Kύπελλο Ισπανίας: Μπάρτσα-Ατλέτικο 5-4. ‘Οταν ο Πάντιτς έχασε από τον Ρονάλντο (βίντεο)

Πριν από 18 χρόνια ο Μίλινκο Πάντιτς έβαλε τέσσερα γκολ στο «Καμπ Νόου», αλλά το Φαινόμενο με χατ τρικ οδήγησε τη Μπάρτσα στην τεράστια ανατροπή με 5-4.

Η είδηση δεν ενθουσίασε κανέναν στην ερυθρόλευκη παροικία της Μαδρίτης. Ηταν καλοκαίρι του 1995 και η Ατλέτικο είχε 19 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα. Πως διάολο θα το κατάφερνε με την αγορά παικτών από ομάδες όπως ο- κάποιος άγνωστος για τους Ροχιμπλάνκος- Πανιώνιος; Ο Μίλινκο Πάντιτς είχε μόλις αποκτηθεί. Το τέλος της περιόδου θα έβρισκε τον Σέρβο να κρατάει τη μπαγκέτα στην κατάκτηση ενός μυθικού νταμπλ.

Την αμέσως επόμενη χρονιά η Ατλέτικο φιλοδοξούσε να επαναλάβει τον θρίαμβο στο Κύπελλο. Στα προημιτελικά όμως, καλή ώρα όπως τώρα, της έπεσε η Μπαρτσελόνα του Μπόμπι Ρόμπσον και των Ρονάλντο, Φίγκο, Στόιτσκοφ, που επίσης ήθελε το τρόπαιο, μιας και στο πρωτάθλημα ζοριζόταν. Το πρώτο ματς στο «Βιθέντε Καλδερόν» έληξε ισόπαλο (2-2).

Οι Μαδριλένοι έπρεπε λοιπόν να νικήσουν στο «Καμπ Νόου» (σ.σ.: Μάρτιος 1997). Ο Πάντιτς έδωσε την κορυφαία παράσταση της καριέρας του. Εβαλε τέσσερα γκολ, αλλά η ομάδα του ηττήθηκε 5-4 παρά το ότι βρέθηκε να προηγείται 3-0. Αντίζηλος του ο μεγάλος Ρονάλντο που έκανε χατ τρικ, ενώ από ένα είχαν προσθέσει οι Λουίς Φίγκο και Πίτσι. Απολαύστε το σόου του εκπληκτικού Σέρβου…

 

πηγή: gazzetta.gr