Τα ατού των Σίτι και Γιουνάιτεντ στο πρώτο φετινό τους ντέρμπι

Δείτε τις αποδόσεις στοιχημάτων του αγγλικού ντέρμπι σε MybetStoiximan, Novibet και Goalbet

Το πρώτο φετινό μεγάλο ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ φιλοξενείται την Κυριακή στο «Ολντ Τράφορντ» για την 10η αγωνιστική.

Ο Λουίς Φαν Χάαλ που ακόμα ψάχνει την ισορροπία και τη σταθερότητα στη Γιουνάιτεντ για να μπορέσει να διεκδικήσει πλέον φέτος τον τίτλο, όπως το διατυμπανίζουν στην ομάδα, σκέφτεται τρόπους και πρόσωπα με τα οποία οι «κόκκινοι διάβολοι» μπορούν να παρουσιάσουν υπεροχή έναντι των «πολιτών».

 

Ο, δε, Μανουέλ Πελεγκρίνι, μπορεί να μην έχει τους Σίλβα και Αγουέρο διαθέσιμους, με τις δύο απώλειες να θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές έπειτα και από τα όσα είδαμε στο παιχνίδι της Σίτι με τη Σεβίλλη για το Τσάμπιονς Λιγκ, όμως ξέρει πολύ καλά τα «ατού» της ομάδας του.

Το gazzetta.gr αναλύει τα δυνατά σημεία των δύο «μισητών» συμπολιτών του Μάντσεστερ…

Δείτε τις αποδόσεις στοιχημάτων του αγγλικού ντέρμπι σε MybetStoiximan, Novibet και Goalbet

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

 Φύλακας Ντε Χέα: Τεράστιο… αβαντάζ! Ο Ισπανός πορτιέρο, αν και απουσίασε στα πρώτα ματς της σεζόν λόγω της ιστορίας που «παίχθηκε» όλο το καλοκαίρι με την πιθανή μετακίνησή του στη Ρεάλ Μαδρίτης, έχει βρει ξανά τον καλό του εαυτό και η παρουσία του κάτω απ’ τα δοκάρια της Γιουνάιτεντ γεμίζει σιγουριά και εμπιστοσύνη τους συμπαίκτες του. Δεν τον νικάς εύκολα, εκτός κι αν… τον προδώσει η άμυνά του πολύ σοβαρά… Το καλό για εκείνον και για την ομάδα είναι πως δεν συμβαίνει συχνά και ειδικά φέτος εντός έδρας.

Γεμάτα χαφ: Το καρέ των Κάρικ – Ερέρα – Σβαϊνστάιγκερ – Σνάιντερλιν γεμίζουν το χώρο του κέντρου για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έχοντας τη δυνατότητα να δώσουν τον ρυθμό που θέλουν στο παιχνίδι και γνωρίζοντας πως να βγάλουν μπροστά την ομάδα τους, οι τέσσερις αυτοί ποδοσφαιριστές δίνουν επιλογές στον Φαν Χάαλ για την οχύρωση των χαφ, σε ένα ματς που θα έχουν… απέναντι σίγουρα τους Τουρέ και Φερνάντο.

Δείτε τις αποδόσεις στοιχημάτων του αγγλικού ντέρμπι σε MybetStoiximan, Novibet και Goalbet

Ο Ρούνεϊ που… είναι Ρούνεϊ και ο Μαρσιάλ: Ο Άγγλος μπορεί να μην διανύει καλή σεζόν παρά το ρεκόρ με την εθνική ομάδα της Αγγλίας και τα όσα σήμαινε το γκολ που πέτυχε στο «Γκούντισον Παρκ» το περασμένο Σάββατο, όμως είναι ο Ρούνεϊ και ειδικά σε αυτό το παιχνίδι, το οποίο ξέρει και ο ίδιος πόσο σαφής είναι ο τίτλος «ντέρμπι αιωνίων», πάντα… ποντάρεις και στον αρχηγό σου. Όσον αφορά τον Άντονι Μαρσιάλ που στη Μόσχα διόρθωσε τη χαζομάρα του με γκολ στο 1-1 με την ΤΣΣΚΑ, δεν… χαμπαριάζει, όπως το έδειξε και στο ντεμπούτο του σε ντέρμπι με τη Λίβερπουλ. Δεν υπολογίζει από ονόματα και μέχρι στιγμής, έχει σταθερότητα.

Μάντσεστερ Σίτι:

Επιστροφή Κομπανί: Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι έδειξε ποιος είναι το αφεντικό και ίσως να… ξένισε κάπως τον Βέλγο αμυντικό στο ματς με τη Σεβίλλη, όταν του πήρε το περιβραχιόνιο από το χέρι και είπε στον Γιάγια Τουρέ να συνεχίσει να το έχει αυτός, ωστόσο, σε αυτό το ντέρμπι, η παρουσία του Βινσέν Κομπανί είναι απαραίτητη. Ο Βέλγος αμυντικός ταλαιπωρήθηκε από πρόβλημα τραυματισμού πρόσφατα, μπορεί να εξόργισε τη Σίτι με τη συμμετοχή του στα τελευταία ματς των προκριματικών του Euro 2016, όμως δεν τον αφήνεις εκτός σε ένα τέτοιο παιχνίδι…

Δείτε τις αποδόσεις στοιχημάτων του αγγλικού ντέρμπι σε MybetStoiximan, Novibet και Goalbet

Ανάγκη από τον καλό Τουρέ: Πολλά γράφονται για την κατάσταση του Γιάγια Τουρέ, πολλες αφορμές δίνει και ο ίδιος με τα όσα λέει, όπως οι τελευταίες του δηλώσεις περί δυσαρέσκειας για τον τρόπο που τον αντιμετωπίζει ο βρετανικός Τύπος, αλλά το ντέρμπι και η Μάντσεστερ Σίτι έχουν ανάγκη τον καλό Τουρέ. Με επίγνωση της σημασίας που θα έχει η επιβολή και η σωστή κυκλοφορία της μπάλας και με το κέντρο της Γιουνάιτεντ να σφύζει από ποιότητα, ο Ιβοριανός είναι ο ποδοσφαιριστής που θα έχει μια ευθύνη παραπάνω από τους υπόλοιπους σε όλα τα κομμάτια του γηπέδου.

Οι νέοι που θα δημιουργήσουν και θα… «σβήσουν» τον Αγουέρο: Οι Κέβιν Ντε Μπρόινε και Ραχίμ Στέρλινγκ καλούνται να φανούν χρήσιμοι σε περισσότερα από ένα πράγματα το μεσημέρι της Κυριακής στο «Ολντ Τράφορντ». Είτε από τα «φτερά», είτε από την κορυφή της επίθεσης όπου δεν αποκλείεται να δούμε κάποιον εκ των δύο στη θέση του τραυματία και απόντα Σέρχιο Αγουέρο, θα πάρουν εντολή να βοηθήσουν με τα τρεξίματά τους στις επιθέσεις της Σίτι και φυσικά να φανούν απειλητικοί για την εστία του Νταβίντ Ντε Χέα. Ο Νταρμιάν καλείται να βοηθήσει πολύ με τα κοψίματά του στα μετόπισθεν της Γιουνάιτεντ και θα μελετήσει και τους δύο νεοαποκτηθέντες της Σίτι, αφού πιθανότατα θα … φορτωθεί η πλευρά του.

Δείτε τις αποδόσεις στοιχημάτων του αγγλικού ντέρμπι σε MybetStoiximan, Novibet και Goalbet