Aναλύσεις και προτάσεις αγώνων Ισπανίας Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου από matchmoney

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ 

*** Από 1,20 που είχε «ανοίξει», έφτασε στο 1,33 ο άσος (έως και 1,35), το διπλό στο 8,75.

*** Προϊστορία: 72-11-19, τελευταίο διπλό το 2001-02, έκτοτε: 10-2-0.

Μόνη πρώτη, με 2/2 η Μπαρτσελόνα, χωρίς να δεχτεί γκολ, είχε πολλές ευκαιρίες με τη Βιγιαρεάλ (1-0), αλλά γλίτωσε κι από δοκάρια. Καλά νέα πως μπήκε δυναμικά στη σεζόν ο Μέσι, έδειξε πως υπολογίζει ο Λουίς Ενρίκε τα νιάτα, με τους Μουνίρ και Σάντρο να έχουν ήδη από ένα γκολ. Σπέσιαλ εμφάνιση σήμερα με τη «σενιέρα», που είναι στα χρώματα της Καταλωνίας προς τιμή της 300ηςεπετείου της εθνικής γιορτής της περιφέρειας. Επιστρέφουν Μασεράνο, Ινιέστα, παραμένει τιμωρημένος ο Σουάρες.

Αυτό που ξεχωρίζει σαφώς στη σεζόν μέχρι τώρα στην Μπιλμπάο είναι η πρόκρισή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, γεγονός που ανέβασε το ηθικό και θα φέρει χρήμα στο ταμείο (πρεμιέρα με Σαχτάρ την Τετάρτη). Μετά την άδικη ήττα από τη Μάλαγα, δεν χαρίστηκε στη Λεβάντε (3-0), χωρίς να λάμψει με την απόδοσή της. «Χτύπησε» στα στημένα, τα οποία θέλει ο Βαλβέρδε (που ακουγόταν για την Μπάρτσα το καλοκαίρι) να εκμεταλλευτεί και στο «Καμπ Νόου», αντιπαραθέτοντας στη «σενιέρα» την «ικουρίνια», την εμφάνιση στα χρώματα της Χώρας των Βάσκων. Ουδέν αγωνιστικό πρόβλημα, αφού επανέρχεται και ο συνήθως βασικός μπακ Ιραόλα.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα κόντρα σε μια επικίνδυνη Μπιλμπάο δεν έχει νόημα σε αυτές τις τιμές, όσο κι αν φυσάει νέος αέρας στους Καταλανούς. Ακριβώς αυτός ο κίνδυνος των Βάσκων, ειδικά στα στημένα, μας ωθεί στο Aναλύσεις και προτάσεις αγώνων Καμπιονάτο (Ιταλία) Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου από matchmoneyG/G. 

ΜΑΛΑΓΑ – ΛΕΒΑΝΤΕ

*** Κατρακύλα του άσου, από 1,75 κάτω από 1,50, σταθεροποιήθηκε τις τελευταίες ώρες λίγο πάνω από 1,50, το διπλό στο 6,80.

*** Προϊστορία: 5-0-0.

Μας μπερδεύει στο ξεκίνημα η Μάλαγα, αφού νίκησε, αν και ήταν για «Χ», την Μπιλμπάο και ηττήθηκε από τη Βαλένθια 3-0, αν και μέχρι την υπερβολική αποβολή του 27’ ήταν ανώτερη και της ακυρώθηκε κανονικό γκολ στο 2-0. Φώναξε για τη διαιτησία, αλλά ευνοήθηκε στην πρεμιέρα. «Ψάχνεται» ο Χάβι Γκράθια, που θέλει η ομάδα του να παίξει στρωτό, πιο επιθετικό ποδόσφαιρο. Γκρίνιαξε για τη μέτρια κατάσταση του τερέν στο «Ροσαλέδα». Καλό νέο πως διατήρησε στο δυναμικό της τον εξτρέμ Αμραμπάτ, που έβγαλε μάτια όταν ήρθε το Γενάρη και είναι βασικός απόψε. Πολλή ζέστη στη Μάλαγα. Τιμωρημένοι ο βασικός μέσος Νταρντέρ και ο χρήσιμος χαφ Ντούντα, εκτός ο βασικός στο προηγούμενο μπακ Μποκά, εξέτισε ο θεωρητικά βασικός μπακ Αντούνες.

Χειρότερα δεν γίνεται για τη Λεβάντε, καθώς επί Μεντιλίμπαρ (όταν απολύθηκε πέρυσι από την Οσασούνα τον αντικατέστησε ο Γκράθια) έχει χάσει το κύριο όπλο της, την άμυνα, αναπολώντας τον εξαίσιο γκολκίπερ Νάβας, ενώ δεν έχει βρει γκολτζή μπροστά (μηδέν ενεργητικό), ελπίζει στον Μάρτινς (Μετά τη χαλαρή ήττα από τη Βιγιαρεάλ, ήρθε ακόμη μία, από την Μπιλμπάο (0-3) σε ρυθμούς ρελαντί. Φουλ των προβλημάτων απόψε στα μετόπισθεν, αφού απουσιάζουν από βασικούς, ο στόπερ Ναβάρο, ο μπακ/στόπερ Χουάνφραν, ο Καράμπελας, ο αμυντικός χαφ Ντιόπ, οι χρήσιμοι, ο στόπερ Ελ Αντούα και ο μπακ Ιβάν Λόπεθ.

Θεωρούμε πως η Μάλαγα είναι ικανή να παράγει ποδόσφαιρο (στα συν η επάνοδος Αμραμπάτ), σε αντίθεση με τη Λεβάντε. Οσο κι αν μας προβληματίζει το μέτριο τερέν γι αυτό που βλέπουμε, θα ρισκάρουμε στο 1/1.

ΡΕΑΛ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ    

*** «Ανοιξε» στο 1,60, διορθώθηκε στο λίγο κάτω από 1,70 ο άσος, το διπλό στο 5,25.

*** Το ντέρμπι της Μαδρίτης, ζευγάρι του περσινού τελικού στο Τσάμπιονς Λιγκ, 4-1 η Ρεάλ (παρ., 1-1 κ.α.).

*** Για το Σούπερ Καπ: Ρεάλ – Ατλέτικο 1-1 (19/08), Ατλέτικο – Ρεάλ 1-0 (22/08).

*** Προϊστορία: 43-12-10.

Περισσότερες σκιές από φώτα έχει προσφέρει μέχρι τώρα, καθώς μετά την άνετη κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ ήρθε η απώλεια του εγχώριου από το «σκληρό καρύδι» Ατλέτικο και μετά την αγχωτική νίκη επί της Κόρδοβα ήρθε το σοκ 4-2 από τη Σοσιεδάδ, όταν στο δεκάλεπτο ήταν μπροστά 2-0, χάνοντας πολλές ευκαιρίες στη συνέχεια. «Κάτι πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει» είχε πει ο Κάρλο Αντσελότι τότε, έχασε Ντι Μαρία, Τσάμπι Αλόνσο στις μεταγραφές και αδυνάτισε το κέντρο του (πήρε Τσιτσαρίτο για επίθεση πάντως), έχασε Κεντίρα και Καρμπαχάλ γι απόψε και σκέφτεται τον Σ. Ράμος για δεξί μπακ. Φυσικά η καλύτερη είδηση είναι πως επανέρχεται ο Ρονάλντο. Ρωτήθηκε κι απάντησε ο Ιταλός τεχνικός πως «η Ατλέτικο δεν είναι βίαιη, δεν είναι παιχνίδι για κυρίες», σφυρίζει ο Ματέου Λαόθ, που αφήνει τα φάουλ, αλλά μοιράζει πολλές κάρτες.

Μετά την παλικαρίσια κατάκτηση του Σούπερ Καπ, με άλλες δύο συμπαγείς εμφανίσεις, κόντρα στη Ρεάλ μπήκε ανόρεκτα στο πρωτάθλημα, καθώς μετά τη δίκαιη ισοπαλία 0-0 με τη Βαγιεκάνο, νίκησε με την ψυχή στο στόμα 2-1 την Εϊμπαρ, χάρη σε δύο γκολ από στημένα. Προσαρμοστεί μάλλον να προσαρμοστεί στη μετά Ντ. Κόστα, Κουρτουά, Φιλίπε Λουίς ζωή. Διαθέσιμος ο τελευταίος «νέος», φορ Τσέρτσι. Παίζεται μια θέση στην αρχική ενδεκάδα ανάμεσα σε Γκριζμάν και Ρ. Χιμένες, υποθέτοντας πως ο Ρ. Γκαρθία θα ξεκινήσει. Προς πάγκο ο ο σημαντικός για την οργάνωση του παιχνιδιού των «κολτσονέρος», ακραίος μεσοεπιθετικός Αρντά Τουράν. Θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» στα στημένα και φυσικά να παίξει γερή άμυνα. Στην εξέδρα ο Σιμεόνε, μόνος απών ο χρήσιμος εξτρέμ Κρ. Ροντρίγκες.

Πιθανότατα θα δούμε μια από τα ίδια, τη Ρεάλ να πιέζει, την Ατλέτικο να αντιστέκεται. Μπορεί η εκρηκτικότητα της Ρεάλ να «σκοτώσει» κάθε αντίπαλο, αλλά για αρχή δεν πείθει. Η συνταγή Σιμεόνε μπορεί να έχει αποτέλεσμα πάλι. Στο 4,05 το «Χ»  που δίνει και 2,00 το over 7,5 στις κάρτες (5, 4, 5, 12, 7, 10 κατά σειρά στα τελευταία τους, καρτάκιας ο Λαόθ).

ΘΕΛΤΑ – ΣΟΣΙΕΔΑΔ  

*** Κατηφόρα άσου, από 2,55 αρχικά σε λίγο πάνω από 2,20 πλέον, φυσικά τον αντίθετο δρόμο πήρε το διπλό στο 3,25.

*** Προϊστορία: 31-15-11.

Αφήνει καλές εντυπώσεις μέχρι τώρα με το όμορφο παιχνίδι της, ο Εντουάρδο Μπερίσο («το σκεπτικό μας είναι να κάνουμε ο αντίπαλος να μην παίζει») είναι μικρογραφία του Μπιέλσα και ζητάει total football. Νολίτο και Ορεγιάνα συνεχίζουν από κει που σταμάτησαν πέρυσι. Μετά την εύκολη νίκη επί της Χετάφε, ήρθε το «Χ» με την Κόρδοβα, όπου για 50 λεπτά ήταν κυρίαρχη, σκόραρε, αλλά «κάθισε» και ισοφαρίστηκε (1-1). Τελευταία ήττα εντός στις 21/3, αξιοσημείωτο πως όταν παίζει ο γκολκίπερ Σέρχιο εντός έδρας έχει 18-2-0! Νέα απώλεια ο χρήσιμος ακραίος μεσοεπιθετικός Αουγκ. Φερνάντες, σταθερά εκτός ο αρχηγός/αμ. χαφ Ουμπίνια.

Όταν χάνεις από την πρωτάρα στην κατηγορία Εϊμπαρ, αποκλείεσαι από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με βαριά ήττα (και χάλια εμφάνιση) από τη ρωσική Κράσνονταρ και βρίσκεται πίσω στο σκορ 2-0 από τη Ρεάλ, η οποία μπορούσε να προηγούταν και 5-0, τότε μάλλον παραδίνεσαι. Κι όμως όχι, αφού «χτύπησε» από αέρος και έκανε τη σπουδαία ανατροπή 4-2, ηρεμώντας τον Γιαγκόμπα Αρασάτε, που ένοιωθε άβολα στον πάγκο του, κι ενώ ακόμη προσπαθεί να παίξει με 4-4-2 με ρόμβο, νέο σύστημα. Μπήκε στη λίστα ο σταρ φορ Βέλα, τον οποίο ακολουθούν προβλήματα από το καλοκαίρι, εκτός ο βασικός μέσος Θουρουτούθα και οι δύο μεγάλες μεταγραφές της, άνευ συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ο γκολκίπερ Ρούλι και ο φορ Φινμπόγκασον.

Βλέπουμε καλά πράγματα από τη Θέλτα, η οποία δεν είναι φυσικά άτρωτη στα μετόπισθεν, όμως είναι τόσο εμπνευσμένη μπροστά, που θα της δώσουμε τον πρώτο λόγο κόντρα στην μπερδεμένη Σοσιεδάδ. Στο 2,25 ο άσος.

πηγη: matchmoney.com.gr

Πρακτορείο ΟΠΑΠ – Παναγάκη-Χαντζή  Βασιλική

Σπάρτη, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 114 (μεταξύ Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς)

τηλέφωνο: 2731025222

ΠΑΝΑΓΑΚΗΣ ΟΠΑΠ