Θρήνος και οργή: «Έφυγε» ο 17χρονος Παύλος. Ξέσπασμα Παπασταθόπουλου.

Έχασε τη μάχη σε ηλικία 17 ετών ο Παύλος Σωτηριάδης, το παλικάρι από τα Θερμά Σερρών που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα με τη σκληρή πάλη του τα τελευταία δύο χρόνια ενάντια στη λευχαιμία.

Ο Παύλος είχε συγκινήσει και πολλούς γνωστούς αθλητές, οι οποίοι όταν έμαθαν για εκείνον είχαν σπεύσει να αναλάβουν δράση. Και οργάνωσαν σε χρόνο μηδέν μία εκστρατεία προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα και να του δώσουν τη δυνατότητα να κάνει το ταξίδι που επιζητούσε σε ειδική νοσηλευτική μονάδα στη Βοστώνη ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει τις ελπίδες του για ζωή.

Σε αυτήν την προσπάθεια ήταν μπροστάρης ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος μέσω του οργανισμού φιλανθρωπικών δημοπρασιών Charity Idols, είχε παρακινήσει πολλούς γνωστούς αθλητές να βοηθήσουν τον Παύλο. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση και μαζική. Χιλιάδες άνθρωποι δήλωσαν το «παρών» σε αυτό το εγχείρημα.

Και έτσι, τα χρήματα που απαιτούνταν για το ταξίδι του Παύλου στις ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν μέσα σε λιγότερες από δύο εβδομάδες! Όμως, ο Παύλος δεν πρόλαβε να «πετάξει» προς τη Βοστώνη. Ο χρόνος στάθηκε πολύ άδικος απέναντί του. Και την ώρα που όλα ήταν έτοιμα για να πάει στην Αμερική, τον νίκησε η λευχαιμία χθες το βράδυ και τον πήρε μακριά από την οικογένεια, τα αδέλφια, τους φίλους του…

Το εξοργιστικό της ιστορίας είναι, βέβαια, ότι το κράτος δεν φρόντισε όλο το προηγούμενο διάστημα για τη ζωή του Παύλου. Τον άφησε να δίνει αυτήν την άνιση μάχη για δύο ολόκληρα χρόνια, δίχως να κάνει τίποτα από όσα έκαναν οι αθλητές και οι συνάνθρωποί μας μέσα 10-15 μέρες. Και χάθηκε πολύτιμος χρόνος που θα μπορούσε να είχε αποδειχτεί σωτήριος για τον πάντα γελαστό και γελασμένο Παύλο.

Γιατί στην Ελλάδα μόνο η συλλογική κοινωνική ευαισθητοποίηση μπορεί να σώσει ζωές. Αν έχει, βέβαια, τον απαιτούμενο χρόνο…

Η πολιτεία και το ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος το μόνο που πράττουν είναι να καταδικάζουν δια της απουσίας τους σε θάνατο όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να διεκδικήσουν τη θεραπεία τους μακριά από το εξαθλιωμένο και διαλυμένο σύστημα υγείας της χώρας μας…

OΡΓΗ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Ο 17χρονος Παύλος έφυγε από τη ζωή και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του αλλά και την οργή του για την κρατική αναλγησία.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στάθηκε στο πλευρό του 17χρονου Παύλου και στην προσπάθεια που έγινε για να συγκεντρωθούν χρήματα για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Παύλου ο διεθνής αμυντικός ξέσπασε. Ξέσπασε για την πολιτεία και το ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος.

Όπως αναφέρει τα χρήματα συγκεντρώθηκαν γρήγορα αλλά οι χρονοβόρες διαδικασίες και η γραφειοκρατία στέρησαν από αυτό το παιδί τη δυνατότητα να δώσει τη μάχη για τη ζωή του.

O Σωκράτης έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook:

«Είναι πολύ κρίμα να χάνεται μια ανθρώπινη ζωή για χρονοβόρες διαδικασίες. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε άμεσα με ευαισθησία και τα χρήματα που χρειάζονταν για τον Παύλο συγκεντρώθηκαν γρήγορα.

Ο χρόνος ήταν πολύτιμος και εξαντλήθηκε άσκοπα στερώντας το δικαίωμα στο παιδί να δώσει μια ακόμη μάχη για τη ζωή του στην Αμερική. Εύχομαι να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που χάνεται τόσο άδικα. Θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια του».

Λίγο νωρίτερα το Charity Idols που είχε οργανώσει την προσπάθεια για τη συγκέντρωση χρημάτων είπε το δικό του αντίο στον Παύλο:

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΥΛΟ

Δυστυχώς ο δεκαεφτάχρονος Παύλος Σωτηριάδης μας άφησε σήμερα τα ξημερώματα, μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές που συνεισφέραν με τις φανέλες τους, και να τους ενημερώσουμε ότι τα χρήματα πλέον θα δωθούν στην Ασπασία Μπόγρη.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr