ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΛΟΥΣΙΝΑΣ -ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ, 22 & 23 Αυγούστου 2015

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης συμμετέχει και φέτος στην καθιερωμένη εκδήλωση της 23ηςΑυγούστου στο δάσος της Λουσίνας, που διοργανώνει κάθε χρόνο με επιτυχία ο Σύλλογος Φίλων  Ταϋγέτου «Η Λουσίνα» .  Η φετινή εξόρμηση θα έχει εναλλακτικό πρόγραμμα: είτε διήμερο (με πορείες Σάββατο και Κυριακή και διανυκτέρευση σε σκηνές στη Λουσίνα), είτε μονοήμερο με ανάβαση και κατάβαση αυθημερόν, την Κυριακή.

 

Τόπος συγκέντρωσης και έναρξης της πεζοπορίας, και για τα δύο προγράμματα, οι πηγές του Αγίου Μάμμα, στην είσοδο του Καστορείου.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ (ΣΑΒΒΑΤΟΥ & ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 22-23/8) :

 

Αναχώρηση από το Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης στις 4.30 το απόγευμα του Σαββάτου, 22/8,  με Ι.Χ. αυτοκίνητα, για Καστόρειο (πηγές Αγ. Μάμμα).

 

Στις 5.00 έναρξη πεζοπορικής διαδρομής Άγιος Μάμμας – Αλώνι  Τίκλας – Αλώνι Κοντολιά –  ΑγιοΛιάς – Λάττα – Παναγίτσα Μπρουσάγκα – Λουσίνα, όπου και  θα κατασκηνώσουμε.

 

Η ανάβαση είναι μέτριας δυσκολίας (Α-Β, Β) και διάρκειας περίπου  2.30 -3 ωρών.

 

Την επόμενη ημέρα (Κυριακή) θα παραμείνουμε στην ευρύτερη περιοχή του δάσους της Λουσίνας και τη Μπρουσάγκα μέχρι το μεσημέρι, συμμετέχοντας στον παραδοσιακό εορτασμό της ημέρας.

 

Η επιστροφή, με ώρα εκκίνησης στις 13.00, θα γίνει πάλι πεζοπορικώς, από τη διαδρομή Λουσίνα -Λάττα – Ρεξινέϊκη σπηλιά – Μεσοράχη – Πλατάνια – Φαράγγι Μύλων – Καστόρειο (+πορεία 4.30- 5 ωρών), με πρόβλεψη άφιξης στη Σπάρτη περίπου στις 7 το απόγευμα.

 

Σύνολο ωρών πορείας : περίπου 8

Βαθμός Δυσκολίας : Α-Β, Β (Μέτρια)

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ (ΚΥΡΙΑΚΗΣ 23/8) :

 

Αναχώρηση από το Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης στις 6.30 το πρωί της Κυριακής, 23/8,  με Ι.Χ. αυτοκίνητα, για Καστόρειο (πηγές Αγ. Μάμμα).

 

Στις 7.15 έναρξη πεζοπορικής διαδρομής Άγιος Μάμμας – Αλώνι  Τίκλας – Αλώνι Κοντολιά –  ΑγιοΛιάς – Λάττα – Παναγίτσα Μπρουσάγκα, όπου και  θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες για μετά τη Θεία Λειτουργία εκδηλώσεις ( μνημόσυνο παλαιών Καστανιωτών – αρτοκλασία –  χαιρετισμοί).

 

Η ανάβαση είναι μέτριας δυσκολίας (Α-Β, Β) και διάρκειας περίπου 2.15 – 2.30 ωρών.

 

Στη συνέχεια, θα παραμείνουμε στην ευρύτερη περιοχή του δάσους της Λουσίνας [με μικρή πορεία μέχρι την πηγή της Λουσίνας (+20 λεπτά)] μέχρι το μεσημέρι, συμμετέχοντας στον παραδοσιακό εορτασμό της ημέρας.

 

Η επιστροφή θα γίνει πάλι πεζοπορικώς, από τη διαδρομή Λουσίνα -Λάττα – Ρεξινέϊκη σπηλιά – Μεσοράχη – Πλατάνια – Φαράγγι Μύλων – Καστόρειο (+πορεία 4.30- 5 ωρών), με πρόβλεψη άφιξης στη Σπάρτη περίπου στις 7 το απόγευμα.

 

Σύνολο ωρών πορείας : περίπου 8

Βαθμός Δυσκολίας : Β, Β+ (Μέτρια)

 

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής

το αργότερο μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, 21/8

στον υπεύθυνο της εξόρμησης κ. Κώστα Λαγανά

(τηλ. 6974 098419 )