Νέα και προτάσεις αγώνων Πέμπτης 18 Δεκεμβρίου

 

 

ΚΑΛΙΑΡΙ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (20:00)

***Ο άσος της Κάλιαρι στο 8,30, το διπλό της Γιουβέντους στο 1,40.

***Παίκτης της Κάλιαρι (1993-95) και προπονητής της (2008-10) ο Μαξ Αλέγκρι.

***Προϊστορία: 9-12-13. 4 σερί διπλά.

Αναμενόμενα το διπλό στο 1,40, δεν θα το περιμέναμε παραπάνω. Η Κάλιαρι προέρχεται από τρία ματς χωρίς να πετύχει γκολ, επίδοση… πρωτοφανής για ομάδα του Ζντένεκ Τζέμαν και στην Πάρμα την Κυριακή μάλλον συμβιβάστηκε με την ισοπαλία, αν και ήταν καλύτερη και επιχείρησε προς το τέλος να αποφύγει το 0-0. Με την ισοπαλία αυτή η Κάλιαρι παρέμεινε στην τριάδα του υποβιβασμού και στα τελευταία ματς έχει χάσει την επιθετική φρεσκάδα που διέθετε. Παράλληλα είναι η μόνη ομάδα χωρίς εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και σίγουρα με τη Γιουβέντους φαντάζει πολύ δύσκολο να κάνει «σεφτέ» στα τρίποντα στο «Σαντ’ Ελία».

Ο Ζντένεκ Τζέμαν, που δεν αποκλείεται αυτό να είναι το τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο της Κάλιαρι, με την ομάδα στη διάρκεια της διακοπής να αναζητά νέο τεχνικό, υπολογίζει εκ νέου στον εξτρέμ Ιμπάρμπο (12/2), όχι όμως και στον αρχισκόρερ Σάου, που θα λείψει σε πέμπτο σερί παιχνίδι. «Εδώ και 20 χρόνια τα παιχνίδια με τη Γιουβέντους μου δίνουν ένα κίνητρο παραπάνω», ανέφερε ο Βοημός τεχνικός, που είναι ίσως ο μεγαλύτερος «εχθρός» της Γιούβε εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η Γιουβέντους μετρά τρεις σερί ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, με μόλις ένα γκολ στο ενεργητικό της, αυτό στο 1-1 με τη Σαμπντόρια. Μια ισοπαλία που τερμάτισε το εντυπωσιακό σερί 25 νικών στο «Γιουβέντους Στέιντιουμ» και πλέον η Ρόμα μείωσε την απόσταση στον έναν βαθμό. Αναμενόμενη κάπου η γκέλα, η Γιούβε βγάζει κόπωση στα τελευταία, δεν καθάρισε το παιχνίδι στην εξαιρετική πρώτη μισή ώρα που έκανε και η Σαμπντόρια το εκμεταλλεύτηκε ισοφαρίζοντας στο 51’.

Αγωνιστικά είναι τιμωρημένος ο Μπονούτσι, ενώ τη Δευτέρα η Γιούβε θα βρεθεί στο Κατάρ για το Σούπερ Καπ με τη Νάπολι. Ο τρομερός προγραμματισμός της ιταλικής λίγκας έφερε το Σούπερ Καπ αντί για τον Αύγουστο να διεξαχθεί Δεκέμβριο και μάλιστα ισχύουν οι κανόνες πρωταθλήματος. Για παράδειγμα αν σήμερα δεχτούν κίτρινη ένας ή και παραπάνω από τους Λιχτστάινερ, Πογκμπά, Ογκμπόνα και Μαρκίζιο, θα χάσουν το Σούπερ Καπ, καθώς βρίσκονται στο όριο καρτών. «Δεν είναι φυσιολογικό αυτό, τιμωρείται και η Νάπολι και εμείς. Το Σούπερ Καπ έπρεπε να γίνει τον Αύγουστο», το σχόλιο του Μαξ Αλέγκρι.

Φυσιολογικό φαβορί η Γιουβέντους, βέβαια το 1,40 δεν λέει και τίποτα. Κάποιο ειδικό στοίχημα αξίζει εδώ, όπως για παράδειγμα να κερδίσει η Γιουβέντους με μηδέν παθητικό, σε απόδοση 1,90, ή και το N/G στο 1,65.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΚΑΛΙΑΡΙ: Σάου (φορ, 11/4).
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπονούτσι (στόπερ, 15/1), Κάσερες (μπακ/στόπερ, 4/0), Ασαμόα (μπακ/χαφ, 6/0).

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΚΑΛΙΑΡΙ (4-3-3): Κράνιο – Μπαλτζάνο, Τσεπιτέλι, Ροσετίνι, Αβελάρ – Κρισέτιτζ, Κόντι, Εκνταλ – Φαρίας, Ιμπάρμπο, Κόσου.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (4-3-1-2): Μπουφόν – Λιχτστάινερ, Ογκμπόνα, Κιελίνι, Εβρά – Μαρκίζιο, Πίρλο, Βιδάλ – Περέιρα – Τέβες, Μοράτα.

ΝΑΠΟΛΙ – ΠΑΡΜΑ (22:00)

***Στο 1,30 ο άσος της Νάπολι, το διπλό της Πάρμα στο 9,80.

***Τεχνικός της Νάπολι (Μάρτιος ’09-Οκτώβριος ’09) ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι.

***Προϊστορία: 9-6-4. Εναλλάξ οι νίκες στα έξι τελευταία, θεωρητικά τώρα η σειρά της Νάπολι.

Στο 1,30 ο άσος, αναμενόμενα, δεν υπάρχει ασφαλώς αξία. Ειδικά για μια Νάπολι που δείχνει στα τελευταία εκτός φόρμας και στην ήττα 2-0 από τη Μίλαν ήταν άθλια, χωρίς δυνάμεις, χωρίς φυσική κατάσταση, πάντα δεύτερη πάνω στη μπάλα και με παίκτες όπως ο Ιγουαΐν ξενερωμένους από τη συνολική αγωνιστική εικόνα. Ο Ράφα Μπενίτεθ βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο της κριτικής, ο πρόεδρος Ντε Λαουρέντιις έριξε γκάζια στους παίκτες μετά το ματς και αποφάσισε η ομάδα να κλειστεί στο προπονητικό κέντρο, όμως τελικά αυτή η απόφαση πάρθηκε πίσω, μετά την αντίδραση των ποδοσφαιριστών.

Ο Μπενίτεθ ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε στη συνέντευξη Τύπου, που ήταν μακροσκελής και κράτησε σχεδόν μια ώρα, προσπάθησε δε να φανεί ψύχραιμος: «Δεν είναι καλό που συνεχώς αλλάζουν οι κρίσεις για την ομάδα. Χάσαμε από τη Μίλαν αλλά αν κερδίσουμε την Πάρμα και πάρουμε το Σούπερ Καπ με τη Γιουβέντους τι θα συμβεί; Χρειάζεται υπομονή και τα τελικά συμπεράσματα θα βγουν στο τέλος της σεζόν», ανέφερε σχετικά. Την Δευτέρα υπάρχει το ταξίδι στο Κατάρ για το Σούπερ Καπ με την Γιουβέντους, με τον Μπενίτεθ να έχει στο όριο καρτών τον στόπερ Κουλιμπαλί (14/1).

Στην Πάρμα το τοπίο παραμένει ασαφές, με την ομάδα να είναι κολλημένη στην τελευταία θέση με 12/15 ήττες, την Κυριακή έφερε την πρώτη φετινή ισοπαλία, το άθλιο 0-0 με την Κάλιαρι ύστερα από τραγική εμφάνιση. Η κατάσταση είναι συγκεχυμένη σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο ιδιοκτησιακό, την Τρίτη ο απερχόμενος (;) ιδιοκτήτης Τομάζο Γκιράρντι ανακοίνωσε την πώληση του συλλόγου, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστά τα ονόματα των νέων αφεντικών.

Και έγινε γνωστό το νέο οργανόγραμμα, με πρόεδρο τον Πιέτρο Ντόκα, υπογράφτηκαν μάλιστα και τα σχετικά έγγραφα, ωστόσο χτες ο Πιέτρο Ντόκα έκανε λόγο πως η συμφωνία δεν είναι ακόμα οριστική! Όπως και να έχει στην Πάρμα βιώνουν τις χειρότερες μέρες της σύγχρονης ιστορίας τους και στο αγωνιστικό ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι έχει λίγα πράγματα στα οποία να ελπίζει. Επιστρέφει από τιμωρία ο μπακ Γκόμπι (13/0).

Χωρίς ενδιαφέρον το παιχνίδι, ο άσος στο 1,30 είναι φτωχός, εξίσου υποτιμημένες και οι τιμές γιαOver, G/G και κάθε ειδικό στοίχημα που αφορά τα γκολ. Το αφήνουμε στην άκρη χωρίς πολλή σκέψη.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΝΑΠΟΛΙ: Αλμπιόλ (στόπερ, 14/0), Σουνίγκα (μπακ/χαφ, 6/0), Ινσίνιε (εξτρέμ, 11/1).
ΠΑΡΜΑ: Κόντα (φορ, 9/2), Χορκέρα (χαφ, 7/0), Γκετσάλ (εξτρέμ, 7/0), Μπιαμπιανί (εξτρέμ, 1/0).

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΝΑΠΟΛΙ (4-2-3-1): Ράφαελ – Μάτζιο, Κουλιμπαλί, Ενρίκε, Γκουλάμ – Ινλέρ, Νταβίδ Λόπεθ – Καγεχόν, Χάμσικ, Μέρτενς – Ιγουαΐν.
ΠΑΡΜΑ (3-5-2): Μιράντε – Φελίπε, Παλέτα, Λουκαρέλι – Ρίσπολι, Ακουα, Λόντι, Μάουρι, Γκόμπι – Παλαντίνο, Κασάνο.

 

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΟΚ

*** Στο 4,50 από το 4,70 ο άσος, στο 1,70 από το 1,75 το διπλό.

*** Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου).

*** Στο κύπελλο (29/10): ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν κατώτερος του Ατρομήτου, απειλήθηκε περισσότερες φορές από ό,τι απείλησε, παρ’ όλα αυτά πήρε τη σπουδαία εντός έδρας νίκη με 1-0. Ο Γιάννης Πετράκης ζήτησε διάρκεια αλλά και θετικό αποτέλεσμα σήμερα ώστε να δοθεί συνέχεια στην επιτυχία της Κυριακής. αποτέλεια.

Χωρίς … θόρυβο έφτασε σε απόσταση ενός βαθμού από την πρώτη πεντάδα -η απόσταση πάντως πήγε στους τέσσερις μετά τα χθεσινά αποτελέσματα- όμως κανείς δεν κάνει λόγο για πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς κουρασμένος, χρειάστηκε να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή ο Γλύκος ώστε να μην γκελάρει εντός έδρας με την Κέρκυρα, κέρδισε 2-1, στο 94’ σώθηκε σε δοκάρι. Ο Αγγελος Αναστασιάδης κάλυψε τους παίκτες του, κάνοντας λόγο για την αφόρητη πίεση του πρωταθλητισμού.

Στο +1 πλέον από τον Ολυμπιακό μετά τη χθεσινή νίκη επί του Πανιωνίου, θέλει οπωσδήποτε το τρίποντο στους «Ζωσιμάδες».

Σημαντικές απουσίες ο κουρασμένος ΠΑΟΚ, θα κοντράρουμε το διπλό του 1,70. Ο άσος στο 4,70, το Χ στο 3,55.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Μπέριος (στόπερ, 9/0).

ΠΑΟΚ: Ρατς (αριστερός μπακ, 11/3), Κατσικάς (στόπερ, 8/0), Μακ (εξτρέμ, 9/6), Τζιόλης (αμυντικός χαφ, 11/0), Τζαβέλλας (αριστερός μπακ/στόπερ, 5/0).

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (4-2-3-1): Βελλίδης – Ντάσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Στρούνα – Λίλα, Τσουκαλάς – Τσάβες, Γιάκος, Κοροβέσης – Ιλιτς

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Γλύκος – Κίτσιου, Σκόνδρας, Βίτορ, Ποζατζίδης – Κάτσε, Τζανδάρης – Σαλπιγγίδης, Γκολάσα, Περέιρα – Αθανασιάδης

ΞΑΝΘΗ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

*** Πάντα στο 3,45 ο άσος και στο 2,05 το διπλό.

*** Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)

Η Ξάνθη έχει πατήσει το γκάζι, αυτή τη στιγμή είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Σουπερλίγκα. Πέρασε άνετα από το Παγκρήτιο, εύκολα 2-0 τον Εργοτέλη, πάντως στο 0-0 ο Κυριακίδης έπιασε πέναλτι. Ο Ρατζβάν Λουτσέσκου συνέστησε προσγείωση και απέφυγε να μιλήσει για στόχους παρά την ανοδική πορεία της ομάδας του .

Ηταν η τρίτη σερί νίκη, πρώτη εκτός έδρας, είναι αήττητη στα Πηγάδια (5-1-0), στο -3 από την πέμπτη θέση μετά τα χθεσινά αποτελέσματα.

Ο Παναθηναϊκός στην πιο πληθωρική φετινή εμφάνιση δεν δυσκολεύτηκε να συντρίψει με 4-0 εντός έδρας τον Πανθρακικό, πέτυχε μάλιστα το πιο γρήγορο γκολ (μόλις στα 15’’) του φετινού πρωταθλήματος. Εμφανώς ικανοποιημένος ο Γιάννης Αναστασίου, έκανε λόγο για την πιο ωριμη εμφάνιση της χρονιάς.

Παραμένει αήττητος στους έξι τελευταίους αγώνες (5-1-0), στο -4 από τον Ολυμπιακό μετά τη χθεσινή νίκη επί του Πανιωνίου και στο -5 πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Ο ορισμός του no bet, θα ποντάρουμε στα 2-3 γκολ στο 2,00.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΞΑΝΘΗ: Γουάλας (αριστερός μπακ, 10/0).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κουτρουμπής (στόπερ, 9/0), Ατζαγκούν (χαφ, 9/3).

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΞΑΝΘΗ (4-2-3-1): Κυριακίδης – Μπέρτος, Λισγάρας, Γούτας, Μπαξεβανίδης – Φλίσκας, Ομπόντο – Λουσέρο, Κλέιτον, Σολτάνι – Καπετάνος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (4-4-2): Στιλ – Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Σίλντενφελντ, Νάνο – Ζέκα, Λαγός, Μπούι, Πράνιτς – Καρέλης, Μπεργκ

 

πηγή: matchmoney.com.gr

Πρακτορείο ΟΠΑΠ – Παναγάκη-Χαντζή  Βασιλική Σπάρτη, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 114 (μεταξύ Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς) τηλέφωνο: 2731025222