Ολυμπιακός: ‘Ετοιμος για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Έτοιμος ο Ολυμπιακός για το ματς της Πέμπτης (5/2, 21:45) κόντρα στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ. Μέγα πάθος και τεράστιο κίνητρο απ’ όλους για τη νίκη, προπονήθηκε ο Καββαδάς, ανεβάζει στροφές ο Παπαπέτρου.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το σημαντικό παιχνίδι της Πέμπτης (5/2, 21:45, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ, για την 6η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague. Ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι, με έντονο παρελθόν, δύο από τις κορυφαίες ομάδες μπάσκετ της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια. Η καλύτερη επίθεση του θεσμού για φέτος, την οποία διαθέτουν οι Ρώσοι (89.7 πόντοι), απέναντι στην κορυφαία και πιο σκληρή άμυνα της λίγκας, την οποία έχουν οι Πειραιώτες (69.7 πόντοι). Στόχος των ερυθρολεύκων να επιστρέψουν στις νίκες, κάνοντας το 5-1, ύστερα από την πρώτη ήττα τους στο γκρουπ απέναντι στην Εφές στη Κωσνταντινούπολη.

Το προπονητικό-τιμ των ερυθρολεύκων έχει αναλύσει το αγωνιστικό προφίλ της ΤΣΣΚΑ και οι Πειραιώτες έχουν καταστρώσει το πλάνο τους για την αναμέτρηση. Στόχος του Ολυμπιακού να κάνει το παιχνίδι του απέναντι στους Μοσχοβίτες, δίνοντας βαρύτητα στην άμυνα, αναχαιτίζοντας τα ατού του αντιπάλου. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει οι παίκτες του να περιορίσουν την δημιουργικότητα των Ρώσων και κυρίως τα πικ-εν-ρολ τους, με τους Βαγγέλη Μάντζαρη και Όλιβερ Λαφαγιέτ να είναι οι παίκτες που θα αναλάβουν να σταματήσουν την δραστηριότητα του Μίλος Τεόντοσιτς σε οργάνωση και σκορ. Βέβαια, οι Ρώσοι διαθέτουν ένα γεμάτο ρόστερ, με ποιότητα σε περιφέρεια και “ψηλούς”, αλλά ο Σέρβος γκαρντ είναι ο “εγκέφαλος” της ομάδας τους.

 

Οι Πειραιώτες θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν στην πράξη τα πλεονεκτήματα τους και παράλληλα να “χτυπήσουν” στις “αδυναμίες της ΤΣΣΚΑ. Καλή και σκληρή άμυνα με πίεση πάνω στη μπάλα, ασφάλεια στα ριμπάουντ, γρήγορο παιχνίδι στο τρανζίσιον για το εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό και καλή κυκλοφορία της μπάλας στο παιχνίδι του μισού γηπέδου, με ανάπτυξη κυρίως με πικ-εν-ρολ επιθέσεις, αλλά και με διάθεση να βγουν ελεύθερα σουτ,  είναι ορισμένα από τα πράγματα που θα θελήσουν να κάνουν στην πράξη οι ερυθρόλευκοι.

 

Άπαντες στον Ολυμπιακό αντιμετωπίζουν το παιχνίδι με σοβαρότητα. Υπάρχει τεράστιο κίνητρο και μέγα πάθος για τη νίκη, παίζοντας μπάσκετ μπροστά σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ. Γνωρίζουν πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας διαθέτει μία ισχυρή ομάδα, όντας αήττητη (με 15-0 ρεκόρ) στη Euroleague και θέλουν να γίνουν οι πρώτοι που θα τους κερδίσουν. Ενδεχόμενη νίκη άλλωστε, πέρα ότι θα δώσει αυτοπεποίθηση στους Πειραιώτες, θα αυξήσει και τις πιθανότητες τους για την κατάκτηση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων στο γκρουπ που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά της Euroleague.

 

Στα αγωνιστικά, ο Βασίλης Καββαδάς συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα της ομάδας, έχοντας ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες μέρες και είναι στη διάθεση του προπονητή του για την αναμέτρηση. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ακολούθησε μέρος του προγράμματος μαζί με τους συμπαίκτες του, ενώ νωρίτερα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Ανεβάζει σιγά-σιγά την ένταση στη προπόνηση του και στον Ολυμπιακό αντιμετωπίζουν με προσοχή την επανένταξη του στο ερυθρόλευκο ροτέισον. Δεν θέλουν να βιαστούν με τον 21χρονο φόργουορντ, καθώς αν ρισκάρουν υπάρχει κίνδυνος υποτροπής. Δείχνει πάντως σε καλή κατάσταση, έχει αρχίσει τρέξιμο με την μπάλα, δοκιμάζει το πόδι του και ψάχνει τα πατήματα του, καθώς έχει χάσει σημαντικό έδαφος και αρκετές προπονήσεις, εξαιτίας του τραυματισμού του (κάταγμα περόνης).

 

πηγή: redplanet.gr