Μελισσανίδης: “Θα φτάσουμε στα άκρα”. (βίντεο συνέντευξης τύπου)

Τα χαρτιά του άνοιξε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος προχώρησε σε σοβαρότατες καταγγελίες όσον αφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα όσα συμβαίνουν… εκτός γηπέδων.

Ο «τίγρης» κατήγγειλε στοιχήματα εκατομμυρίων στη Μαλαισία, τα ύποπτα ματς που ερευνά η UEFA, ενώ παράλληλα επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του μεγαλοπαράγοντα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη. Αναφερόμενος στην υπόθεση Ζωγράφου -την οποία χαρακτήρισε ωραία στημένη ιστορία-, ο κ. Μελισσανίδης ζήτησε από την Πολιτεία να επισπεύσει τις διαδικασίες κάθαρσης και πρότεινε το άνοιγμα των τηλεφώνων τόσο του ιδίου όσο και των κ.κ. Ζωγράφου, Σαρρή, Μαρινάκη και της κυρίας Μπέτυς Βασσάρα.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη:

Αναλυτικά η συνέντευξη Μελισσανίδη:

Αν δεν τελειώσει ούτε τώρα η βρόμα στο ποδόσφαιρο, δεν θα τελειώσει ποτέ«Αυτοί που κατέστρεψαν και συντηρούνται από το ποδόσφαιρο, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη, όχι τον Μελισσανίδη. Εγώ όταν ήμουν πρόεδρος, η ΑΕΚ πήρε πρωταθλήματα και έπαιξε στο Champions League. Η διαφορά είναι πως κερδίσαμε την εκτίμηση όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Αυτήν την ΑΕΚ θέλουμε να ξαναφτιάξουμε, αλλά για να γίνει αυτό θέλουμε καθαρό ποδόσφαιρο. Πώς είναι δυνατόν από το κρεβάτι του πόνου να τηλεφωνεί στον κύριο Μαρινάκη και σε χρόνο ρεκόρ να πηγαίνει στο νοσοκομείο κι εκείνος και ο κύριος Σαρρής; Ζητώ από τους εισαγγελείς να ανοίξουν τα τηλέφωνα του κύριου Ζωγράφου. Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ποιος είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί δεν τηλεφώνησε στον κ. Αλαφούζο, στον κ. Σαββίδη, σε μένα;

» Αν δεν τελειώσει ούτε τώρα η βρόμα στο ποδόσφαιρο, δεν θα τελειώσει ποτέ. Η βόμβα, όταν σκάσει, θα Yπήρχε εντολή από την UEFA για κάποια ύποπτα ματς. Υπάρχουν Αρχές, ας το ερευνήσουνπάρει πολλούς μαζί της και γι’ αυτό φοβούνται. Θα τους πάρει μαζί τους. Κάποτε θα αναφερθώ και σε δημοσιογράφους επώνυμα.

» Λέει ο κ. Μαρινάκης συνέχεια “εμείς στο ποδόσφαιρο επενδύουμε”. Εγώ έχω δηλώσει ότι θέλω να φτιάξω την ομάδα μου και να φτιάξουμε γήπεδο, για να γίνει η ΑΕΚ όπως την ονειρευόμαστε. Τι καραμέλα είναι αυτό για τις “επενδύσεις”;. Ωραία επένδυση είναι να βγάζουμε κάθε χρόνο τόσα εκατομμύρια από το ποδόσφαιρο, από το Champions League και τις πωλήσεις παικτών, για να παντελονιάζουμε λεφτά.

»Τρελάθηκαν όταν άκουσαν πως θα κάνουμε νέο γήπεδο. Είναι κομπλεξισμός να μη θέλεις να κάνουν όλες οι ομάδες γήπεδο για να αναβαθμιστεί το προϊόν. Τρελαθήκανε πως θα πάρουμε ένα κονδύλι για ένα γήπεδο που μας γκρέμισαν, χωρίς ευθύνη της ΑΕΚ. Σήμερα το “Καραϊσκάκη” έχει μη εξυπηρετούμενο δάνειο. Αφού έχουν λεφτά, γιατί δεν πληρώνουν το δάνειο;

» Yπήρχε εντολή από την UEFA για κάποια ύποπτα ματς. Υπάρχουν Αρχές, ας το ερευνήσουν. Ήδη η ΕΠΟ το έστειλε στον εισαγγελέα. Πρώτο ματς, Ολυμπιακός-Βέροια, στοιχηματισμός 3 εκατ. στο σκορ 3-0. Το παιχνίδι παίζεται, στο δεύτερο ημίχρονο άλλα 3 εκατ. πάλι στο 3-0, με το σκορ στο 1-0. Μέχρι το 90’ το σκορ έγινε κατά σύμπτωση 3-0. Τι έπαιζε; Η Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ; Υπάρχουν σήμερα Έλληνες που να μπορούν να παίξουν τέτοιο στοίχημα;


Να μας πουν πού ανήκει μια offshore εταιρεία από την οποία χρηματοδοτείται η ΠΑΕ Εργοτέλης. Οι Αρχές ας κοιτάξουν μια offshore
εταιρεία που βρίσκεται στο Μονακό
» Ευτυχώς, δεν παίχτηκαν αυτά στον ΟΠΑΠ, αλλά στις Μαλαισίες και αλλού. Υπήρχαν κι άλλα παιχνίδια, το Ολυμπιακός-Πανθρακικός και το Εργοτέλης-Ολυμπιακός. Ρωτάω εσάς, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Εργοτέλη; Να μας πουν πού ανήκει μια offshore εταιρεία από την οποία χρηματοδοτείται η ΠΑΕ Εργοτέλης. Οι Αρχές ας κοιτάξουν μια offshore εταιρεία που βρίσκεται στο Μονακό.

» Το θέμα του κ. Ζωγράφου είναι μια πολύ ωραία στημένη ιστορία. Δεν σηκώνει τηλέφωνο από απόκρυψη. Τον πήρα δύο φορές τηλέφωνο, μία όταν ανέλαβε και του ευχήθηκα καλή επιτυχία λέγοντας πως η ΑΕΚ δεν θέλει καμία βοήθεια, παρά μόνο το 50-50 και μου είπε “μείνε ήσυχος”. Τη δεύτερη φορά μιλήσαμε όταν παίζαμε με τον Αχαρναϊκό. Τον πήρα από το προσωπικό μου τηλέφωνο, δεν το σήκωσε, τον ξαναπήρα και του είπα “βλέπω κάτι μυστήριες διαιτησίες, δεν θέλουμε χάρες”. Η ΑΕΚ δεν θέλει χάρες από τη διαιτησία. Παίξαμε τέσσερα παιχνίδια και νικήσαμε. Όλες οι διαιτησίες ήταν καλές. Ποιος ο λόγος να ασχοληθούμε με τη διαιτησία; Ο κ. Ζωγράφος χτυπήθηκε αλλού, όχι στο σπίτι του. Αν οι εισαγγελείς ανοίξουν τα τηλέφωνά του, θα καταλάβουν τι ακριβώς έγινε.

» Ο κ. Ζωγράφος πήγε και κατέθεσε πως τον πήρε κάποιος από ανώνυμο τηλέφωνο κι ότι έμοιαζε η φωνή του με του Μελισσανίδη και τον απείλησε.

» Εγώ είμαι πάλι στο ποδόσφαιρο λίγο παραπάνω από έναν χρόνο. Τα τελευταία χρόνια 12 αθλητικοί Σε κάποια ΜΜΕ παρουσιάζουν τον κ. Μαρινάκη πρωταγωνιστή σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρουσυντάκτες έχουν φάει ξύλο. Όλοι ξέρετε τι γίνεται, αλλά δεν μιλάτε. Δεν υπάρχει χούντα στον πλανήτη που να μην έχει πέσει. Κι αυτή θα πέσει.

»Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο σε επίπεδο ανυποληψίας και το βλέπουμε στα διεθνή ΜΜΕ. Σε κάποια παρουσιάζουν τον κ. Μαρινάκη πρωταγωνιστή σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

» Μέχρι χθες έλεγαν για τη Δικαιοσύνη και τώρα ξαφνικά αγάπησαν τη Δικαιοσύνη και πήγαν στον αθλητικό εισαγγελέα. Να θυμίσουμε ότι ο υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός είπε τους δικαστές επίορκους. Εμείς πιστεύουμε στη Δικαιοσύνη, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθειά της και θα δώσουμε κι άλλα στοιχεία που για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να πούμε.

» Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στα άκρα. Ζητάμε από την Πολιτεία να επισπεύσει τις διαδικασίες κάθαρσης. Είναι υπερεπείγον, γιατί σε λίγο δεν θα υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάμε να διώξουμε τους υγιείς ανθρώπους, σαν τον κ. Βελλή, από το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν είναι πολλοί, 3-4 είναι.

Τα τελευταία χρόνια 12 αθλητικές συντάκτες έχουν φάει ξύλο. Όλοι ξέρετε τι γίνεται, αλλά δεν μιλάτε» Αυτοί που μιλάνε για κάθαρση στο ποδόσφαιρο, είναι τόσο αστεία αυτά που λένε, που και μικρό παιδί να είσαι, δεν τα πιστεύεις. Τι είναι αυτό ρε; Είναι ποδόσφαιρο αυτό; Πληρώνουν οι σοβαροί και επιβιώνουν άλλοι. Εγώ από τη μέρα που ξεκίνησα δημιούργησα τα πράγματα μόνος μου. Μπούληδες ήταν και θα μείνουν. Ποδοσφαιρικά, μαμά είπανε είκοσι χρόνων. Βρήκαν ένα σύστημα έτοιμο και το χρησιμοποιούν. Εγώ δεν είπα πως είμαι ψάλτης στην εκκλησία. Ποδοσφαιράνθρωπος είμαι. Πάντα θα υπάρχει ένα παρασκήνιο, αλλά αυτό που γίνεται τώρα είναι ανεξήγητο. Να πηγαίνουν και να αναφέρονται όλα τα όργανα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

»Τον κ. Ζωγράφο σαν άνθρωπο δεν τον ξέρω. Ξέρω μόνο πως είχε κάποια οικονομικά προβλήματα και τον πήραν εκεί και του έβγαλαν έναν μισθό και τώρα τον έβαλαν να πει αυτά τα πράγματα. Εγώ γιατί να τον απειλήσω; Δεν έχουμε κανένα θέμα με τη διαιτησία.

» Ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στον κόσμο είδατε τι έγραψε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο. Μέχρι χθες μιλούσαν για τη Δικαιοσύνη και έλεγε ο κ. Μαρινάκης για τον κ. Κορέα και την κα Παπανδρέου. Τώρα παράτησαν τη Δικαιοσύνη και πήγαν στον αθλητικό εισαγγελέα. Εμείς πιστεύουμε στην αθλητική Δικαιοσύνη. Θα καταθέσουμε κι άλλα στοιχεία. Εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στα άκρα. Ζητάμε από την Πολιτεία να επισπεύσει τις διαδικασίες κάθαρσης. Είναι υπερεπείγον. Έδιωξαν τον Βελλή από το ποδόσφαιρο. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, αλλά ξέρετε τι έγινε.

Δεν ντρέπεται, γιατί έτσι έχει μάθει, Κατίνα ήταν και Κατίνα θα παραμείνει. Εγώ μπορώ να πω πιο σκληρά πράγματα

» Ο κ. Μαρινάκης με λέει “λαθρέμπορο”, ενώ έχω αθωωθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι από τους λίγους επιχειρηματίες στην Ελλάδα με λευκό ποινικό μητρώο. Δεν ντρέπεται, γιατί έτσι έχει μάθει, Κατίνα ήταν και Κατίνα θα παραμείνει. Εγώ μπορώ να πω πιο σκληρά πράγματα. Ακούστε ένα εισαγγελικό πόρισμα: “Πλοίο που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνη”. Τέλος, προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός πως όλοι οι ανώτεροι δεν είναι άγνωστοι μεταξύ τους. Ο συνδετικός κρίκος είναι ο Αιμίλιος Κοτσώνης. Το δεξί χέρι του Μαρινάκη. Αν θέλουν λοιπόν λάσπη στον ανεμιστήρα, με αναγκάζουν και μπορώ να πω πολύ χειρότερα, αλλά θα το σταματήσω εδώ».

πηγή: zougla.gr