Σπάρταθλον 2015: Συνέντευξη τύπου

Με την διοργάνωση της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου έγινε η ενημέρωση των εκπροσώπων των ΜΜΕ για τον Διεθνή Αγώνα Υπεραποστάσεων που εφέτος κλείνει τα 33α του χρόνια.  Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Παπαδημητρίου τόνισε πώς η οργάνωση του αγώνα βρίσκεται «επί των επάλξεων» πανέτοιμη εδώ και καιρό καθώς έχουν ολοκληρωθεί  όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές του αγώνα που ορίζονται από την παγκόσμια ομοσπονδία υπεραποστάσεων.Εξάλλου, η προετοιμασία της διοργάνωσης του 33ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ξεκίνησε από πολύ νωρίς,ακριβώς μετά την τελετή απονομής της περσινής διοργάνωσης.

Τις 700 τον αριθμό αγγίξαν οι υποψηφιότητες των αθλητών και αθλητριών που επιθυμούσαν την επιλογή τους στον αγώνα. Έτσι για άλλη μια φορά πιστοποιείται μεταξύ των αθλητών το υψηλό κύρος που έχει ο αγώνας στην αθλητική τους σταδιοδρομία, οι οποίοι απεδέχθησαν τα όρια επιλογής τους που έχουν θέσει οι διοργανωτές του αγώνα. Μετά από κάποιες αποχωρήσεις λόγω τραυματισμών που συνέβησαν κατά τον μήνα Ιούλιο, στην λίστα συμμετοχών του Διεθνή Συνδέσμου υπήρχαν 400 εγγεγραμμένοι δρομείς από 48 χώρες ,με την πρόβλεψη ο αριθμός αυτός να μειωθεί στους 380 λίγο πριν την εκκίνηση.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» κ. Κωστής Παπαδημητρίου μεταξύ των άλλων τόνισε και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που κρύβει ο αγώνας, όχι μόνον λόγω της απόστασης των 246χλμ, αλλά για τα ωράρια διέλευσης των αθλητών από τα σημεία ελέγχου, καθώς και για τις καιρικές συνθήκες που ποικίλουν κατά την διάρκεια του αγώνα.  Όσον αφορά δε τα μεγάλα ονόματα των αθλητών που θα λάβουν μέρος στο 33ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ  ο κ. Παπαδημητρίου προέτρεψε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να παραστούν στην εκκίνηση του αγώνα  που θα γίνει ως είθισται, κάτω από την Ακρόπολη, και να αναγνωρίσουν αρκετούς  από τους πρωταγωνιστές των παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

 

 

Εξαιρετικά επίπονη ήταν και η διαδικασία εξασφάλισης ξενοδοχειακής υποστήριξης,όπου ο Διεθνής Σύνδεσμος ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ εκτός από τους 380 αθλητές και σχεδόν άλλους τόσους συνοδούς και εθελοντές, (Γιατροί, Φυσιοθεραπευτές, Βοηθητικό προσωπικό) στη Γλυφάδα και τη Σπάρτη. Μεγάλη ήταν η προσέλευση των στελεχών του Συλλόγου στα επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαίδευσης εθελοντών, τα οποία έλαβαν χώρα σε Σπάρτη και Αθήνα εν μέσω του καλοκαιριού, καθώς οι απαιτήσεις του αγώνα θεωρούνται ιδιαιτέρως υψηλές, όπως και οι υπηρεσίες υποστήριξης που απαιτούν οι αθλητές (διανομή και διασπορά αναγκαίων ειδών)από τους διοργανωτές. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα 7 φορτηγά και 10 τουριστικά λεωφορεία εκτός από τα 200 οχήματα υποστήριξης των αθλητών, θα δουλεύουν ασταμάτητα για την απρόσκοπτη υποστήριξη του αγώνα.

 

Το φετινό must της ενημέρωσης του αγώνα θα είναι η ζωντανή αναμετάδοσή του για περισσότερες από 36 συνεχόμενες ώρες που θα γίνει με δύο τρόπους. Πρώτα με φωτογραφική ενημέρωση που θα συνοδεύεται από σχόλια και περιγραφές του διαδικτυακού χορηγού μας επικοινωνίας, τουAdvendure. Δεύτερον μέσω ζωντανής εικόνας (Live streaming) που θα προβάλλεται σε όλο τον κόσμο μέσω της επίσημης ιστοσελίδα του Διεθνές Συνδέσμου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, www.spartathlon.gr.

 

 

Σαν επίλογο της ομιλίας του ο κ. Παπαδημητρίου αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους των ΜΜΕ ,καθώς και την NOVA όπου και εφέτος θα βιντεοσκοπήσει και θα προβάλει στιγμιότυπα του αγώνα μετά το πέρας του, τόνισε την άπειρη ευγνωμοσύνη  των αθλητών και του Διεθνές Συνδέσμου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που εδώ και χρόνια τώρα υποστηρίζει οικονομικά τον αγώνα, που χάρις την βοήθειά του έχει αναδειχθεί στην πρώτη θέση των προτιμήσεων παγκοσμίως στους αγώνες Υπεραποστάσεων.

Στο κλείσιμο της συνέντευξης τύπου  ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου επεφύλασσαν μια ξεχωριστή έκπληξη προς τους εκπροσώπους του Τύπου. Δέχθηκαν την συμμετοχή «εκτός αγώνα» και εκτός συναγωνισμού την συμμετοχή του ηθοποιού και δρομέαΠάνου Βλάχου, ο οποίος θα τρέξει προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό υπέρ του έργου το οποίο επιτελεί η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή». Ο Διεθνής Σύλλογος ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ  από μεριά του θα καταβάλει το ποσό των 15€ για κάθε χιλιόμετρο που θα καλύψει ο κ. Πάνος Βλάχος

ΠΗΓΗ: http://www.advendure.com/