Ορειβατικός Σπάρτης: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

?
?
?

ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ-IMG_9494bm

Σε μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Πνευματική Εστία Σπάρτης, επισημοποιήθηκε το σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ορειβασίας, Αγωνιστικής Αναρρίχησης και Προσανατολισμού. Εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΣ Σπάρτης και μελών και φίλων του, την 26μελή Κυπριακή Αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν εκπρόσωποι του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου, του Συλλόγου Φίλων Ταϋγέτου «Λουσίνα» και το Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης.

Στην έναρξη της εκδήλωσης μεταφέρθηκαν οι χαιρετισμοί της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Ντίας Τζανετέα και του Δημάρχου Σπάρτης κ. Βαγγέλη Βαλιώτη, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Στους χαιρετισμούς των Προέδρων του ΕΟΣ Σπάρτης Βασ. Γεωργιάδη  και της ΚΟΜΟΑΑΠ κ. Παύλου Γεωργιάδη εκτέθηκε το ιστορικό δημιουργίας των δύο Οργανισμών, ο χαρακτήρας και το περιεχόμενο των δράσεών τους καθώς και η σημασία που αποδίδεται στη συστηματική και διευρυμένη μεταξύ τους συνεργασία.

 

Ακολούθως ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΚΟΜΟΑΑΠ και συμπατριώτης μας από το Καστόρειο κ. Χρήστος Αλειφέρης, εμπνευστής και πρωτεργάτης του εγχειρήματος, αναφέρθηκε στους στόχους της προωθούμενης συνεργασίας και στην προοπτική διεύρυνσής της μεταξύ Φορέων όλων των επιπέδων της Λακωνίας και της Κύπρου.

 

Χαιρετισμούς με το ιδιαίτερο στίγμα των προσδοκώμενων συνεργειών έκαναν από την πλευρά τους ο Πρόεδρος του ΕΟΣ Λευκωσίας κ. Γιαννάκης Δημητρίου, η εκπρόσωπος των Ελευθέρων Ορειβατών Κύπρου κ. Δέσπω Αλατζά, καθώς και ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Κύπρος Παπαχαραλάμπους, ο οποίος και επέδωσε αναμνηστικό δώρο στον εκπρόσωπο του τμήματος Ποδηλασίας του Σπαρτιατικού.

 

Το πρώτο μέρος της τελετής έληξε με την ανάγνωση του Πρωτοκόλλου Φιλίας και Συνεργασίας και την υπογραφή του από τους Προέδρους των δύο Οργανισμών, ενώ ακολούθησε η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

 

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, κατά το οποίο δόθηκε η δυνατότητα γνωριμίας μεταξύ των δύο Αντιπροσωπειών, ακολούθησαν σύντομες εισηγήσεις για ειδικότερα θέματα, όπως αυτή του Γραμματέα της ΚΟΜΟΑΑΠ κ. Μιχάλη Σαββίδη για το άθλημα του Προσανατολισμού (orienteering) και τις προϋποθέσεις ανάπτυξής του στην Ελλάδα με αφετηρία τη Σπάρτης και τη Λακωνία και του κ. Χρήστου Αλειφέρη για την πρωτοβουλία αλληλεγγύης και εθελοντισμού «Κοινό Λακώνων», ενώ η εκδήλωση έληξε με μεστό μήνυμα του Γιάννη Κούρου, υπεραθλητή και πρώτου νικητή του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΥ και Τεχνικού Συμβούλου της ΚΟΜΟΑΑΠ.

 

Στη συνέχεια παρατέθηκε δείπνο από τον οικοδεσπότη ΕΟΣ Σπάρτης στην Κυπριακή Αντιπροσωπεία, κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε δυνατή η ουσιαστικότερη επαφή μεταξύ των επιμέρους συλλογικοτήτων και ανιχνεύθηκαν οι άμεσες προοπτικές ανταλλαγής τεχνογνωσίας και οργανωμένων επισκέψεων στη Λακωνία και την Κύπρο.

 

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης, που εξελίσσεται από την Τετάρτη, 30/9 μέχρι και την Κυριακή, 4/10, περιλαμβάνεται γνωριμία με το ορεινό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον του Δήμου Σπάρτης (Πάρνωνα, Βόρειο Ταΰγετο κα (με μικρές εξορμήσεις και σε άλλες περιοχές της Λακωνίας) και επαφές με τους συλλογικούς φορείς της περιοχής που δραστηριοποιούνται σε συναφείς δράσεις, με σκοπό την αξιοποίηση των εμπειριών αυτών για κοινές δράσεις, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, οργανωμένες επισκέψεις κ.α.

 

Στην αποστολή αυτή συμμετέχουν εκπρόσωποι σωματείων μελών της Κ.ΟΜ.Ο.Α.Α.Π. με ορειβατική, πεζοπορική, φυσιολατρική και ευρύτερη κοινωνική δράση (φυσικές καταστροφές, κοινωνική αλληλεγγύη κ.α.), ο Πρόεδρος της Κ.ΟΜ.Ο.Α.Α.Π. καθώς και Τεχνικοί Σύμβουλοι της Ομοσπονδίας, παρατηρητές-εκπρόσωποι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας  και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (κ. Βασίλης Αγγελίδης), εκπρόσωπος του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού της Κύπρου Louis Tours κ.α.

 

 Πιστεύοντας στις μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές που δημιουργεί η αδελφοποίηση και ο συντονισμός των δυνάμεών μας, ως πρότυπη και ουσιαστική δράση αλληλεγγύης και συνεργασίας  του ελληνικού και κυπριακού λαού, ο ΕΟΣ Σπάρτης θα επιδιώξει να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα αυτό όλους τους αθλητικούς, εθελοντικούς, πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς και παραγωγικούς φορείς του τόπου μας για την εδραίωση μιας ουσιαστικής και πολυεπίπεδης σχέσης που θα προσφέρει απτά οφέλη και στα δύο μέρη.

Ε.Ο.Σ. Σπάρτης -1.10.2015