Λακωνικός: Δυσαρέσκεια για την ευνοϊκή μεταχείριση ομάδων. ‘Άνιση αντιμετώπιση εις βάρος μας

H επιστολή του Λακωνικού προς την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και τον πρόεδρο:

 

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

δια της παρούσης, το ΔΣ του Λακωνικού επιθυμεί να εκφράσει δημόσια τη δυσαρέσκειά του για τη διαφαινόμενη ευνοϊκή μεταχείριση που απολαμβάνουν συναγωνίστριες ομάδες της Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, αλλά και την παράλληλη άνιση αντιμετώπιση που παρατηρείται εις βάρος μας, όπως προκύπτει από γεγονότα που περιγράφονται στο κάτωθι κείμενο. Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι ουδεμία εμπάθεια τρέφουμε και φυσικά δεν στοχοποιούμε ομάδες και πρόσωπα. Ωστόσο, επιβάλλεται να προστατεύσουμε την ομάδα μας, ζητώντας ίση και δίκαιη αντιμετώπιση.  

Ειδικότερα, όπως ορίζει η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, και όπως με επιστολή σας είχατε ανακοινώσει στο site της Ένωσης αλλά και κοινοποιήσει ηλεκτρονικά σε όλους τους συλλόγους στις 22 Δεκεμβρίου 2014 και πριν από λίγες ημέρες στις 11 Μαΐου, δεν μπορεί να γίνει αλλαγή στην ώρα και την ημέρα διεξαγωγής αγώνα, εκτός αν συντρέχει σοβαρός λόγος .  Στην επιστολή σας έχει κοινοποιηθεί και επισυναφθεί συγκεκριμένα και το άρθρο 50 των κανονισμών της ΕΟΚ,το οποίο προβλέπει, όλες εκείνες τις περιπτώσεις κατά τις οποίες το σωματείο δικαιούται να ζητήσει αναβολή προγραμματισμένου αγώνα.
Ως σοβαρός λόγος έχει αναφερθεί κατά το παρελθόν ότι αποτελούν : κηδεία συγγενικού προσώπου ατόμου από το Δ.Σ της ομάδας, κλήση στην εθνική ή προεθνική αθλητή της ομάδας καθώς και δυσμενείς καιρικές συνθήκες και η μη δυνατότητα μετακίνησης της ομάδας (το οποίο πρέπει να τεκμηριώνεται-αποδεικνύεται).

Αυτή ήταν η επίσημη μεν προφορική δε απάντηση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ σε όσα αιτήματα καταθέσαμε ως  Λακωνικός για αναβολή αγώνα κατά το παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω αιτήματα αφορούσαν: 

1) Αγωνιστική της 7ης /3/2015 με το παιδικό μας να αγωνίζεται στους Μολάους στις 16.00 ώρα  και οι κορασίδες μας την ίδια ημέρα και ώρα να αγωνίζονται στη Σπάρτη με αντίπαλο την ομάδα της Άμιλλας . Η αδυναμία του προπονητή μας, ο οποίος διευθύνει και τα δύο τμήματα, να παραστεί σε δύο αγώνες την ίδια ώρα, μας οδήγησε στην κατάθεση αιτήματος αναβολής ενός εκ των δύο αγώνων. Κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό.

2) Αγωνιστική ημέρα της 15ης /3/2015 κατά την οποία το παιδικό τμήμα της ομάδας μας αντιμετώπιζε το αντίστοιχο του Άτλαντα και την ίδια μέρα και ώρα σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα οι κορασίδες του Λακωνικού αγωνίζονταν στη Μεγαλόπολη με την ομάδα του Πελασγού.
Και πάλι και για τους ιδίους λόγους (αδυναμία του προπονητή μας, ο οποίος διευθύνει και τα δύο τμήματα, να παραστεί σε δύο αγώνες την ίδια ώρα), μας οδήγησε στην κατάθεση αιτήματος αναβολής ενός εκ των δύο αγώνων κάτι το οποίο και πάλι δεν έγινε δεκτό  και η προφορική απάντηση που λάβαμε ήταν ότι το παιδικό τμήμα του Άτλαντα δεν γίνεται να αγωνιστεί την προηγούμενη ημέρα στη Σπάρτη, καθώς αγωνίζεται το ανδρικό τμήμα της συγκεκριμένης μεσσηνιακής ομάδας (αγωνιζόταν και πάλι στη Σπάρτη με αντίπαλο την ομάδα του Σπαρτιατικού), και το οποίο στελεχώνεται κατά ένα μεγάλο μέρος από τους Παίδες.

Μάλιστα, και στις δύο περιπτώσεις η λύση που προτάθηκε από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ήταν να κατεβάσει άλλος προπονητής το παιδικό τμήμα του Λακωνικού και άλλος το τμήμα των κορασίδων! Στην πρώτη περίπτωση αυτό και έγινε ,με την βοήθεια του προπονητή άλλου τμήματος της ομάδας μας και για την μη τιμωρία κάποιου τμήματος , αλλά στη δεύτερη περίπτωση δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατόν με αποτέλεσμα να μηδενίστηκε η ομάδα των κορασίδων.

3) Αγωνιστική ημέρα του εφηβικού τμήματος της ομάδας μας, το οποίο στελεχωνόταν και από Παίδες (επιτρέπεται από τον κανονισμό). Αιτηθήκαμε την αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα του εφηβικού τμήματος καθώς την ίδια μέρα αγωνιζόταν και το παιδικό τμήμα και  η προφορική απάντηση που λάβαμε ήταν ότι δεν μπορεί να γίνει αλλαγή του αγώνα. Μάλιστα, υπήρξε και “σύσταση” να … επανδρώσουμε το εφηβικό μας τμήμα με περισσότερους εφήβους, αλλιώς να μην το κατεβάζουμε στους αγώνες!

4) Αγωνιστική ημέρα (εντός των εορταστικών ημερών του Πάσχα) κατά την οποία επαγγελματικοί λόγοι (εορταστικό ωράριο καταστημάτων) του προπονητή και σημαντικού αριθμού παικτών μας δεν τους επέτρεπαν να ταξιδέψουν στην Κυπαρισσία, όπου και αγωνίζονταν η αντρική ομάδα σε σημαντικό, από βαθμολογική άποψης, αγώνα. Αιτηθήκαμε αναβολής του αγώνα και αν αυτό δεν είναι δυνατόν μετάθεση αργότερα της ώρας του αγώνα κατά 1-2 ώρες .Για μία ακόμα φορά, δεν λάβαμε γραπτή απάντηση, το αίτημά μας απορρίφθηκε και η ομάδα ταξίδεψε ουσιαστικά με τους μισούς παίκτες λόγω των υποχρεώσεών τους.

5) Πριν λίγες ημέρες, πληροφορηθήκαμε ότι ο Άτλας, τον οποίο σεβόμαστε και τιμούμε για την αγωνιστική -και όχι μόνο- αξία του, αιτήθηκε αναβολής του αγώνα του αντρικού τμήματος με την ΑΕ Σπάρτης (και ενώ ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για τις 2/5/2015), με την αιτιολογία ότι το παιδικό τμήμα του (μέρος του οποίου στελεχώνει την ανδρική ομάδα) ,αγωνίζεται  την ίδια ημέρα στην Κόρινθο για την επόμενη φάση του παιδικού πρωταθλήματος.

Μετά μεγάλης μας έκπληξης διαπιστώσαμε ότι:
α) το αίτημα έγινε δεκτό (τη στιγμή που, για τον ίδιο λόγο, αντίστοιχο αίτημα του Λακωνικού είχε απορριφθεί στο παρελθόν) και ενώ η αντρική ομάδα του Άτλαντα βρισκόταν κοντά στην επικίνδυνη ζώνη και αγωνιζόταν τις τελευταίες αγωνιστικές όπως και η δική μας ομάδα – για τη παραμονή στη κατηγορία.

β) επίσημη ενημέρωση δεν υπήρξε, στο site της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ γι’αυτή την αλλαγή ως είθισται, και

γ) ο εν λόγω αγώνας ανάμεσα στον Άτλαντα και την ΑΕΣ δεν υπήρχε ούτε στο πρόγραμμα αγώνων και διαιτητών που εκδίδει η Ένωση κάθε Παρασκευή πριν τους αγώνες του Σαββατοκύριακου!

Δεδομένων των προαναφερθέντων, ερωτάσθε:

–    Με ποιά αιτιολογία έγινε η αναβολή του αγώνα ανάμεσα στον Άτλαντα και την ΑΕ Σπάρτης και ενώ η αντρική ομάδα του Άτλαντα έδινε τη δική της <μάχη> εκείνη την περίοδο , όπως και η αντίστοιχη δική μας ομάδα για την παραμονή στη κατηγορία;

–    Γιατί δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση της αναβολής από την πλευρά της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ;

–    Με ποιό σκεπτικό ορίστηκε ο εξ αναβολής αγώνας της 20ης αγωνιστικής την Κυριακή 10 Μαϊου, τη στιγμή που η 21η αγωνιστική πραγματοποιήθηκε μόλις μία ημέρα πριν!

Προς αποφυγή μελλοντικών παρεξηγήσεων, παρακαλούμε όπως απαντήσετε εγγράφως στα ερωτήματα που τίθενται.
Μετά τιμής
Εκ του ΔΣ