Καρυάτιδες: Άλλη μια στιγμή fair play στο γυναικείο ποδόσφαιρο (βίντεο)

θα σας περιγράψω μια φάση που έγινε στον εκτός έδρας αγώνα των Καρυάτιδων με τον Τοξότη Ναυπλίου.

Μια δύσκολη φάση για τον διαιτητή, ένα πλάγιο άουτ που έγινε μπροστά στον πάγκο των Καρυάτιδων, και είδα οτι έβγαλε η δική μας ομάδα έξω την μπάλα καθαρά. Πριν ο διαιτητής πάρει την απόφαση, ο προπονητής των Καρυάτιδων του έκανε διακριτικό νόημα ότι πρέπει να δώσει την μπάλα στην αντίπαλη ομάδα.

Προφανώς βιάστηκε και έδωσε άδικα την κατοχή στην ομάδα της Σπάρτης. Έγινε εκτέλεση του πλάγιου άουτ και οι Καρυάτιδες έβγαλαν την μπάλα άουτ επίτηδες για να αποκατασταθεί η αδικία. Έτσι η μπάλα πήγε στην ομάδα που έπρεπε να εκτελέσει το πλάγιο και δεν εκτέθηκαν διαιτητής και βοηθός.

Αυτό έγινε πολύ απλά και γρήγορα χωρίς καμία συνεννόηση. Τελικά διαπιστώσαμε οτι οι και οι ομάδες έχουν χαρακτήρα και προσωπικότητα. Όταν οι παίκτες, ο προπονητής και η διοίκηση ταιριάξουν το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο.

Δεν θα ήθελα να πω μπράβο στα κορίτσια γιατί αυτό θα έπρεπε να είναι το αυτονόητο, όταν συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι. Το αναφέρω απλά για προβληματισμό …

Δυστυχώς δεν υπάρχει σε βίντεο η φάση αλλά αυτό που ακολουθεί έχει τις καλύτερες στιγμές fair play, ανθρώπινου μεγαλείου και ποδοσφαιρικού σεβασμού το 2014 από τους κορυφαίους 

Τσαρούχας Ανδρέας