Aύριο σύσκεψη στο Περιστέρι για τα μέτρα ασφαλείας

Μετά και την οριστικοποίηση του γηπέδου που θα διεξαχθεί ο αγώνας Α.Ο Κυπαρισσίας – Α.Ε Σπάρτη, την Τετάρτη 10 Ιουνίου αποφασίστηκε να διεξαχθεί ευρεία σύσκεψη στο γήπεδο του Περιστερίου, ώστε να αποφασιστούν τα μέτρα ασφαλείας που θα χρειαστεί να ληφθούν.
Στην σύσκεψη θα λάβουν μέρος η Διοργανώτρια Αρχή, εκπρόσωποι και των δύο ομάδων, παράγοντες του γηπέδου και φυσικά αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Βασικό μέλημα όλων είναι η ασφαλής μετάβαση των αποστολών των δύο ομάδων καθώς και των φιλάθλων αυτών. Η όποια δυσκολία έγκειται στο ότι δεν μιλάμε για γηπεδούχους και φιλοξενούμενους με τους πρώτους να καταφτάνουν μεμονωμένα και τους δεύτερους ομαδικά συνοδεία της ΕΛ.ΑΣ.

Μιλάμε για μαζικές μετακινήσεις φιλάθλων και των δύο ομάδων που θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία καθώς αναμένεται να ταξιδέψουν αρκετοί και από τις δύο πόλεις, καθώς και αρκετά Ι.Χ αυτοκίνητα με τα οποία θα επιλέξουν να έρθουν οι φίλοι των ομάδων στην Αθήνα. Σίγουρα και η Ελληνική Αστυνομία αλλά και οι παράγοντες του γηπέδου, έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν οποιαδήποτε κατάσταση, με δεδομένο ότι στο Περιστέρι διεξάγονται αγώνες Super League εδώ και πολλά χρόνια.
Η προϊστορία στα δύο παιχνίδια κατά την διάρκεια των κανονικών μπαράζ, έχει δείξει ότι οι φίλαθλοι των δύο ομάδων μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά, με τις όποιες αντιμαχίες να περιορίζονται σε φραστικό επίπεδο, χωρίς έκταση και χωρίς ένταση κατά την διάρκεια αλλά και πολύ περισσότερο μετά τον αγώνα.
Βέβαια, ο αριθμός των φιλάθλων που αναμένεται να βρεθεί το απόγευμα της Κυριακής στο Περιστέρι, υπολογίζεται σε πολλαπλάσιος αυτών που βρέθηκαν στην Κυπαρισσία ή την Σπάρτη στις δύο αναμετρήσεις που προηγήθηκαν, κάτι που θα κάνει κάπως δυσκολότερο τον εντοπισμό και την απομόνωση των όποιων ανεγκέφαλων μπορεί να υπάρξουν.
Όπως και να έχει όμως, η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου αναμένετε να φτάσει γεμάτη πάθος και φανατισμό ώστε να υποστηρίξει την ομάδα της καρδιάς του, χωρίς έκτροπα και ακρότητες και να αφήσει το παιχνίδι να εξελιχθεί εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου.
Την Τετάρτη λοιπόν θα καθοριστούν οι θύρες που θα χρησιμοποιηθούν και οι θέσεις που θα καταλάβουν στις κερκίδες οι φίλοι των δύο ομάδων όπως και όποιες λεπτομέρειες αναμένεται να απασχολήσουν τον κόσμο σε σχέση με την μετάβαση.
ΠΗΓΗ: http://kyparissia-news.blogspot.gr/