ΑΕΚ – Πλατανιάς 3 – 0 (βίντεο)

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για τα στιγμιότυπα του αγώνα

Η ΑΕΚ είναι ξανά εδώ και έδειξε με το «καλημέρα» πως το πρωτάθλημα δεν έχει μόνο έναν διεκδικητή- Κέρδισε 3-0 τον Πλατανιά στο ρελαντί και έρχονται οι Μπουονανότε, Μάνταλος και όχι μόνο – Το aek365 είναι στο Στάδιο και σας μεταφέρει παραλειπόμενα και LIVE το ματς

Το ζητούμε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, για κάθε ομάδα, είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί, για να ξεκινήσει με το δεξί η χρονιά. Για την ΑΕΚ όμως, που απουσιάζε δύο χρόνια, δεν ήταν μόνο αυτός ο σκοπός. Έπρεπε με την εμφάνιση της να δείξει πως επέστρεψε. Και το έκανε με τον πλέον ηχηρό τρόπο. Κέρδισε τον Πλατανιά στο ρελαντί με 3-0 (θα μπορούσε να πετύχει πολλά περισσότερα τέρματα), έπαιξε κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, φουλ επιθετικό και έδωσε στους 35.000 οπαδούς της, πολλούς λόγους για να στήσουν ένα τρελό πάρτι στις εξέδρες. Σκόρερ οι Βάργκας (27’), Γκάλο (47’) και Αραβίδης (58’), με το τέρμα του Βραζιλιάνου να είναι εκπληκτικής ομορφιάς. Ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα έκανε και ο Ντιέγκο Μπουονανότε, που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 75’.

Το ματς

Με ενδεκάδα και διάταξη… αλά Σεβίλλη παρέταξε την ΑΕΚ ο Τραϊανός Δέλλας, κρατώντας τελικά στον πάγκο τον Ντιέγκο Μπουονανότε. Και η Ενωση μπήκε όπως ακριβώς και με τους Ισπανούς. Με πίεση ψηλά, με την πρώτη άμυνα να γίνεται από τον Τζιμπούρ. Μάλιστα, θα μπορούσε να είχε σκοράρει ακριβώς στο ίδιο λεπτό, με τον Αλγερινό να δέχεται πάσα πάρε-βάλε από τον Βάργκας, όμως το λάθος –σε χρόνο- κοντρόλ του, τον έφερε λίγο πιο πλάγια και το διαγώνιο σούτ του, πέρασε ελάχιστα άουτ. Η εικόνα του αγώνα του αγώνα ήταν για περίπου 25 λεπτά η ίδια. Η ΑΕΚ πίεζε τον Πλατανιά στο μισό του γήπεδο, ωστόσο οι διάδρομοι ήταν περιορισμένοι. Ο Βάργκας έβγαινε αρκετά πίσω, αφενός για να τραβήξει παίκτες αφετέρου για να πάρει τη μπάλα και να κάνει παιχνίδι, ενώ η Ενωση προσπαθούσε και από τα άκρα να «σπάσει» την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων, με τους Γκάλο και Σοϊλέδη να ανεβαίνουν συνεχώς ψηλά. Ωστόσο, μοναδική στιγμή που οι ποδοσφαιριστές του Δέλλα απείλησαν ουσιαστικά, ήταν ένα σουτ του Πλατέλλα στο 19’.

Στο 25’ η ΑΕΚ δικαιολογημένα μπορεί να φωνάζει, αφού ο Πλατέλλας (μετά από ασίστ του Τζιμπούρ) βρεθηκε απέναντι στον Ολιμπά, όμως ο πρώτος βοηθός, Δημήτρης Τάτσης, τον σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ. Τελικά η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ, στο 27’. Μετά από σέντρα του Γιόχανσον, ο Βάργκας θα κάνει την προβολή, με την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του Ολιμπά και να καταλήγει στα δίχτυα. Το πρώτο… άγχος έφυγε από τα πόδια των παικτών του δικεφάλου, ωστόσο ο ρυθμός δεν άλλαξε. Η πίεση στην πρώτη πάσα συνεχίστηκε, από όλη την τετράδα των επιθετικών και η ΑΕΚ προσπαθούσε να βρει τρόπο να πετύχει και ένα δεύτερο τέρμα για να «κλειδώσει» το ματς. Προσπάθησε να το κάνει, κυρίως με κάποιες σέντρες από τα δύο άκρα, όμως δεν κατάφερε να πάει με δύο γκολ στο ημίχρονο, που θα της έδιναν την… ασφάλεια που θα ήθελε.

Και αφού δεν έκλεισε τα πρώτο μέρος με δεύτερο γκολ η ΑΕΚ, το έκανε στο δεύτερο ημίχρονο με το… καλημέρα. Μόλις στο 47’ ο Ροντρίγκο Γκάλο κάνει ένα από τα συνηθισμένα ανεβάσματα, όμως αυτή τη φορά αντί να σεντράρει, θα συγκλίνει και με το αριστερό θα στείλει τη μπάλα στο απέναντι «γάμα» του Ολίμπα. Και με το πάρτι στην εξέδρα να έχει στηθεί για τα καλά, η ΑΕΚ έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο, με την κάθε επίθεση να «μυρίζει» ευκαιρία.

Ρεσιτάλ γκολ, ευκαιριών και θεάματος

Στο 49’ μάλιστα συνέβη το… απίστευτο. Μετά από εξαιρετικό συνδυασμό των παικτών της ΑΕΚ, ο Γιόχανσον είδε στην πλάτη του τον Πλατέλλα, αυτός σε τετ α τετ με τον Ολίμπο, έκανε κακό πλασέ με τον γκολκίπερ του Πλατανιά να διώχνει ασταθώς. Στο ριμπάουντ όμως ήταν ο Αραβίδης, ο οποίος όμως αιφνιδιάστηκε και προ κενής εστίας, έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Παράσχος, βλέποντας το σκορ στο 2-0, προσπάθησε να ενισχύσει την ομάδα του επιθετικά, κάτι που έδωσε περισσότερους χώρους στην ΑΕΚ. Και αφού η Ένωση απείλησε με τον Τζιμπούρ, τον Πλατέλλα και τον Γιόχανσον, τελικά βρήκε τον δρόμο και για τρίτο γκολ. Μετά από έναν εξαιρετικό συνδυασμό, ο Πλατέλλας έκοψε τη μπάλα στον Σιμόες που έβγαινε στην πλάτη του, αυτός έκανε την παράλληλη πάσα και ο Αραβίδης στο 58’ με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Μέχρι και το 66’ η ΑΕΚ έπαιζε εκπληκτικά. Όμορφοι συνδυασμοί, αυτοματισμοί στην ανάπτυξη και θέαμα. Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο ο Δέλλας πέρασε στο γήπεδο τον Ανάκογλου, απέσυρε τον Βάργκας και άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3, με την ΑΕΚ να χάνει τη συνοχή της για τα επόμενα 8 λεπτά.

Αποθέωση για Μπουονανότε

Σε εκείνο το σημείο πέρασε στο γήπεδο ο Ντιέγκο Μπουονότε. Και περίπου 35.000 κόσμου, όρθιοι στις θέσεις τους, αποθέωσαν τον Αργεντινό. Ο 27χρονος σταρ πέρασε πίσω από τον Αραβίδη και το σύστημα μετατράπηκε ξανά σε 4-2-3-1. Η ΑΕΚ ξαναβρήκε και πάλι την συνοχή της, προσπάθησε να παίξει τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα, με κύριους εκφραστές του Μπουονανότε και Ανάκογλου και έφτασε στις καθυστερήσεις του ματς να πετύχει ένα ακόμα τέρμα, με τον Αργεντινό να κάνει όμορφη προσωπική ενέργεια, όμως το σουτ του με το δεξί δεν ήταν τόσο δυνατό και ο Ολιμπά έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε τη μπάλα.

Οι συνθέσεις:

AEK: Mπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες (75′ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Πλατέλλας, Βάργκας (66′ Ανάκογλου), Αραβίδης, Τζιμπούρ (52′ Μπαρμπόσα)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν (70′ Γουνδουλάκης), Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Στανισλάβλιεβιτς, Μαχαμάτ, Μενδρινός (55′ Τσουράκης), Γκόμες (55′ Ντίνας), Ανγκούλο

Εισιτήρια: 15.868
Μεικτές εισπράξεις: 171.110 ευρώ

 

ΠΗΓΗ: aek365.com