Πρόκριση στα χαρτιά ο Ολυμπιακός

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου κέρδισε στα χαρτιά από τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός. Υπενθυμίζεται πως οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει στις 9 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ με 77-76, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προχωρήσει σε καταγγελία για την παρουσία του (τότε) προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο γήπεδο.

Αρχικά ο αθλητικός δικαστής είχε δηλώσει αναρμόδιος να εκδικάσει την υπόθεση, ωστόσο ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ που τον υποχρέωσε να την εκδικάσει, καθώς ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ αναλαμβάνει και τις υποθέσεις του Κυπέλλου εφόσον αφορούν ομάδες της Α1.

Ακολούθησε η αναβολή του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός μέχρι να… διαλευκανθεί η κατάσταση και τελικά ο αθλητικός δικαστής το μεσημέρι της Παρασκευής έκανε δεκτή την καταγγελία του Ολυμπιακού, στερεί από τον Παναθηναϊκό την πρόκριση και την απονέμει στους Πειραιώτες. Πλέον η ΕΟΚ, ως διοργανώτρια του Κυπέλλου, καλείται να ορίσει τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για τα ημιτελικά στην πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία. Λόγω των υποχρεώσεων των δύο ομάδων στην Ευρώπη, το πρώτο κενό υπάρχει την εβδομάδα μεταξύ 16 και 22 Φεβρουαρίου (καθώς ήταν προγραμματισμένο αρχικά να γίνει στις 21/2 ο τελικός). Πάντως η πλευρά του Παναθηναϊκού διατηρεί το δικαίωμα προσφυγής στο ΑΣΕΑΔ. Υπενθυμίζεται πως ήδη στον τελικό έχει προκριθεί ο Απόλλων Πατρών νικώντας στα ημιτελικά τη Νέα Κηφισιά.

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή αναφέρει: ΔΕΧΕΤΑΙ την από 13-10-2014 καταγγελία της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την απώλεια αγώνα Κυπέλλου της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΕ στον αγώνα καλαθοσφαίρισης που διεξήχθη στο Ο.Α.Κ.Α την 9-10-2014 μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

 

πηγή: sport-fm.gr