Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1 – 0

Με συνταγή πεντάρας



Ο Γιάννης Αναστασίου προτίμησε να διατηρήσει την συντριπτική πλειοψηφία της ενδεκάδας που… καθάρισε άνετα και ωραία, σε ένα ημίχρονο τον Εργοτέλη την περασμένη Κυριακή. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Στιλ, αριστερό μπακ ο Χουχούμης, δεξί ο Τριανταφυλλόπουλος και στο κέντρο της άμυνας ο Σίλντενφελντ με τον Ταυλαρίδη. Ο Μέντες σε ρόλο αμυντικού μέσου, έχοντας μπροστά του Ατζαγκούν και Πράνιτς. Ο Πέτριτς σε επιτελικό ρόλο και στην κορυφή του 4-4-2 σε ρόμβο ο Μπεργκ με τον Κλωναρίδη.

Από κει και πέρα, ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο των μετόπισθεν τους Κώτσιο και Τομάς, δεξιά τον Νικολακάκη και αριστερά τον Μιλιάζες, στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Λεβαδειακού. Στα αμυντικά χαφ ο Γκόμες με τον Μαχαίρα, έχοντας μπροστά τους τον Βούσκεβιτς. Δεξιά ο Ορτέγκα, αριστερά ο Γκόμες και στην κορυφή του 4-3-3 ο Μάντζιος.



Το… κλειδί του Πέτριτς!



Ο Πσναθηναϊκός πήρε από την πρώτη στιγμή την κατοχή της μπάλας, είχε καλή κυκλοφορία και περιόρισε σε παθητικό ρόλο τον Λεβαδειακό που έτσι κι αλλιώς μπήκε για να «ταμπουρωθεί» στο δικό του μισό γήπεδο και να ψάξει κάτι καλό στην κόντρα επίθεση. Οι «πράσινοι» έψαξαν ένα γρήγορο γκολ, έπαιξαν κυρίως από αριστερά με τα «ανεβάσματα» του δραστήριου Χουχούμη, ωστόσο, οι Τομάς και Κώτσιος «καθάριζαν» τις προσπάθειες του νεαρού μπακ και κρατούσαν μακριά τον κίνδυνο από την εστία του Σηφάκη.

Οι Βοιωτοί είχαν «κλειδώσει» τον Παναθηναϊκό που όσο περνούσε η ώρα, έδειχνε να γεμίζει από άγχος! Όλα αυτά, όμως, μέχρι το 29′ και ενώ δύο λεπτά πριν ο Μάντζιος από καλή θέση νικήθηκε από τον Στιλ!

Ο Μλάντεν Πέτριτς είχε πάλι την λύση. Σε μία συνεργασία… made in Croatia, o διεθνής φορ βγήκε στην πλάτη της άμυνας από την «γλυκιά» εκτέλεση του Πράνιτς και με εξαιρετική φαλτσαριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία. Ο 34χρονος επιθετικός επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και «μίλησε» σε μία στιγμή, όπου η ομάδα του έδειχνε να μην μπορεί να βρει διαδρόμους προς το γκολ! Το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου, χωρίς άλλες… ιδιαίτερες συγκινήσεις. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να πιέζει χωρίς αποτέλεσμα, απέναντι στον Λεβαδειακό που δεν ήταν η… ώρα του να ρισκάρει για την ισοφάριση.



Τα απαραίτητα



Δεν ήταν η καλή του μέρα και αυτό φάνηκε και στο πρώτο ημίχρονο όπου δεν κατάφερε, πέρα από το γκολ, να δημιουργήσει καλές ευκαιρίες. Ο Παναθηναϊκός άφησε την παραγωγικότητα στο ματς της Κυριακής, ωστόσο, έκανε τα απαραίτητα. Διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμά του, ο Αναστασίου γύρισε το σύστημα σε 4-3-2-1 και «φρέσκαρε» την μεσαία γραμμή με τους Λαγό και Ζέκα. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν την κατοχή και όσο ο Λεβαδειακός δεν έβγαινε από το… καβούκι του, δεν υπήρχε περίπτωση να απειληθεί.

Οι φιλοξενούμενοι δεν το πίστεψαν. Παρέμειναν σε παθητικό ρόλο μέχρι και το φινάλε. Βούτυρο στο ψωμί του Πάναθηναϊκού που κάνοντας απλά τα απαραίτητα μέσα στο γήπεδο, κράτησε το 1-0 και πήρε ένα σημαντικό «τρίποντο» στην κούρσα του πρωταθλήματος.



MAN OF THE MATCH: Μλάντεν Πέτριτς. Ο… κύριος που έχει προσφέρει εννιά ολόκληρους βαθμούς με τα κρίσιμα γκολ που πετυχαίνει στο φετινό πρωτάθλημα! Μετά το παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο και το «διπλό» στο Αγρίνιο, το γκολ του Κροάτη στο 29′ αποδεικνύεται «χρυσάφι» για τον Παναθηναϊκό. Ξέχωρα από το υπέροχο τέρμα που σημείωσε, ήταν εξαιρετικός σε επιτελικό ρόλο. Όλο το παιχνίδι περνούσε από τα πόδια του, είχε σωστές μεταβιβάσεις και προσέθεσε ακόμη μία καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του.



ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Με το… καλημέρα και παίζοντας και με την «τρέλα» της φανέλας, ο Στάθης Ταυλαρίδης ήταν πολύ καλός και ας μην δέχθηκε ιδιαίτερη πίεση η άμυνα του. «Καθάρισε» αρκετές από τις γιόμες του Λεβαδειακού, έβγαινε πρώτος πάνω στην μπάλα και είχε ηγετική παρουσία, μιλώντας συνέχεια προς τους συμπαίκτες του.



ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αμπντούλ Ατζαγκούν. Όσο καλός και χρήσιμος ήταν απέναντι στον Εργοτέλη, τόσο αρνητικός και εκτός κλίματος εμφανίστηκε σήμερα κόντρα στον Λεβαδειακό. Ο Νιγηριανός έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό. Δεν βοήθησε καθόλου δημιουργικά ενώ είχε κάποια εύκολα λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής.



Η ΓΚΑΦΑ: Ο Λεβαδειακός παρά το γεγονός πως ήταν πίσω στο σκορ από το 29′, δεν ρίσκαρε ούτε μία στιγμή. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα, δίνοντας χώρο και κατοχή στον Παναθηναϊκό. Ήταν πέρα για πέρα λογικό, λοιπόν, να έχει όλη και όλη μία καλή στιγμή με τον Βαγγέλη Μάντζιο.



ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Λιαχούδης εκνεύρισε την κερκίδα με κάποιες αποφάσεις του. Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός φωνάζει για ένα πέναλτι πάνω στον Μπεργκ στο 40′. Ο Τομάς παίρνει την μπάλα αλλά ταυτόχρονα ο Κώτσιος ανατρέπει τον Σουηδό φορ μέσα στην περιοχή. Επίσης χαρίζει δύο φορές την δεύτερη κίτρινη στον Τομάς(71′ σκληρό μαρκάρισμα στον Μπεργκ, 82′ τράβηγμα στον Καρέλη). Ο ρέφερι από την Μακεδονία θα μπορούσε να αποβάλλει τον Τριανταφυλλόπουλο στο 84′ στην αψυχολόγητη ενέργεια του νεαρού αμυντικού να πετάξει στο έδαφος τον Βούκσεβιτς.

Όσον αφορά το γκολ του Πέτριτς που είναι στην ευθύνη του επόπτη Δημητριάδη, είναι μια φάση οριακή. Ο Κροάτης στο ριπλέι φαίνεται να είναι οριακά σε αντικανονική θέση.



ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Πρωταθλήματα παίρνουν οι ομάδες που ξέρουν καλά να κερδίζουν και στην κακή τους μέρα. Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε, νίκησε τον Λεβαδειακό 1-0 και πλέον πηγαίνει στην Νέα Σμύρνη για ακόμη έναν… τελικό! Χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο, το «τριφύλλι» βρήκε την ουσία στο γκολ του Μλάντεν Πέτριτς και… συνεχίζει!

πηγή: gazzetta.gr