Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Ολυμπιακός 0 – 1 (βίντεο)

Ο Ολυμπιακός άλωσε και το Ζάγκρεμπ (0-1)! Η Ντιναμό είχε τα δοκάρια (2), όμως ο Ιντέγε πέτυχε την γκολάρα στο 78′ και χάρισε τη 2η σερί εκτός έδρας νίκη! Πλέον σε όμιλο με Μπάγερν και Άρσεναλ ο Ολυμπιακός έχει την τύχη στα χέρια του! ΖΑΓΚΡΕΜΠ, αποστολή: ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ

Είναι ένας Ολυμπιακός που γράφει ιστορία!!! Δεύτερο συνεχόμενο διπλό σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ δεν πέτυχε ποτέ. Το έκανε τώρα. Και με εμφατικό τρόπο. Μετά το 3-2 στο Έμιρειτς ήρθε το 1-0 στο Ζάγκρεμπ επί της Ντιναμό με σκόρερ τον Ιντέγιε. Δύο δοκάρια από τους Κροάτες αλλά οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα χαμογέλασαν στο τέλος!
Έτσι ξεκίνησαν οι δύο αντίπαλοι
Ο Μάμιτς έκανε τις… ανατροπές του ως προς την διάταξη της Ντιναμό. Επέλεξε για παράδειγμα τον Χόντζιτς αντί του Ενρίκεζ για την επίθεση. Πιο αναλυτικά: Εντουάρντο κίπερ, Ματέλ, Γκονζάλο, Ταραβέλ και Πίβαριτς οι τέσσερις στην άμυνα, Μασάδο, Άντολι τα αμυντικά χαφ και οι Σουντανί, Ρογκ και Φερνάντεζ η τριάδα πίσω από τον φορ Χόντζιτς. Από την άλλη ο Μάρκο Σίλβα δεν είχε εκπλήξεις για τον αντίπαλο: Ρομπέρτο κίπερ, Ομάρ δεξί μπακ, Μποτία και Σιόβας τα δύο στόπερ, Μαζουάκου αριστερά στην άμυνα, Μιλιβόγιεβιτς και Κασάμι κέντρο, τα δύο εξτρέμ ο Πάρντο με τον Σεμπά, δεκάρι ο Φορτούνης και φορ ο Ιντέγιε.
Καλύτερο ξεκίνημα η Ντιναμό και ανούσια υπεροχή
Το πρώτο πεντάλεπτο στο ματς πέρασε με τους Κροάτες να πιέζουν από το πρώτο δευτερόλεπτο και τους παίκτες του Ολυμπιακού να προσπαθούν να… παγώσουν τον ρυθμό. Στο 11′ ο Μαζουάκου απομάκρυνε τον κίνδυνο ενώ ένα λεπτό μετά το σουτ του Σουντανί πέρασε έξω. Στο 13′ ο Ολυμπιακός απείλησε πρώτη φορά με κεφαλιά Μποτία άουτ. Η Ντιναμό είχε και μία υπεροχή αλλά και κατοχή μπάλας αλλά δίχως ουσία. Δεν έβγαλε ούτε μία μεγάλη φάση απέναντι στον Ρομπέρτο. Στο 19′ ο Φερνάντεζ έκανε ένα σουτ που δεν ανησύχησε τον Ισπανό κίπερ.
Πήρε μέτρα και απείλησε ο Ολυμπιακός
Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα όμως σιγά σιγά πήραν μέτρα στο γήπεδο, βρήκαν τους χώρους και έβγαλαν φάσεις για να σκοράρουν.
Στο 21′ ένα σουτ του Μιλιβόγιεβιτς έξω από την περιοχή έφυγε έξω. Στο 24′ ο Πάρντο έκανε ένα καλό σουτ που πέρασε άουτ. Σιγά σιγά ο Ολυμπιακός πήρε μέτρα και στο 27′ είχε ένα ακόμα καλό σουτ από τον Κασάμι που πέρασε άουτ.
Στο 30′ υπήρξε μία μεγάλη στιγμή για τον Ολυμπιακό με τον Φορτούνη να εκτελεί το φάουλ και τον Χόντζιτς να διώχνει πριν τον αμαρκάριστο Κασάμι. Στο 32′ ο Μαζουάκου είχε ένα καλό και φαλτσαριστό σουτ που έβγαλε δύσκολα ο Εντουάρντο. Στο 36′ ο Ιντέγιε είχε μία κεφαλιά που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Πορτογάλου πορτιέρο.
Εσωτερικές αλλαγές, δοκάρι Ντιναμό και… αντεπίθεση Ολυμπιακού
Με την έναρξη του β’ μέρους ο Σίλβα άλλαξε πλευρές στους Σεμπά και Πάρντο. Στο 52′ η Ντιναμό έχασε εξαιρετική ευκαιρία, έχοντας δοκάρι! Ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός όταν ο Άντολιτς έστειλε από κοντά την μπάλα στην δοκό.
Ένα λεπτό μετά από συνεργασία των Ομάρ – Πάρντο και εξαιρετική πάσα του Κολομβιανού στον Ιντέγιε, ο Νιγηριανός έχασε μοναδικό τετ α τετ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στο 58΄ο Φορτούνης βρήκε χώρο και επιχείρησε απευθείας σουτ άουτ.
Στο 66′ ο Φορτούνης έκανε ένα κλέψιμο ψηλά και είχε ένα σουτ που έπιασε ο Εντουάρντο. Συνολικά ο Ολυμπιακός ανέβηκε μετά το δοκάρι της Ντιναμό, όμως δεν είχε το απαιτούμενο καθαρό μυαλό στις τελικές του προσπάθειες.
Ξανά δοκάρι η Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πίεση
Στο 77′ ο Ρογκ μετά από σουτ του και παρέμβαση του Μποτία έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ένα λεπτό μετά ακυρώθηκε ορθώς γκολ του Σουντανί ως οφσάιντ.
Μπαλιά Σιόβα και πάλι σκόρερ ο Ιντέγιε για το 0-1!!!
Στο 79′ ο Σιόβας έβγαλε φοβερή μπαλιά στον Ιντέγιε που βρέθηκε απέναντι από τον Εντουάρντο και από πλάγια θέση έβαλε ένα εξαιρετικό και πολύ δύσκολο γκολ για το 0-1. Η αντίδραση του Σίλβα στην συνέχεια ήταν να γυρίσει το σχήμα σε 4-3-3 με τον Τσόρι αριστερά και τους Σαλίνο και Κασάμι μπροστά από τον αμυντικό χαφ Μιλιβόγιεβιτς.
Στο 85′ ο Τσόρι έκανε ένα σουτ που δεν ανησύχησε τον Εντουάρντο. Στο 86′ ο Πορτογάλος είπε ‘όχι’ και σε προσπάθεια του Σεμπά. Στο 89′ μία κεφαλιά του Ενρίκεζ βγήκε ελάχιστα άουτ. Ο Πορτογάλος στα τελευταία λεπτά έβαλε και 3ο στόπερ καθώς έπαιξε με Μποτία – Σιόβα – Ντα Κόστα.
Στα λεπτά που απέμειναν ο Ολυμπιακός κατέφερε να κρατήσει το υπέρ του 0-1 παρά το πρέσινγκ των Κροατών, πετυχαίνοντας ακόμα μία εκτός έδρας νίκη στον όμιλό του!!!
MAN OF THE MATCH: Ο Ιντέγιε. Μόνο και μόνο για την κίνηση που κάνει στο γκολ και τον τρόπο που περνάει την μπάλα από τα πλάγια για να βρεθεί στα δίχτυα. ‘Χρυσό’ γκολ για τον Νιγηριανό σε ένα ματς… φωτιά!!!
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Πάρντο, Φορτούνης και Σιόβας έχουν θετικό πρόσημο σε αυτό το ματς. Ο Κολομβιανός ειδικά στο β’ μέρος απείλησε αρκετές φορές την αντίπαλη εστία, βοηθώντας για τα καλά μεσοεπιθετικά. Καλή εικόνα και από τον Φορτούνη αν και δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με άλλα ματς και μεγάλη προσπάθεια στα μετόπισθεν από τον έμπειρο αμυντικό, που έβγαλε και την ασίστ στο γκολ. Καλή εμφάνιση κυρίως αμυντικά από Μιλιβόγιεβιτς και Κασάμι. Από τη Ντιναμό πιο πολύ προσπάθησε ο Μασάντο.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η μεσοεπιθετική γραμμή της Ντιναμό. Παρά τις φάσεις που έκανε δεν μπόρεσε να τις κάνει γκολ.
Η ΓΚΑΦΑ: Είναι σίγουρα στην φάση του γκολ του Ιντέγιε. Η συνολική αντίδραση του άξονα και της άμυνας της Ντιναμό ενώ ευθύνη φέρνει και ο Εντουάρντο.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο ρέφερι Ταλιαβέντο με τους βοηθούς του δεν έχουν κάνει το μεγάλο λάθος στο ματς. Οι Κροάτες φωνάζουν στο τέλος για πέναλτι σε ακούσιο χέρι του Μιλιβόγιεβιτς, όμως ο ίδιος έδειξε «παίζει» και ο Ολυμπιακός πήρε μια μεγάλη νίκη.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός έδειξε το… μέταλλό του για ακόμα μία εκτός έδρας αναμέτρηση φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κατάφερε παρά την πίεση της Ντιναμό να φύγει μεγάλος νικητής από το Ζάγκρεμπ με το εξαιρετικό γκολ του Ιντέγιε Μπράουν και την μεγάλη προσπάθεια όλης της ομάδας. Σε μία κομβική ευρωπαϊκή βραδιά ο Ολυμπιακός πέτυχε 2η συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη στο γκρούπ του, γράφοντας ιστορία. Οι Κροάτες προσπάθησαν, έβαλαν δύσκολα στον Ολυμπιακό, είχαν και δύο δοκάρια, όμως στο τέλος έφυγαν με το κεφάλι σκυμμένο, με τους ερυθρόλευκους να οδεύουν πρόσω ολοταχώς σε μία μεγάλη πρόκριση. Και φυσικά έχοντας φτάσει τους έξι πόντους ο πρωταθλητής Ελλάδας κράταει την τύχη του στα χέρια του πλέον.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Εντουάρντο, Σουντάνι, Άντολιτς, Μασάντο, Φερνάντες (73’ Ενρίκες), Σάντος, Χότζτις (61’ Πιάτσα), Πίβαριτς, Ρογκ (87΄ Τσόριτς), Ματέλ και Ταραβέλ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουάκου, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (72’ Ντομίνγκες), Πάρντο (83’ Σαλίνο), Σεμπά (90′ Ντα Κόστα) και Ιντέγιε.
ΠΗΓΗ: gazzetta.gr