ΕΟΣ: ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗ ΜΑΝΗ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί ορειβατική εξόρμηση στη Μάνη, την Κυριακή, 6  Μαρτίου 2016, στη διαδρομή  Λάγια – Κιόνια – Νύφι.

Βαθμός δυσκολίας: Β-Γ (Μέτρια- Δύσκολη).
Διάρκεια πορείας: περίπου 8 ώρες (εκτιμώμενη συνολική διάρκεια 10ω).

Αναχώρηση στις 7.00 το πρωί της Κυριακής από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης.
Στις 7.45 συνάντηση με όσους πρόκειται να έρθουν από το Γύθειο και τη νότια Λακωνία στο πρατήριο καυσίμων SILK oil του Λεωνίδα Περδικάρη, επί της Ε.Ο. Σπάρτης –Γυθείου, στις Λίμνες Αιγιών.
Συνέχεια για Λάγια, απ’ όπου και η έναρξη της ανάβασης.

Επειδή πρόκειται για εξόρμηση με αυξημένες απαιτήσεις (δεδομένου πως ένα μέρος της διαδρομής κινείται εκτός βατού μονοπατιού και σε άνυδρη περιοχή), τονίζεται πως κρίνονται απολύτως απαραίτητα για τη συμμετοχή η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (οπωσδήποτε πεζοπορικά άρβυλα ή άλλα κατάλληλα παπούτσια, αντιανεμικό-αδιάβροχο, καπέλο (για τον ήλιο) -αλλά και σκούφος κλπ (για τον αέρα) ) καθώς και επαρκής ποσότητα νερού.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής
το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής 4 /3
στους συντονιστές της εξόρμησης:
Παναγιώτη Κούβαρη (6972057843) [ για όσους ξεκινήσουν από Νότια Λακωνία]
& Βασίλη Γεωργιάδη (2731022574) [για όσους ξεκινήσουν από Σπάρτη]

[ Εάν διαπιστωθεί εγκαίρως σχετικό ενδιαφέρον, εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και εναλλακτική πορεία, με μικρότερη διάρκεια, στο τμήμα Κιόνια – Μονή Κουρνού  – Νύφι (με βαθμό δυσκολίας: Α-Β (Εύκολη -Μέτρια) και διάρκεια πορείας περίπου 2.30 ώρες.
Σ’ αυτή την περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναχωρήσουν αρκετά αργότερα, ώστε να βρίσκονται στη Λάγια στη 1 το μεσημέρι  για να μεταφερθούν με κατάλληλα οχήματα στο σημείο που θα συναντήσουν την ορειβατική ομάδα και να πορευτούν από κοινού στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής.]