Aναλύσεις και προτάσεις αγώνων Πρέμιερ Λιγκ (Αγγλία) Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου από matchmoney

permieragglia13sept

ΑΡΣΕΝΑΛ – ΜΑΝ. ΣΙΤΙ

*** Στο 2,50 η ανώτερη τιμή του διπλού, ο άσος σε κάποιες περιπτώσεις ακουμπά το 3,00.

*** Στο Σούπερ Καπ (10/8): Αρσεναλ – Μάν. Σίτι 3-0.

*** Προϊστορία (από το 1977): 19-9-1.

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν για την Αρσεναλ, που ακόμη δεν έχει πείσει. Εχει όμως να παρουσιάσει τον Γουέλμπεκ (παίκτη που ταιριάζει στον Βενγκέρ) και θα πάρει τη θέση του τραυματία Ζιρού στην επίθεση. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, άπαντες οι βασικοί θα είναι διαθέσιμοι.

Καμιά έκπληξη στη Σίτι, που είναι από τις λίγες που δεν ενισχύθηκε στις τελευταίες μέρες. Φερνάντο, Γιόβετιτς, Σαμπαλέτα παραμένουν αμφίβολοι, ο Μανγκαλά έχει πιθανότητες για το ντεμπούτο του. Εχει μπροστά της ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, καθώς μετά την Αρσεναλ παίζει με την Μπάγερν και στο πρωτάθλημα με την Τσέλσι.

Οσο οι αποδόσεις παραμένουν σε τιμές αουτσάιντερ η κόντρα της Σίτι θα είναι στη σκέψη μου. 

Γ. ΜΠΡΟΜ – ΕΒΕΡΤΟΝ

*** Στο 3,60 η ανώτερη τιμή του άσου, το διπλό παραμένει γύρω από το 2,15.

*** Τρία χρόνια πέρασε ως προπονητής των ακαδημιών της Εβερτον ο Αλαν Ιρβάιν.

Κακή στις πρώτες αγωνιστικές η Γουέστ Μπρομ, αρκετές οι μεταγραφές εξτρέμ που έκανε ο Ιρβάιν και ευελπιστεί να βοηθήσουν στην ταχύτητα. Μάλλον παίζει ο καθοριστικός κίπερ Φόστερ, αναμένεται να ντεμπουτάρει ο Λέσκοτ.

Αδικαιολόγητα η Εβερτον έχει μείνει μόλις στους δυο βαθμούς. Δύσκολο πρόγραμμα, το οποίο συνδυάστηκε πάντως με σχετικά καλές εμφανίσεις, αλλά κυρίως έχει διατηρήσει την περσινή εξαιρετική της… φρεσκάδα. Παίζει κανονικά ο Λουκάκου.

Θεωρώ ότι το διπλό είναι από τα καλά σημεία της αγωνιστικής. 

ΚΡ. ΠΑΛΑΣ – ΜΠΕΡΝΛΙ

*** Στο 2,30 φτάνει ο άσος, που έχει τσιμπήσει αρκετά. Το διπλό στο 3,60 (+).

Προϊστορία (συνολική): 8-16-15. Τελευταίο διπλό, πάντως, το 2001.

Μπαίνει με ψυχολογία η Κρίσταλ Πάλας στο παρθενικό παιχνίδι του νέου τεχνικού της Νιλ Γουόρνοκ στο Λονδίνο. Καλές μεταγραφές, καλό αποτέλεσμα στο Νιούκαστλ (3-3), το οποίο ήρθε μάλιστα στο 95’.

Η Μπέρνλι δεν μπόρεσε να κάνει το μπαμ και παρά τις δυο-τρεις κινήσεις της τελευταίας στιγμής το ρόστερ της παραμένει επιπέδου Τσάμπιονσιπ. Τουλάχιστον, μέχρι στιγμής έχει κέφι, ομαδικότητα και φιλότιμο, όμως δεν αρκεί.

Η ψυχολογία και το όλο καλό κλίμα της Κρίσταλ Πάλας με οδηγούν προς τον άσο.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ – ΤΟΤΕΝΑΜ

*** Ανώτερη τιμή του διπλού το 2,20, ελάχιστα τσιμπημένη. Ο άσος σε αποδόσεις άνω του 3,60.

Δεν υπάρχει κάποιο στοιχηματικό ενδιαφέρον από το παιχνίδι. Η Σάντερλαντ έκανε τις τελευταίες κινήσεις της στις μεταγραφές, όμως ο Πογέτ χρειάζεται χρόνο.

Από την άλλη η Τότεναμ έβγαλε πολλές αδυναμίες με τη Λίβερπουλ και ο Ποκετίνο θα έχει μπροστά του αρκετές… προκλήσεις.

Δεν υπάρχει και κάποια ένσταση για τις τιμές των μπουκ, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθούμε.No bet.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ – ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

*** Κάτω από το 1,80 οι αποδόσεις του άσου. Το διπλό γυροφέρνει στο 5,00.

*** Προπονητής της Σαουθάμπτον την περίοδο 2009/10 ο Αλαν Πάρντιου. Είχε αποχωρήσει λόγο της κόντρας του με το προπονητικό τιμ και τον τότε πρόεδρο Νίκολα Κορτέζε.

Συνέχισε την καλή μεταγραφική ενίσχυση η Σαουθάμπτον, καθώς πήρε τον μπακ/στόπερ (για στόπερ προορίζεται, φυσικά) Αλντερβέιρελντ από την Ατλέτικο και τον καλό εξτρέμ Σάντιο Μανέ της Σάλτσμπουργκ. Γενικότερα βγαίνει μια καλή αύρα, ο Κούμαν έχει κάνει καλή δουλειά και είναι πολύ… φρέσκια.

Η Νιούκαστλ έχει μπλέξει για τα καλά στα εξωαγωνιστικά προβλήματα. H παραχώρηση του Μπεν Αρφά πρώτου φέρνει νέα επεισόδια στην κόντρα Πάρντιου/οπαδών, το 85% θέλει να φύγει σε δημοψήφισμα σε τοπικό Τύπο. Κρίσιμα τα παιχνίδια κόντρα σε Σαουθάμπτον και Χαλ για το μέλλον του. Παράλληλα βγήκε στην επιφάνεια πρόθεση του Ασλι να πουλήσει, αν κι ο ίδιος το αρνείται.

Στο στοιχηματικό κομμάτι, τα 1,75-1,80 του άσου είναι πολύ χαμηλά για να κοντράρεις μια άκρως απρόβλεπτη ομάδα όπως η Νιούκαστλ. Είτε μένουμε μακριά, είτε παίζουμε κάποιο στοίχημα με γκολ, καθώς φάνηκε ότι η πρόθεση του Πάρντιου είναι να ανοίξει την ομάδα του για να μην τον κατηγορούν για την έλλειψη γκολ.

ΣΤΟΟΥΚ – ΛΕΣΤΕΡ

*** Στο 2,15 η ανώτερη τιμή του άσου. Το διπλό πλησιάζει το 4,00.

Μπορεί να έχει κάνει σχετικά καλές εμφανίσεις από το ξεκίνημα, όμως οι μπουκ φαίνεται ότι… παραχαϊδεύουν τη Λέστερ και προσφέρουν τον άσο της πολύ πιο έμπειρης και αρκετά ποιοτικής Στόουκ σ’ αποδόσεις άνω του 2,10.

Και μιλάμε για μια Στόουκ που προέρχεται από ένα απίστευτα μαγκιόρικο διπλό στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ», ενώ η απώλεια του Οντεμβίγκι λόγω τραυματισμού καλύπτεται και εσωτερικά, αλλά και με την προσθήκη του Ασαϊντί από τη Λίβερπουλ.

Η Λέστερ έβαλε στο ρόστερ της τον πολύπειρο Καμπιάσο, έχει δείξει αρκετά σφιχτή και γρήγορη, όμως δεν έχει την ποιότητα της αντιπάλου της.

Ο άσος της Στόουκ είναι στο μυαλό μου, όχι όμως τόσο ζεστά όσο αυτός της Κρίσταλ Πάλας.

ΤΣΕΛΣΙ – ΣΟΥΟΝΣΙ

*** 1,30-5,35-10,90 ο μέσος όρος.

*** Προϊστορία (συνολική): 12-9-6.

Κοντράρονται οι δύο ομάδες που έχουν το απόλυτο τρία στα τρία στο πρωτάθλημα. Δίκαιο φαβορί η Τσέλσι, καμιά ιδιαίτερη αντίρρηση για την αντιμετώπιση των μπουκ, ακόμη κι αν δεν τα καταφέρουν ο οριακά αμφίβολος Ντιέγκο Κόστα και ο πιο… επικίνδυνος να λείψει Αζάρ. Από την άλλη, όμως, σ’ αποδόσεις του 1,30 δεν μπορείς να κοντράρεις μια καλή ομάδα όπως η Σουόνσι.

Μια από τις σκέψεις είναι το αμφίσκορο, το οποίο βρίσκεται σε τιμές αουτσάιντερ. Φυσικά η Τσέλσι έχει τη δυνατότητα να σκοράρει, ενώ αφήνει και αρκετά αμυντικά κενά τα οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί με την ταχύτητά της η Σουόνσι.

Ακόμη κι αν λείψει ο Μπονί, ο Γκομίς ίσως ταιριάζει καλύτερα στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ

*** Στο 1,28 ο μέσος όρος του άσου, με το 1,30 ανώτερη τιμή. Το διπλό ανεβαίνει σ’ αποδόσεις άνω του 11,50.

Παιχνίδι που μυρίζει μπόμπα και σ’ αυτό το μήκος κύματος έτσι θα είναι η διαχείρισή του. Αρχικά έχουμε μια Αστον Βίλα που δημιουργεί πάντα προβλήματα στη Λίβερπουλ του Ρότζερς. Η Βίλα είναι ομάδα που τρέχει πολύ, η Λίβερπουλ αμυντικά έχει προβλήματα σ’ ομάδες που τη χτυπούν στον αιφνιδιασμό και έτσι ήρθαν και τα τρία τελευταία ματς στο «Ανφιλντ», όπου η Βίλα έφυγε αήττητη.

Από κει και πέρα, οι εθνικές έφεραν αντίθετα αποτελέσματα στην ψυχολογία των ομάδων. Από τη μία οι «κόκκινοι» έχασαν τον Στάριτζ λόγω τραυματισμού, ενώ η Βίλα… γιόρτασε την πρώτη συμμετοχή του Ντελφ με την Αγγλία. Επίσης, ατομικά είχαμε και τη μεταγραφή του Κλέβερλι στους «χωριάτες», η οποία για το μέγεθός τους είναι σημαντική.

Τέλος, έχουμε και το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου μεσοβδόμαδα η Λίβερπουλ επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Θέλαμε αντίπαλο του μεγέθους της Ρεάλ για να τη… μεθύσει ακόμη περισσότερο, όμως ακόμη και η Λουντογκόρετς είναι ικανή να τη βγάλει εκτός ρυθμού.

πηγη: matchmoney.com.gr

Πρακτορείο ΟΠΑΠ – Παναγάκη-Χαντζή  Βασιλική

Σπάρτη, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 114 (μεταξύ Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς)

τηλέφωνο: 2731025222

ΠΑΝΑΓΑΚΗΣ ΟΠΑΠ