Τσουρέκας: «Πιο πλούσιο το πρόγραμμα της Ε.Ο.Χ., με σημαντικό άνοιγμα στις μικρές ηλικίες»

Αντίστροφη μέτρηση για το αγωνιστικό ξεκίνημα του 2015

Όλα είναι έτοιμα για μια σημαντικά καλύτερη αγωνιστική χρονιά για την Ελληνική  χιονοδρομία. Το χιόνι κάνει εντυπωσιακή την παρουσία του τα τελευταία 24ωρα σ’ ολόκληρη την χώρα και όλα δείχνουν ότι το 2015 θα είναι μια πιο πλούσια από χιόνια χρονιά.

Μια αγωνιστική χρονιά που θα ξεκινήσει επίσημα αγωνιστικά για την Ε.Ο.Χ. στο δεύτερο 15νθήμερο του Ιανουαρίου με αγώνες στα Καλάβρυτα, στα 3-5 Πηγάδια και στο Βίτσι και θα ολοκληρωθεί αρχές Απριλίου στον Παρνασσό, πάντα καιρού επιτρέποντος.

«Μετά από δύο χρόνια συγκρατημένης λειτουργίας της Ομοσπονδίας, την φετινή σεζόν η εικόνα του αγωνιστικού προγράμματος είναι αισθητά διαφορετική. Έγιναν οι απαραίτητες έρευνες, είδαμε τις πραγματικές ανάγκες και κάναμε τις αναγκαίες επεμβάσεις. Κρατήσαμε τα Εθνικά Πρωταθλήματα ψηλά, για όλα τα Ολυμπιακά αγωνίσματα και δώσαμε ιδιαίτερα μεγάλο βάρος στις μικρές κατηγορίες, τους μικρούς χιονοδρόμους που έχουν σίγουρα μεγαλύτερη την ανάγκη αγώνων».

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Ε.Ο.Χ. Τιμολέων Τσουρέκας, συνέχισε μιλώντας για το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας:

«Η προσπάθεια της Ομοσπονδίας δεν ήταν καθόλου εύκολη. Από την μια πλευρά σχεδιάσαμε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα το οποίο οικονομικά να μην φορτώσει επιπρόσθετα τα σωματεία, γνωρίζοντας το πόσο δύσκολα τα καταφέρνουν. Επίσης προσθέσαμε στο πρόγραμμα αγωνίσματα που έλλειπαν και τα οποία μας ζητούσαν οι αθλητές και τα σωματεία. Παράλληλα διατηρήσαμε τους διεθνείς αγώνες μας, αλλά προσαρμόζοντάς τους με βάση τα στενά οικονομικά δεδομένα».

Και ο Τίμος Τσουρέκας κατέληξε:

«Ευελπιστώ ότι το 2015 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας, σε όλα τα επίπεδα. Εμείς από την πλευρά μας φροντίζουμε να είναι και μια καλή αγωνιστική χρονιά για τους αθλητές και τις αθλήτριές μας και φυσικά τα σωματεία μας. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία και δύναμη να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που βιώνει».