Ολυμπιακός: 500άρης και… νικητής

Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει 500 ματς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης και θέλει να συνδυάσει το γεγονός αυτό με νίκη επί της Ουνικάχα Μάλαγα (21:45/ΝΕΡΙΤ).

Η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ θα είναι γιορτινή, ωστόσο το σημαντικό για την ομάδα του Πειραιά είναι φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου και σε καμία περίπτωση δεν θέλει εντός έδρας απώλειες, με την Ουνικάχα Μάλαγα, όμως, να είναι αρκετά επικίνδυνη και να εντυπωσιάζει στην Ισπανία! Στο TOP 16 έχει μόλις μία νίκη, ωστόσο, με «διπλό» στο ΣΕΦ θα μπει ξανά στη… μάχη της πρόκρισης, συνεπώς το ματς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους «ερυθρόλευκους».

Αγωνιστικά, ο Γιώργος Πρίντεζης θα βρίσκεται κανονικά στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ενώ πιθανότητες συμμετοχής έχει και ο Δημήτρης Τσαϊρέλης. Αντίθετα, εκτός μάχης βρίσκονται οι Κατσίβελης, Αγραβάνης και Παπαπέτρου, με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ TOP 16

«Πιστεύω ότι πλησιάζουμε στο επίπεδο που θέλουμε, μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Συναγωνιζόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο, έχουμε δείξει χαρακτήρα και πλησιάζουμε στο να παίξουμε έτσι όπως θέλουμε. Είμαστε καλή ομάδα, απλά κάποιες φορές δεν έχουμε την ψυχική αντοχή. Υπάρχουν μικρά λάθη στα παιχνίδια μας και κενά διαστήματα. Τώρα μπαίνουμε στον Μάρτιο κι η πρώτη μας δοκιμασία είναι με τον Ολυμπιακό, θέλουμε να κάνουμε έναν καλό δεύτερο γύρο στην Ευρωλίγκα για ν’ αλλάξουμε την κατάσταση», δήλωσε ο Χουάν Πλάθα.

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τον δεύτερο γύρο. Σίγουρα η διακοπή είναι ένα σημείο που δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει και να μας αφήσει εκτός ρυθμού. Θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό στο ίδιο μοτίβο. Το ματς με την Μάλαγα είναι πολύ δύσκολο, είναι μια σκληρή ομάδα με μεγάλο ρόστερ και μαχητική που παλεύει κάθε λεπτό και δεν τα παρατάει. Θα έχουμε δύσκολο έργο.Tο παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με πρώτο γύρο. Είναι άλλες οι συνθήκες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό το παιχνίδι και να δουλέψουμε όλα όσα κάναμε στις προπονήσεις, όπου ξεκουραστήκαμε αλλά και δουλέψαμε αδυναμίες άμυνα και επίθεση. Αυτά θέλουμε να φανούν στο παιχνίδι. Περιμένουμε τον κόσμο να είναι κοντά μας, να ενισχύσει την προσπάθεια τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία», τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.