Ο Θεοδωρακάκος 6oς σε μια επική κούρσα στο Transvulcania 2015. Δήλωση (βίντεο)

Στο βίντεο αφιέρωμα ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος μιλά στο 2:30 

Πολύ καλή παρουσία από τον Έλληνα πρωταθλητή της Salomon, Δημήτρη Θεοδωρακάκο στον διεθνή αγώνα Transvulcania στις Κανάριες Νήσους. Ο Θεοδωρακάκος τερμάτισε στη μεγάλη διαδρομή της διοργάνωσης, απόστασης 73,3 χλμ., στην 6η θέση σε χρόνο 7:29:38. Στον αγώνα συμμετείχαν οι περισσότεροι κορυφαίοι trail runners του κόσμου κάτι που δίνει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στη θέση του Δημήτρη.

Nικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Ισπανός Luis Alberto Hernando σε 6:52:39 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο οποίος τρέχοντας έξυπνα όχι μόνο έφτασε στη νίκη αλλά σημείωσε και νέο ρεκόρ διαδρομής. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο συμπατριώτης του Dani Garcia σε 7:21:28 ενώ τρίτος ήταν ο Αυστραλός Blake Hose με 7:25:23, με τον πολύπειρο Αμερικανό Dakota Jones να ακολουθεί σε 7:28:59 και τον Zach Miller να τερματίζει μία θέση μπροστά από τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο σε 7:29:00.

Πρώτη γυναίκα ήταν η Emile Forsberg, αθλήτρια της Salomon με σχετικά μεγάλη διαφορά από τις αντιπάλους της αλλά αρκετά καταπονημένη στο τέλος, η οποία τερμάτισε σε 8:33:00.

Ο Τransvulcania είναι ένας από τους σημαντικότερους αγώνες βουνού στον κόσμο που πραγματοποιείται στο νησί Λα Πάλμα των Καναρίων Νήσων της Ισπανίας από το 2009. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ραντεβού για τους καλύτερους δρομείς του βουνού αφού κάθε χρόνο συμμετέχει η αφρόκρεμα του παγκόσμιου σκηνικού, κυρίως στην μεγάλη και κύρια διαδρομή της διοργάνωσης, αυτή των 73,3 χλμ. η οποία περιλαμβάνει συνολικά, 4.400μ. συνολικής υψομετρικής.

Το σκηνικό του αγώνα είναι εντυπωσιακό καθώς περιλαμβάνει κυρίως ηφαιστειακά τοπία. Αυτό σε συνδυασμό με την αγωνιστική πρόκληση έχει αναδείξει τον αγώνα σαν έναν από τους πιο δημοφιλείς καθώς το 2009 που ξεκίνησε τερμάτισαν μόλις 378, ενώ το 2014 οι τερματισμοί ξεπέρασαν τους 4.600.

ΠΗΓΗ: http://www.runnermagazine.gr/

Μετά τον αγώνα ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος έκανε την εξής δήλωση: 

Απλά λατρεύω αυτό το σπορ, το οποίο δεν σταματά να μας χαρίζει συγκινήσεις και μοναδικές στιγμές!
Μια επική κούρσα σήμερα Transvulcania, isla de La Palma 74 χλμ με 4450μ θετικής διαφοράς και 4100μ αρνητικης, γύρω και πάνω κάτω στο ηφαίστειο του νησιού. Παρέα με τους καλύτερους δρομείς του είδους στον κόσμο, να έχουν σταθεί στην εκκίνηση, πολλοί από τους οποίους (Olson??, Foote, J. Hernandez κ.α.) εγκατέλειψαν για διάφορα προβλήματα, αν και πιστεύω ήταν καθαρά επειδή δεν ήταν δυνατόν να ακολουθήσπυν το ξέφρενο ρυθμό από την αρχή (άλλωστε δεν τους είδα ποτέ μέσα στην κούρσα)…
Απο την αρχή ένοιωθα πολύ καλά και αποφάσισα να διεκδικήσω ότι καλύτερο στην τελική κατάταξη, οπότε μέχρι περίπου το 40χλμ +3000μ , είτε ήμουν δεύτερος είτε οδηγούσα.

Απο εκεί και μέχρι το 51,(ανηφορική διαδρομή με σύνολο +1100μ) για 11 χλμ περίπου, έκανα ένα λάθος υπολογισμό(δεν υπήρχε σταθμός στο ενδιάμεσο όπως νόμιζα …) και έμεινα χωρίς νερό -ηλεκρολύτες με αποτέλεσμα να αφυδατωθώ και να ρίξω δραματικά το ρυθμό.Έτσι όσο πέρναγε η ώρα έχανα θέσεις από αθλητές που βρίσκονταν κάμποσα λεπτά πίσω και εν τέλη βρέθηκα 9ος. Στο σταθμό υδροδοσίας, στο ψηλότερο σημείο του αγώνα (51 χλμ) χάρη στην άριστη υποστήριξη από το προσωπικό της Salomon κατάφερα να “επανέλθω” στον αγώνα μετά από λίγη ώρα που υποχώρησαν τα στομαχικά προβλήματα… Έπρεπε λοιπόν να κερδίσω όσο περισσότερες θέσεις μπορούσα στην τεράστια κατηφόρα 20χλμ που ακολουθούσε, γεγονός αρκετά δύσκολο σε αυτό το επίπεδο…

Με τα πολλά βρέθηκα 4ος στον πάτο πολύ κοντά με τον 4ο και 5ο (Dakota Jones, Zack Miller), αλλά υπολοίπονταν 7 χλμ +350μ απονομής.Ο Dakota είχε αποθέματα δυνάμεων και με πέρασε σε αυτήν την ανηφόρα ενώ αντίστοιχα ο Miller με ένα δυνατό sprint (στο οποίο ήταν αδύνατον να απαντήσω γιατί τα έδωσα όλα στην μεγάλη κατηφόρα) παραλίγο να περάσει και τον Dakota…
Είμαι λοιπόν ιδιαίτερα περίφανος γι αυτήν την εμφάνιση και ευγνώμων για την στήριξη που έχω από την οικογένειά μου και μοιραζόμαστε αυτές τις στιγμές!