Ποδηλασία: Παρολίγον τραγωδία στο Κατσιμίδι. Απίστευτες ελληνικές σκηνές (βίντεο)

 

Όλα αυτά έλαβαν χώρα σήμερα στο Κατσιμίδι, όπου είχε προγραμματιστεί η διεξαγωγή του τοπικού πρωταθλήματος Αττικής όλων των κατηγοριών. Ο λόγος που επιλέγεται η συγκεκριμένη περιοχή παρότι το οδόστρωμα είναι εντελώς ακατάλληλο είναι διότι δεν απαιτείται μεγάλος αριθμός αστυνομικών προκειμένου να αποκλειστεί για τον αγώνα, ή τουλάχιστον αυτή την δικαιολογία επικαλείται η ΕΟΠ.

Το χειρότερο όμως είναι ότι η αλυτάρχης του αγώνα δέχτηκε να ξεκινήσει αγώνας χωρίς την παρουσία ασθενοφόρου, αφού υποτίθεται ότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι στην περίπτωση ατυχήματος θα είχε προτεραιότητα το περιστατικό του αγώνα.

Αποτελεσμα ήταν η Σοφία Κατσούλη του Παναθηναϊκού να πέσει στην πρώτη στροφή του αγώνα σε μία λακούβα-τάφρο, με αποτέλεσμα να γυρίσει η γλώσσα της και να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή της.

Ευτυχώς στάθηκε τυχερή στην ατυχία της, αφού μία γιατρός εκινείτο στην περιοχή με το ιδιωτικό της αυτοκίνητο και έσπευσε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στην κοπέλα, η οποία περίμενε δύο ολόκληρες ώρες στο οδόστρωμα περιμένοντας την άφιξη του ασθενοφόρου. Φυσικά, κανείς δεν θέλει να φανταστεί τι θα γινόταν αν δεν σταματούσε η διερχόμενη γιατρός.

Η αλυτάρχης του αγώνα είχε πλήρη επίγνωση της κατάσταση του οδοστρώματος για τούτο ενημέρωσε του αθλητές πως θα πρέπει να ακολουθήσουν το κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Παγκόσμια πρωτοτυπία δηλαδή, σε αγώνα θα έπρεπε να κόβουν ταχύτητα σε μία κατηφόρα, στην οποία η τελική ταχύτητα του ποδηλάτου μπορεί να φτάνει και τα 80χλμ, προκειμένου να αποφύγουν τη λακκούβα-τάφρο!

Τον αγώνα των γυναικών και βετεράνων ακολουθούσε αυτός των ανδρών, όμως με απόφαση των συμμετεχόντων ακυρώθηκε.
Ο Γιώργος Πολυπαθέλης ήταν ένας εκ των αθλητών που απέσυραν τη συμμετοχή τους από τον αγώνα και δήλωσε αποκλειστικά στο gazzetta.gr: «Είναι πρωτοφανές να σου λέει η αλυτάρχης να ακολουθείς τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Αν ήταν έτσι θα μετέχαμε σε ποδηλατοβόλτα και όχι σε αγώνα. Μας είπε μάλιστα, να κάνουν 14 στροφές, αντί 13, έτσι ώστε στη πρώτη να είναι αναγνωριστική. Η διαδρομή είναι εντελώς ακατάλληλη αλλά την επιλέγουν επειδή αποκλείεται εύκολα η περιοχή. Όταν πρόκειται βέβαια, για έναν αγώνα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ δεν είναι πρόβλημα να κινητοποιείται η μισή αστυνομική δύναμη Αττικής, ενώ για έναν ποδηλατικό αγώνα δεν είναι κανείς διαθέσιμος. Πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα…

Η αλήθεια είναι ότι θα τρέχαμε, αλλά μετά το περιστατικό με την Σοφία Κατσούλη και κατόπιν την παραίνεσης του μεγαλύτερου σε ηλικία συναθλητή μας, Γιώργου Γκίνη αποφασίσαμε να αποσυρθούμε από τον αγώνα».

Χειρότερη και από τη απόφαση της αλυτάρχου να διεξάγει τον αγώνα ήταν η δήλωση του προέδρου της τοπικής επιτροπής ποδηλασία Αττικής, Αλέκου Κελλόγλου, ο οποίος όπως μπορείτε να ακούσετε με δήλωση του χαρακτηρίζει απαράδεκτη την απόφαση της κυρίας Λιανού να διάκοψει το αγώνα (για να ακούσετε το ηχητικό ντοκουμέντο πατήστε ΕΔΩ)

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr