Νέα και προτάσεις αγώνων Παρασκευής 5 Δεκεμβρίου

Σχόλιο isports.gr (οι αποδόσεις είναι του ΟΠΑΠ): Xετάφε στο 2.15, ΑΠΟΕΛ στο 1.65, Γιουβέντους στο 1.95, Νουμπλένσε στο 2πλο 3.45 ή το Χ2 1.67.

Εκτός ΟΠΑΠ Λέγκια 2πλο στο 1.70 και πολύ εύκολα θα πληρώσουν οι κάρτες στο Φιόρε – Γιούβε όπως πλήρωσαν και στο ελληνικό ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ την Τετάρτη. Πιθανή και η κόκκινη που πληρώνει σε αποδόσεις μεγαλύτερες του 3.50 φυσικά.

 

 

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

*** Στο 3,70 ο άσος της Φιορεντίνα, το διπλό της Γιουβέντους στο 2,10.

***Η πιο μισητή αντίπαλος για τους οπαδούς της Φιορεντίνα, η Γιουβέντους. Sold-out.

*** Προϊστορία: 26-29-20. Το περσινό 4-2 ο πρώτος άσος, μετά το 1998-99.

Αναμενόμενο κάπου το σετάκι των τιμών, ωστόσο δεν αποτυπώνει ακριβώς τη δυσκολία του αγώνα για τη Γιουβέντους. Η Φιορεντίνα πάει στο μεγάλο ματς με ανεβασμένη ψυχολογία, ύστερα από την τριάδα εκτός έδρας νικών που έκανε σε διάστημα μιας εβδομάδας. 2-1 τη Βερόνα, με το ίδιο σκορ την Γκινγκάμπ για το Γιουρόπα και έκλεισε την τριάδα με το ευρύ 4-0 στο Κάλιαρι. Και θετικό για τον Βιντσέντσο Μοντέλα είναι η επάνοδος στο γκολ μετά από πολύ καιρό του Μάριο Γκόμες, ο Γερμανός έσπασε την προσωπική του γκίνια πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ στο Κάλιαρι.

Το παιχνίδι με τη Γιουβέντους το «αισθάνονται» πολύ οι τιφόζι της Φιορεντίνα και ο Βιντσέντσο Μοντέλα τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Γιουβέντους είναι πολύ δυνατή, σχεδόν ανίκητη, για να τους σταματήσουμε πρέπει να παρατάξω… 12 παίκτες. Εχει νοοτροπία νικητή, την οποία γιγάντωσε ο Κόντε και τώρα εξελίσσει και ο Αλέγκρι, θα είναι ένα απίστευτα δύσκολο ματς». Χωρίς νεότερα προβλήματα ο Μοντέλα, συνεχίζει στο 3-5-2.

Στη Γιουβέντους είναι γνωστό πως η νίκη μπορεί να έρθει ακόμα και στη χειρότερη εμφάνιση, έτσι έγινε και στο ντέρμπι με την Τορίνο. Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, έμεινε στο 79’ με δέκα παίκτες αλλά στο φινάλε βρήκε το απίθανο γκολ του Πίρλο για να πάρει τη νίκη με 2-1. Ο Μαξ Αλέγκρι έχει να σκέπτεται και το μεγάλο ματς με την Ατλέτικο για το Τσάμπιονς Λιγκ και προτίθεται να κάνει ροτέισον, αφήνοντας στον πάγκο ακόμα και τον Κάρλος Τέβες (13/9), ενώ αναμένεται να επιστρέψει στο 3-5-2, λόγω των ελλείψεων στην άμυνα.

«Το παιχνίδι που έχεις μπροστά σου είναι πάντα το πιο σημαντικό, δεν σκεπτόμαστε την Ατλέτικο αλλά μόνο τη Φιορεντίνα. Θέλουμε να κρατήσουμε το +3 από τη Ρόμα και για να γίνει αυτό πρέπει να κερδίσουμε στη Φλωρεντία, ένα πολύ δύσκολο ματς. Η Φιορεντίνα είναι ιστορική αντίπαλος, προέρχεται από δύο νίκες και δε θα είναι καθόλου εύκολο το έργο μας», ανέφερε ο Αλέγκρι ενόψει Φιορεντίνα.

Το παιχνίδι ισορροπεί ακόμα περισσότερο με την πρόθεση του Αλέγκρι για ροτέισον και να αφήσει στον πάγκο τον Τέβες. Η Φιορεντίνα ανέκτησε ψυχολογία, θα έχει την ώθηση του κόσμου, μπορεί να κοντράρει τη Γιούβε. Εχει λογική η ισοπαλία στο 3,30.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Ρόσι (φορ, 0/0), Πασκουάλ (αριστερός μπακ/χαφ-κάπτεν, 6/0), Μπερναρντέσκι (εξτρέμ, 5/0).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Λιχτστάινερ (δεξιός μπακ/χαφ, 13/2), Ασαμόα (αριστερός μπακ/χαφ, 6/0), Κάσερες (μπακ/στόπερ, 4/0), Ρόμουλο (χαφ, 2/0).

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (3-5-2): Νέτο – Σάβιτς, Γκονσάλο, Μπασάντα – Χοακίν (Μπαμπακάρ), Μάτι Φερνάντες, Πισάρο, Μπόρχα Βαλέρο, Αλόνσο – Κουαδράδο, Γκόμες.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (3-5-2): Μπουφόν – Ογκμπόνα, Μπονούτσι, Κιελίνι – Περέιρα, Βιδάλ, Πίρλο, Πογκμπά, Εβρά – Γιορέντε, Κόμαν (Τέβες).

 

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ
*** Στο 1,50+ ο άσος, υπερβαίνει το 5,60 το διπλό.

Το είδαμε λοιπόν και αυτό… Η ομάδα που προσφέρεται 7ο φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πια ουραγός στην Μπουντεσλίγκα! Το 1-0 επί της Γκλάντμπαχ με την πολύ καλή εμφάνιση στις 9 Νοεμβρίου έμοιαζε με turning point, αλλά η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Το καταστροφικό δεύτερο ημίχρονο στον αγώνα του Πάντερμπορν (2-2 από 0-2, κακώς ακυρωθέν γκολ, τραυματισμός Ρόις) έριξε ξανά την ψυχολογία της Ντόρτμουντ, με αποτέλεσμα να ηττηθεί δίκαια την περασμένη Κυριακή στη Φρανκφούρτη.

Από το 5’ βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ και μολονότι έβγαλε κάποιες σπουδαίες ευκαιρίες η εμφάνιση της δεν ήταν καλή αφού επέτρεψε και ορισμένες πολύ καλές στη γηπεδούχο. Η αμυντική αστάθεια χτύπησε «κόκκινο» στο 78’, όταν  Γκίντερ πρόσφερε το τελικό 2-0 στο πιάτο του Σεφέροβιτς. Limit down υπέστη η μετοχή της Μπορούσια στο χρηματιστήριο, πρώτη φορά αποδοκίμασαν οι οπαδοί την ομάδα, τη φράση «μάχη παραμονής» χρησιμοποίησε ο Γιούργκεν Κλοπ!

«Εχουμε την ευκαιρία να μεγαλώσουμε ως σύλλογος μέσα από αυτή την περιπέτεια. Η θέση μου είναι εδώ, και στις καλές και στις δύσκολες στιγμές, δουλεύω τόσο όσο ποτέ. Δεν χρειάζονται πια πολλά λόγια, χρειαζόμαστε άμεσα νίκες και θέλουμε να κάνουμε την αρχή απέναντι στη Χοφενχάιμ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο τεχνικός των Βεστφαλών.

Η Χοφενχάιμ τερμάτισε το σερί των τριών ηττών με το 4-3 επί του Αννόβερου, δεύτερο σερί ματς εντός έδρας που εξελίχθηκε σε ροντέο (είχε προηγηθεί το 3-4 από την Κολωνία). Πιο εύκολη ήταν πάντως η νίκη της απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ, προηγήθηκε 2-0 στο 37’ και «απάντησε» με άλλα δύο γκολ (59’, 63’) στην αντεπίθεση της αντιπάλου (43’ 2-1, 52’ 2-2). Είχε περισσότερες ευκαιρίες και το 4-3 ήρθε πολύ αργά (86’) για να τη βάλει σε περιπέτειες.

Καλό νέο για την Ντόρτμουντ ότι επιστρέφει ο Χούμελς (6/0) γιατί χωρίς αυτόν και τον Παπασταθόπουλο δεν γίνεται δουλειά στην άμυνα. Δεν είναι βέβαια μια είδηση που αρκεί για να ρισκάρει κανείς στο 1,50+ (έπεσε κιόλας απ’ το 1,55). Η «Χόφε» έχει μόνο δύο ήττες σε έξι επισκέψεις στο «Βεστφάλεν» και με εννιά βαθμούς παραπάνω από την αντίπαλό της φυσικά πιστεύει ότι μπορεί και τώρα.

Το 2-3 γκολ θα είναι η επιλογή μου καθώς από τα 10 τελευταία παιχνίδια της Ντόρτμουντ τα οχτώ είχαν ταβάνι τα τρία γκολ. Ακόμα και αυτό με την Πάντερμπορν συγκυριακά πήγε στο over 3,5. Για να το προχωρήσω λίγο ακόμα, στα τρία τελευταία εντός σημειώθηκαν μόλις τρία γκολ (0-1, 0-1, 1-0)!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Ρόις (μεσοεπιθετικός, 7/3), Παπασταθόπουλος (στόπερ, 11/1).
ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Ζαλάι (επιθετικός, 11/3).
ΠΙΘΑΝΕΣ 11ΑΔΕΣ
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (4-2-3-1): Βαϊντενφέλερ – Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ – Μπέντερ, Κελ – Μικχιταριάν, Γκουντογάν, Γκροσκρόιτς – Ομπαμεγιάνγκ.
ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ (4-2-3-1): Μπάουμαν – Μπεκ, Σούλε, Μπίτσαξιτς, Κιμ – Πολάνσκι, Σβέγκλερ – Φόλαντ, Φιρμίνο, Ελγιουνούσι – Μοντέστ.

 

ΤΟΥΛΟΥΖ – ΜΟΝΑΚΟ

*** Μοιρασμένο, ο άσος πάντως έχει μια μικρή πτώση προς το 2,65 – 2,70 και το διπλό ανεβαίνει στο 2,70 – 2,75.

Περίεργη ομάδα η Τουλούζ, ενώ γενικά έχει βάσεις, τα χαλάει στη σταθερότητα και έχει μεταπτώσεις. Στο γήπεδό της έκανε καλά παιχνίδια απέναντι σε μεγάλους (2-1 τη Λυών, 1-1 την Παρί) και έχασε τα βατά. Η ψυχολογία είχε πέσει χαμηλά τις τελευταίες εβδομάδες (πέντε ήττες σε έξι αγωνιστικές) αλλά βρήκε λίγη ηρεμία με το 2-1 της Τρίτης στη Ναντ. Σ’ αυτό το παιχνίδι ο Καζανοβά που πολλά μπορείς να του καταλογίσεις αλλά όχι το ότι δεν ψάχνεται, άφησε στην άκρη το 3-5-2 και το γύρισε σε 4-4-2 και 4-2-3-1, αλλαγές που θεωρήθηκαν κοσμογονικές. Εχει πίσω το δυνατό μέσο και αρχηγό Αγκιλάρ που ήταν τιμωρημένος.

Η Μονακό μπαίνει σε μεγάλη εβδομάδα αφού έχει και τον τελικό πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ζενίτ. Στο μυαλό του Ζαρντίμ «παίζει» κι εκείνο το παιχνίδι και όπως έλεγε θέλει να διαχειριστεί αναλόγως το υλικό του. Το πρόβλημα είναι ότι μετά το συνολικά δίκαιο 2-0 επί της Λανς, προστέθηκαν κι άλλα προβλήματα στην άμυνά του (Εσιεζιλέ, Γουάλας) ενώ ο Καρβάλιο δεν τα καταφέρνει ούτε σήμερα. Ναι μεν επιστρέφει ο Ράτζι αλλά και πάλι δεν φτάνει.

Κατά συνέπεια δεν αποκλείεται να δούμε τον Τουλαλάν να παίζει στόπερ, κάτι που έχει κάνει πάντως και στο παρελθόν κάποιες λίγες φορές στη Λυών. Το λογικότερο πάντως είναι κάπως να μπαλωθεί η δουλειά και να κρατήσει τη θέση του στο κέντρο. Σίγουρος για στόπερ ο Αμπντενούρ που σίγουρα θα αποθεωθεί αφού στην Τουλούζ αναδείχθηκε και αποχώρησε έχοντας προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες. Αριστερό μπακ αναζητείται, θα παίξει ο πιο πρόθυμος.

Αν δεν προέκυπταν αυτές οι απουσίες στη Μονακό θα το άφηνα ήσυχο το παιχνίδι. Τώρα μπορώ να πάω λίγο προς τα αριστερά, έστω και σε DnB (1,85 – 1,90) γιατί όπως και να το κάνουμε παίζει αρκετά το Χ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΤΟΥΛΟΥΖ: Τισεράν (πολυσύνθετος αμυντικός, δανεικός από τη Μονακό, 6/0).

ΜΟΝΑΚΟ: Εσιεζιλέ (αριστερός μπακ, φρέσκος τραυματίας, 7/0), Γουάλας (στόπερ, τιμωρημένος, 2/0), Καρβάλιο (βετεράνος στόπερ, εκτός στα τελευταία, 13/0), Κοντογκμπιά (μέσος, εκτός στα τελευταία, 11/1), Κυρζαβά (αριστερός μπακ, εκτός στα τελευταία, 10/0).

Μ.Ο. κόρνερ (Τουλούζ/Μονακό): 5/6 (5/6 εντός/εκτός αντίστοιχα)

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΤΟΥΛΟΥΖ (4-4-2): Ααμαντά (4) – Νίνκοφ (12/1,2κ), Γκριγκόρε (14/0,4κ), Σπάχιτς (7/0), Μουμπάντζε (15/0, 3κ) – Ντουμπιά (11/1) ή Αγκιλάρ (13/0,3κ), Ντιντό (9/0,3κ), Μπρεϊθγουέιτ (13/2,1α), Σιλά (9/1,1α) – Μπεν Γεντέρ (16/7,1α), Πέσιτς (15/4,1α,2κ).

ΜΟΝΑΚΟ (4-3-3): Σούμπασιτς (16, 2κ) – Φαμπίνιο (14/0,2κ), Ράτζι (13/0,4κ), Αμπντενούρ (5/0, 2κ), Ντιαλό (0/0) – Τουλαλάν (13/0, 4κ), Μουτίνιο (15/2,2κ), Μπακαγιόκο (6/0, 3κ) – Ζερμέν (16/2, 1α), Καρασκό (15/3,4α), Μπερμπάτοφ (11/3,3κ).

 

ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΑΠΟΕΛ

*** Στο 4,50 ο άσος, στο 1,70 το διπλό.

*** Ενα από τα μεγάλα ντέρμπι της Κύπρου.

Μοιρασμένο το εντός έδρας παιχνίδι της Ανόρθωσης με τον Απόλλωνα Λεμεσού, είχε αρκετές ευκαιρίες, όμως πέρασε και η ίδια αρκετούς κινδύνους, ο αντίπαλός της όμως φάνηκε πιο αποτελεσματικός και κατόρθωσε να κερδίσει με 1-0 (57’).

«Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα με πολλή ποιότητα, που έχει μεγάλη ποικιλία στην ανάπτυξή της. Φανήκαμε άκρως ανταγωνιστικοί, δεν έπρεπε να χάσουμε όπως και δεν έπρεπε να κερδίσουμε» αναγνώρισε ο Αντρέ Πάους.

Δόθηκε τέλος στο αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων, στρέφει τώρα την προσοχή της στην υποδοχή του πρωτοπόρου ΑΠΟΕΛ, όπου θα κυνηγήσει τη νίκη ώστε να μη χάσει την επαφή της με την τρίτη θέση.

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν ο νικητής στο κλασικό ντέρμπι, κέρδισε εντός έδρας με 1-0 (37’) την Ομόνοια. Δεν ήταν καλός όμως ήταν σαφώς πιο ουσιαστικός από την αντίπαλό του που έχασε περισσότερες και σημαντικότερες ευκαιρίες, ηρέμησε όταν απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα (72’).

Κινδυνεύει πάντως με βαριά τιμωρία εξαιτίας των ακραίων συνθημάτων και της ρατσιστικής επίθεσης των οπαδών του στον Ποτέ της Ομόνοιας. «Ζητώ συγγνώμη από τους παίκτες μου, αλλά την τελευταία εβδομάδα δεν ήμουν επαγγελματίας προπονητής» απολογήθηκε ο Γιώργος Δώνης, που βίωσε το χαμό του πατέρα του.

Πάντα στο +2 από τον Απόλλωνα, εξακολουθεί να παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα (8-3-0). Την Τετάρτη παίζει «τελικό» τρίτης θέσης με τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ.

 

 

πηγή: matchmoney.com.gr

Πρακτορείο ΟΠΑΠ – Παναγάκη-Χαντζή  Βασιλική Σπάρτη, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 114 (μεταξύ Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς) τηλέφωνο: 2731025222 ΠΑΝΑΓΑΚΗΣ ΟΠΑΠ