Ολυμπιακός: Έτσι περνάει στους 16! Βαθμολογία, πρόγραμμα

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Αρσεναλ 2-1, Αρσεναλ – Ολυμπιακός 2-3! Ναι, είναι αληθινό γεγονός οι Λονδρέζοι δεν έχουν ούτε βαθμό στις δυο πρωτές αγωνιστικές. Μπορεί οι Κροάτες να έβαλαν… φωτιά στην πρεμιέρα με τη νίκη τους στο Μάξιμιρ, αλλά οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που πέταξαν… μπουρλότο στο Λονδίνο και μετέτρεψαν τον όμιλο σε ροντέο! Κι αν για την πρώτη θέση η Μπάγερν είναι το απόλυτο φαβορί με οκτώ γκολ και έξι βαθμούς σε δυο ματς, για τη 2η θέση τα πάντα είναι ορθάνοιχτα! Η 3η αγωνιστική στις 20 Οκτωβρίου είναι όλα τα λεφτά! Δυο τελικοί, δυο ματσάρες που θα ξεκαθαρίσουν πολλά.

Η Αρσεναλ υποδέχεται τη Μπάγερν, από την οποία έχει ηττηθεί δυο φορές στα δυο τελευταία τους ραντεβού στο Λονδίνο! Στην 4η στροφή πάει στο Μόναχο και στις 24 Νοεμβρίου υποδέχεται τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ! Θυμίζουμε πως η τελευταία εμφάνισή της στους ομίλους θα είναι στον Πειραιά στις 9 Δεκεμβρίου και με βάση τη βαθμολογία μόνο… αδιάφορη δεν θα είναι! Χωρίς βαθμούς σε δυο ματς και χωρίς ματς με Μπάγερν η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι πολύ δύσκολη και πλέον ο κίνδυνος να μείνει για πρώτη φορά από το 1999 εκτός «16» είναι ορατός. Αλλωστε, στην τελευταία στροφή θέλει μόνο νίκη, αφού σε αντίθετη περίπτωση χάνει και την ισοβαθμία από τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός έπειτα από 12 ήττες στην Αγγλία κατάφερε να πάρει ένα τεράστιο τρίποντο και παράλληλα να μπει πολύ δυνατά στη μάχη της πρόκρισης. Αν το αποψινό ματς ήταν κρίσιμο, αυτά με Ντιναμό (3η και 4η αγωνιστική) είναι όλα τα λεφτά. Με 4 έως 6 βαθμούς φτάνει από 7 μέχρι 9 και πιθανόν ο Τελικός να παιχθεί στο Γ. Καραϊσκάκης με τους Λονδρέζους, εκεί όπου έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς! Στις 20 Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός παίζει στην Κροατία και στις 4 Νοεμβρίου στον Πειραιά με τη Ντιναμό. Στην 5η στροφή θα φιλοξενηθεί από τη Μπάγερν και η D-day είναι στις 9 Δεκεμβρίου! Οι ερυθρόλευκοι περιμένουν… δώρα από τους Βαυαρούς κόντρα στους Λονδρέζους, ώστε να βρεθούν σε θέση ισχύος!

Ο 6ος Ομιλος έχει σίγουρη μια 1η θέση, τη Μπάγερν, και για τα υπόλοιπα μόνο στην 6η αγωνιστική θα είμαστε σίγουροι!

Το πρόγραμμα

3η αγωνιστική: Τρίτη 20 Οκτωβρίου

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Ολυμπιακός

Αρσεναλ – Μπάγερν

4η αγωνιστική: Τετάρτη 4 Νοεμβρίου

Ολυμπιακός-Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Μπάγερν – Αρσεναλ

5η αγωνιστική: Τρίτη 24 Νοεμβρίου

Μπάγερν Μονάχου-Ολυμπιακός
Αρσεναλ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ

6η αγωνιστική: Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου

Ολυμπιακός-Άρσεναλ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Μπάγερν

 

Βαθμολογία

1. Μπάγερν 6  8-0
2. Ολυμπιακός 3  3-5
3. Ντιναμό Ζ. 3  2-6
4. Αρσεναλ 0  3-5

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr