Πιερικός – ΑΕΚ 1 – 3 (βίντεο)

http://youtu.be/Y8g6wvXM9wc

Με δύο γκολ του Ντούνη και ένα του Πλατέλλα, η Ένωση έδωσε τέλος στην… αφλογιστία του τελευταίο διαστήματος, κέρδισε με 3-1 τον Πιερικό και… πήρε θέση μάχης για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος.

Σε θέση… μάχης για το πρωτάθλημα που αρχίζει την Κυριακή έδειξε ότι βρίσκεται η ΑΕΚ. Η Ένωση κατάφερε την κατάλληλη στιγμή να αλλάξει τις εντυπώσεις που είχαν αφήσει τα τελευταία της φιλικά, καθώς κέρδισε εύκολα με 3-1 τον Πιερικό στην… πρόβα τζενεράλε εν όψει της πρεμιέρας της Β’ Εθνικής, παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες και πετυχαίνοντας γκολ – αποτέλεσμα καλής ομαδικής δουλειάς στο γήπεδο…

Μπήκε… φορτσάτη

Η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να… τελειώσει άμεσα την κουβέντα που είχε ανοίξει το τελευταίο διάστημα περί… αφλογιστίας και το έκανε μόλις στο δεύτερο λεπτό. Ο Μπαρμπόσα μπήκε στην περιοχή με προσωπική ενέργεια, έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Πλατέλλας με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ακολούθησε ένα σουτ του Ντούνη στο 6′ που δεν βρήκε στόχο, ενώ την ίδια τύχη είχε και ένα σουτ του Σταματή στο 8′ (από πολύ καλή θέση).

Δυο λεπτά αργότερα ο Κορδέρο έκανε ένα σουτ, αλλά ο Παπατολίκας κατάφερε να μπλοκάρει και στο 13′ ήρθε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ. Ο Κορδέρο έκανε μια εξαιρετική διαγώνια μπαλιά, ο Μπακάκης υποδέχθηκε τη μπάλα σωστά μέσα στην περιοχή, από δεξιά, τη γύρισε στο πέναλτι και ο Ντούνης με πλασέ έκανε το 2-0. Στο 25′ ήταν η καλύτερη στιγμή του Πιερικού. Ο Αλεξίου βρέθηκε αμαρκάριστος απέναντι από το τέρμα της ΑΕΚ, όμως ο Ανέστης βγήκε γρήγορα, τον έκλεισε σωστά και ουσιαστικά τον ανάγκασε να πλασάρει άουτ.

Η τελευταία καλή στιγμή για την Ένωση στο πρώτο μέρος ήταν στο 45′, όταν ο Ντούνης βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, έκανε το σουτ, όμως ο Παπατολίκας κατάφερε να μπλοκάρει.

Ντούνης και… τέλος

Το ίδιο… φορτσάτη εμφανίστηκε η ΑΕΚ και με την έναρξη του δευτέρου μέρους και στο 48′ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0. Ο Πλατέλλας μπήκε με προσωπική ενέργεια στην περιοχή, από αριστερά, «δημιούργησε» -με ντρίπλες- το χώρο και σούταρε, όμως ο τερματοφύλακας του Πιερικού κατάφερε να αποκρούσει με τα πόδια. Ωστόσο, το γκολ ήρθε τελικά για τους γηπεδούχους, σε μια χρονική στιγμή που το μυαλό των παικτών της Ένωσης ήταν στις ομαδικές αλλαγές που επρόκειτο να γίνουν εκείνη τη στιγμή. Ο Γιαννούλης βγήκε στο 52′ τετ α τετ και πλάσαρε όμορφα τον Ανέστη, μειώνοντας σε 2-1.

Η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία να απαντήσει άμεσα (στο 55′): ο Ντούνης έκανε ακόμη μια πολύ καλή ενέργεια από δεξιά, γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όμως ο Ρόβας -αν και εντελώς αμαρκάριστος- πλάσαρε απελπιστικά άουτ. Οι πολλές αλλαγές και η προβληματική -για ακόμη μια φορά- λειτουργία του 4-3-3 για την Ένωση είχαν ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να χάσει κάθε ρυθμό για περίπου 20 λεπτά.

Ωστόσο, στο 75′ η ΑΕΚ έχασε ακόμη μια κλασική ευκαιρία. Ο Γεωργέας έστρωσε καταπληκτικά τη μπάλα μέσα στην περιοχή για τον Βλαχομήτρο, ωστόσο ο μικρός δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ακολούθησαν ένα άστοχο σουτ του Μανίκα στο 76′, ενώ στο 81′ ο Ζόριτς δεν κατάφερε να κερδίσει τον αντίπαλο πορτιέρο σε δύο διαδοχικά πλασέ. Το τρίτο γκολ για την Ένωση ήρθε τελικά στο 82′: ο Φαγέ άνοιξε ωραία για τον Πεταυράκη, αυτός γύρισε στην περιοχή και ο Ντούνης με πλασέ έκανε το 3-1.

Στο 89′ η Ένωση είχε ακόμη μια καλή στιγμή, όταν ο Γεωργάς έκανε ένα γύρισμα από δεξιά, ο Βλαχομήτρος έπιασε με τη μια το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας κατάφερε να αποκρούσει.

Πιερικός: Παπατολίκας, Νικολίτσης, Τσιάρας, Σπάσιτς, Σίλβα, Σταματής, Μυστακίδης, Καρτσαμπάς, Κρουσταλέλης, Αλεξίου, Γούτσιος.

Έπαιξαν και οι Πατσογιώργος, Ντόσης, Γιαννούλης, Κοντσίδης, Μανίκας, Κόιτς, Μπουζούκης, Σεντεμέντες.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γροντής, Κορδέρο, Ανάκογλου, Μπαρμπόσα, Ντούνης, Πλατέλλας, Αραβίδης.

Στο 53′ μπήκαν στο ματς οι Βούρας, Γεωργέας, Σβάρνας, Σαρρής, Πεταυράκης, Τζανετόπουλος, Ρόβας, Φαγέ, Ζόριτς, Βλαχομήτρος και ο μόνος που παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο από το αρχικό σχήμα ήταν ο Ντούνης.

πηγή: aek365.com