Ολυμπιακός: Οι αντίπαλοι στον όμιλο και πρόγραμμα

Μπάγερν, Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ στον δρόμο του Ολυμπιακού, που θα έχει πολύ δύσκολο έργο στους ομίλους, τουλάχιστον όσον αφορά στις δύο πρώτες θέσεις. Δείτε αναλυτικά την κλήρωση.

Οι ερυθρόλευκοι μετά την κλήρωση στη Νιόν το απόγευμα της Πέμπτης έμαθαν τους αντιπάλους τους για τη νέα χρονιά στην φάση των ομίλων στο Champions League. Πρόκειται για τις Μπάγερν Μονάχου και Άρσεναλ, δύο πολύ δυνατούς αντιπάλους και τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ του Πάολο Μασάντο με την σέντρα να είναι προγραμματισμένη για τις 15 και 16 Σεπτεμβρίου. Σίγουρα οι Πειραιώτες περίμεναν κάτι ευνοϊκότερο και πλέον η απoστολή τους για τη φάση των «16» είναι πολύ δύσκολη. Ο τρίτος αντίπαλος είναι στα μέτρα του, οι Κροάτες είναι ομάδα ικανή για το χειρότερο, αλλά και για τη ζημιά, όμως αν ο Ολυμπιακός θέλει να διεκδικήσει περισσότερα, αλλά και παράλληλα να εξασφαλίσει την 3η θέση, πρέπει να κερδίσει τόσο εντός όσο και και στο Μάξιμιρ.

1η αγωνιστική 16 Σεπτεμβρίου: Ολυμπιακός – Μπάγερν
2η αγωνιστική 29 Σεπτεμβρίου: Άρσεναλ – Ολυμπιακός
3η αγωνιστική 20 Οκτωβρίου: Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Ολυμπιακός
4η αγωνιστική 4 Νοεμβρίου:Ολυμπιακός – Ντιναμό Ζάγκρεμπ
5η αγωνιστική 24 Νοεμβρίου: Μπάγερν – Ολυμπιακός
6η αγωνιστική 9 Δεκεμβριού: Ολυμπιακός – Άρσεναλ

 

Ο Ολυμπιακός θα συναντήσει για τέταρτη φορά την Άρσεναλ τα τελευταία 7 χρόνια και στα προηγούμενα έξι παιχνίδια έχουν νικήσει πάντα οι γηπεδούχοι! Οι «Κανονιέρηδες» συναντήθηκαν με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στον τρίτο προκριματικό γύρο της σεζόν 2006/07, επικρατώντας με συνολικό σκορ 5-1. Στους Κροάτες αγωνίζεται ένας… παλιός γνώριμος των «ερυθρολεύκων», ο Πάουλο Μασάντο, αλλά και ο πρώην «πράσινος» Γκόρντον Σίλντενφελντ. Η Ντιναμό είχε τεθεί αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό τη χρονιά 1998-99, όμως τότε λεγόταν Κροάσια.

Όσον αφορά τα άλλα γκρουπ, ξεχωρίζει το πρώτο, με την κοινή παρουσία της Παρί με την Ρεάλ, αλλά το δυσκολότερο όλων είναι το τέταρτο. Γιουβέντους, Σίτι, Σεβίλλη και Γκλάντμπαχ υπόσχονται πολύ δυνατές μάχες!

Οι «Λύκοι» έβαλαν επιπλέον δυσκολίες στον δεύτερο όμιλο, όπου υπήρχε ήδη Αϊντχόφεν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η Γιουνάιτεντ αντιμετώπισε την Βόλφσμπουργκ στη φάση των ομίλων του 2009/10, νικώντας 2-1 και 1-3, με τον Μάικλ Όουεν να σημειώνει χατ-τρικ!

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα θα συναντήσει την Λεβερκούζεν, που απέκλεισε την Λάτσιο, την Ρόμα που βρέθηκε μετά τα πλέι οφ στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας και την Μπάτε Μπορίσοφ. Όσον αφορά τον έβδομο όμιλο, ξεχωρίζει η μάχη του Μουρίνιο απέναντι στην παλιά του ομάδα, Πόρτο!

Αναλυτικά οι όμιλοι, όπως διαμορφώθηκαν:

A: Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης, Σαχτάρ και Μάλμε.
B: Aϊντχόφεν, Μαν. Γιουνάιτεντ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Βόλφσμπουργκ.
C: Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γαλατάσαραϊ και Αστάνα.
D: Γιουβέντους, Μαν. Σίτι, Σεβίλλη και Γκλάντμπαχ .
E: Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Λεβερκούζεν, Ρόμα και Μπάτε Μπορίσοφ.
F: Μπάγερν Μονάχου, Άρσεναλ, Ολυμπιακός και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
G: Τσέλσι, Πόρτο, Ντιναμό Κιέβο και Μακάμπι Τελ Αβιβ.
H: Ζενίτ, Βαλένθια, Λιόν και Γάνδη.
ΠΗΓΗ: gazzetta.gr