρωταθλήτριας αναδείχθηκε και… υπερπρωταθλήτρια Ισπανίας.

«Είμαι ευχαριστημένος με τη δουλειά των παιδιών, που παλεύουν κόντρα στα πάντα. Στους τρεις τελικούς με τη Ρεάλ κερδίσαμε στους δύο (Σούπερ Καπ, κύπελλο), αλλά όχι στον πιο σημαντικό, του Τσάμπιονς Λιγκ. Η νίκη αυτή μας δίνει ενέργεια, ώστε να επικεντρωθούμε στο πολύ σημαντικό που έρχεται», τόνισε ο Ντιέγκο Σιμεόνε, που αποβλήθηκε και θα μάθει σήμερα την ποινή του.

Η υπεράσπιση του τίτλου για τους «κολτσονέρος» αρχίζει από τη… γειτονιά τους, το «Βαγιέκας», κάτι που έρχεται ως αντιστάθμισμα στην κούραση που βγήκε στα δύο παιχνίδια, Τρίτη – Παρασκευή με τη Ρεάλ. Η αντίπαλος όμως είναι άβολη, ύπουλη. Ο Αργεντινός τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του να κλείσουν καλά τον τεχνίτη Τρασόρας και να κυκλοφορούν γρήγορα την μπάλα στην επίθεση.

Παραμένει εκτός ο σημαντικός ακραίος μεσοεπιθετικός Αρντά Τουρά, που ήταν τιμωρημένος στα ματς του Σούπερ Καπ, ποινή εκτίει ο δεύτερος σκόρερ πέρυσι, επιθ. χαφ Ρ. Γκαρθία. Ο Σαούλ πέρυσι έπαιζε στη Βαγιεκάνο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μογιά – Χουάνφραν, Μιράντα, Γκοδίν, Σικιέρα – Σαούλ, Μάριο Σουάρεθ, Γκάμπι, Κόκε – Γκριζμάν, Μάντζουκιτς.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (No bet): Πρεμιέρα της πρωταθλήτριας, που πρέπει να αλλάξει το τσιπ από άμυνα σε επίθεση. Καλύτερα να απέχουμε, καθώς η Βαγιεκάνο είναι… σταθερά τρελή και αυτό θολώνει την όποια σκέψη μας για ποντάρισμα.  πηγη: matchmoney.com.gr