Πανσερραϊκός: Δηλώσεις Διλμπέρη

 

Ο νέος προπονητής των «λιονταριών» Παναγιώτης Διλμπέρης μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για την συνεργασία του με τον Πανσερραϊκό:

-Για την ευθύνη που αναλαμβάνει

«Νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε αναλαμβάνει το πόστο του προπονητή του Πανσερραϊκού πρέπει να αισθάνεται πρώτα από όλα μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα πολύ μεγάλη ευθύνη που στα χέρια του έρχεται η τύχη μιας τόσο ιστορικής ομάδας και βέβαια σίγουρα πρέπει να αισθάνεται ευγνώμων, να ευχαριστεί τους ανθρώπους που σε πρώτη φάση τον εμπιστεύονται και του δίνουν αυτή τη δυνατότητα».

-Για το πόσο έτοιμος είναι να αναλάβει τέτοια ευθύνη.

«Νομίζω, αυτό το ξέρουν οι άνθρωποι που με ξέρουν καλά, ότι αν δεν αισθανόμουν έτοιμος δεν θα απαντούσα  θετικά στην πρόταση της διοίκησης. Γνωρίζω ότι η πρόκληση είναι μεγάλη, γνωρίζω ότι είναι το πιο ιστορικό σωματείο που έχω αναλάβει ποτέ την τύχη του αλλά πιστεύω ότι υπάρχει ένας πρότερος ποδοσφαιρικός βίος και μια τριετία στο Νομό που με κάνει να γνωρίζω αρκετά πράγματα όσον αφορά πρόσωπα και καταστάσεις, όσον αφορά την κουλτούρα αυτής της ομάδας όπως επίσης ακόμη την ποδοσφαιρική δυναμική που έχει ο Νομός αλλά και ο ίδιος ο σύλλογος ο οποίος, όπως έχω πει και παλιότερα και νομίζω ότι είναι καλό να το επισημάνουμε και πάλι, είναι μια ομάδα η οποία είναι ποτισμένη στο πετσί, στο DNA του Σερραίου».

Για το αν είναι πλεονέκτημα το ότι ξέρει το Νομό και την πόλη.

«Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που σε μια πόλη είναι τόσο πολλοί φίλαθλοι που είναι Πανσερραϊκός και δεν είναι Παοκ, Άρης, Ηρακλής, Ολυμπιακός.  Αυτό μου δίνει χρόνο, κερδίζω χρόνο σε σχέση με άλλους ανθρώπους που πιθανόν να μην γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει Πανσερραϊκός, όμως μου δίνει χρόνο, δεν μου δίνει κάτι περισσότερο  και γνώση την οποία μπορεί αν την έχουμε όλοι, τις λύσεις πρέπει να βρούμε γρήγορα, τις πιο μεθοδικές, τις πιο έξυπνες και αυτές που θα φέρουν πάρα πολύ γρήγορα αποτελέσματα».

Τι υπόσχεται στους Σερραίους φιλάθλους

«Εγώ αυτό που μπορώ να εγγυηθώ με σιγουριά είναι ότι νυχθημερόν θα εργάζομαι αγόγγυστα για το καλό αυτής της ομάδας και με ιδιαίτερο πάθος και ιδιαίτερο ζήλο καθώς θα ήθελα πάρα πολύ αυτή η προσπάθεια, την οποία θεωρώ πάρα πολύ κρίσιμη σε αυτό εδώ το χρονικό σημείο του Ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και των συγκυριών που συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Πανσερραϊκός να βγει κερδισμένος»

-Αν είναι ρίσκο το ότι αναλαμβάνει την ομάδα σε μια τέτοια εποχή που όλες οι ομάδες έχουν ξεκινήσει και ο Πανσερραϊκός όχι.

«Τα δεδομένα είναι αυτά, εγώ δεν θα τα χρησιμοποιήσω ούτε σαν δικαιολογία, δεν θέλω ούτε καν να γίνει αναφορά το τι ακριβώς αυτή τη στιγμή αναλαμβάνω εγώ. Εγώ αναλαμβάνω τον Πανσερραϊκό. Ο Πανσερραϊκός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα για να καθίσουμε τώρα και να ασχοληθούμε με διάφορες λεπτομέρειες τις οποίες μπορεί ανά πάσα στιγμή οποιοσδήποτε να πει ότι ο Διλμπέρης μπορεί να τις χρησιμοποιήσει σαν δικαιολογία. Δεν υπάρχει δικαιολογία για κανέναν μας. Όποιος νομίζει, κι εγώ πρώτος από όλα, ότι είναι ρίσκο να μην πάρει το ρίσκο».

-Για την ανησυχία του κόσμου για την καθυστέρηση της προετοιμασίας.

«Θα προσπαθήσουμε με διάφορα τεχνάσματα να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε χρόνο έχει χαθεί. Αυτό θα γίνει, πρώτα από όλα με πάρα πολλές εργατοώρες, δεν έχουμε χρόνο εμείς αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ρεπό για εμάς, για μένα και τους συνεργάτες μου, και για τη διοίκηση και για τον οποιονδήποτε, δεύτερον θα κερδίσουμε χρόνο προσπαθώντας να γίνει η επιλογή των ποδοσφαιριστών με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην χρειάζονται πάρα πολύ χρόνο εξοικείωσης όπως επίσης να είναι όσο γίνεται πιο έτοιμοι για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες που μπορεί  έχει η ομάδα και βέβαια καλό θα ήταν, και είναι πάρα πολύ σημαντικό, βέβαια αυτό είναι το δύσκολο, να μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε την εντοπιότητα όσο γίνεται περισσότερο έτσι ώστε να υπάρχει και αυτό το κίνητρο που δίνει το να είσαι Σερραίος και να αγωνίζεσαι στον Πανσερραϊκό. Η εντοπιότητα είναι κάτι που με απασχολεί, είναι το  πρώτο  κριτήριο, βέβαια αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μεγάλη κλίμακα σε αυτό το χρονικό σημείο. Το δεύτερο είναι η ετοιμότητα που έχει ο ποδοσφαιριστής βάση κάποιων εργομετρικών εξετάσεων που θα κάνουμε διότι δεν έχουμε χρόνο να περιμένουμε ποδοσφαιριστές να ετοιμαστούν. Το τρίτο κριτήριο και πάρα πολύ σημαντικό είναι η προηγούμενη χρονιά η οποία θέλουμε να είναι με περισσότερες συμμετοχές γιατί δεν θα γίνουν πολλά φιλικά παιχνίδια, επίσης ο πρότερος καλός βίος και σε αυτό εμπεριέχονται πάρα πολλά πράγματα ενώ συνάμα θα πρέπει να καταλάβουμε την προσωπικότητα του ποδοσφαιριστή να είναι τέτοια που θα μπορεί να διαχειριστεί την πίεση που δημιουργεί η φανέλα του Πανσερραϊκού».

-Για το αν υπάρχουν παίκτες στην αγορά.

«Παίκτες υπάρχουν πάρα πολλοί από χθες που ακούστηκε ότι θα είμαι εγώ ο προπονητής έχουν φθάσει πάνω από 100 ονόματα παικτών που μπορούν να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή»

-Για το πότε ξεκινά η προετοιμασία.

« Επειδή το αρμόζει στον Πανσερραϊκό η επίσημη πρώτη του να είναι ανάλογη της ιστορίας του, όταν θα διαμορφωθεί ένα ποσοστό περίπου 80% του ρόστερ τότε θα ξεκινήσουμε. Ευελπιστώ αν όχι στο τέλος της εβδομάδας, σίγουρα αρχή της επόμενης».

-Για το αν θέλει πίστωση χρόνου

«Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες, την πίστωση χρόνου που θα έδιναν στον οποιονδήποτε προπονητή κάτω από τις οποιαδήποτε συνθήκες, την ίδια πίστωση χρόνου θέλει να έχει και ο Παναγιώτης Διλμπέρης γιατί είναι πολύ κακό να κρυβόμαστε πίσω από τη δικαιολογία, δεν κάνουμε καλή αυτοκριτική και με αυτό τον τρόπο ούτε παράγουμε ούτε βελτιωνόμαστε»

-Τι Πανσερραϊκό θέλει να βλέπει στο γήπεδο

«Νομίζω ότι δεν επιβάλω εγώ τη στρατηγική που θα παίξει ο Πανσερραϊκός, υπάρχει συγκεκριμένη κουλτούρα αυτής της ομάδας, υπάρχει κουλτούρα που απαιτεί ο κόσμος του Πανσερραϊκού. Υπάρχουν όμως και τα δεδομένα. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ το επιθετικό ποδόσφαιρο, μου αρέσει η ομάδα να έχει ενέργεια μέσα στο γήπεδο, είναι μια κουβέντα που την κάναμε και με τον πρόεδρο, θα ήθελα πάρα πολύ η ομάδα να ξεσηκώνει τον κόσμο κι όχι ο κόσμος να ξεσηκώνει την ομάδα. Δεν ξέρω αν μπορούμε να το κάνουμε από τα πρώτα παιχνίδια διότι δεν είναι το σύνηθες αγωνιστικό πλάνο που βλέπουμε οπότε δεν ξέρω κατά πόσο οι ποδοσφαιριστές θα είναι έτοιμοι να έχουν τη δεκτικότητα για ένα τέτοιο αγωνιστικό πλάνο αλλά σε βάθος χρόνου θα είναι αυτό που θα ζητήσουμε».

-Για τις φορές που βρέθηκε αντίπαλος του Πανσερραϊκού

«Είναι γεγονός ότι σε μεγάλες και κρίσιμες μάχες βρεθήκαμε αντιμέτωποι, νομίζω ότι σε κανένα σημείο εγώ δεν αγνόησα την πολύ φαριά φανέλα και την ιστορία του Πανσερραϊκού και νομίζω ότι στο πίσω μέρος του μυαλού μου, στα χρόνια που ήμουν τουλάχιστον στον Εθνικό Γαζώρου, μάλλον ποτίστηκε αυτή η ιδέα, που έχουν οι περισσότεροι Σερραίοι, ένα πέρασμα από τον Πανσερραϊκό».

Πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει στον Πανσερραϊκό;

«Το πιστεύω πάρα πολύ. Νομίζω ότι βλέποντας και κάποια άλλα δεδομένα που αφορούν, παράδειγμα η αγορά με τους ποδοσφαιριστές, πιστεύω ότι θα κάνουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και δεν μπαίνω στη διαδικασία να διαπραγματευτώ μια πορεία του Πανσερραϊκού η οποία θα είναι πορεία σωτηρίας. Αυτή είναι απαγορευμένη λέξη, απαγορευμένη σκέψη, είναι μια πορεία πρώτα από όλα, για μένα, ισορροπίας της ομάδας, να μην διακυβευτεί σε καμία περίπτωση ούτε το όνομα ούτε οι συνθήκες που διαμορφώνονται με αδειοδοτήσεις, οικονομικές οφειλές κ.τ.λ. χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι θα δαπανήσουν πάρα πολλά χρήματα ενώ ταυτόχρονα θα προσπαθήσουμε… νομίζω ότι ο Πανσερραϊκός είναι καταδικασμένος να προσπαθεί να πρωταγωνιστεί»

Για την επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο

«Αυτό είναι το όραμα, για μένα αυτό είναι το όραμα. Θα πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο. Εγώ πρόλαβα το γήπεδο γεμάτο, την εποχή του 2010-11, εποχή που πρωτοήρθα σαν προπονητής και ήταν η ομάδα στην Α εθνική και είδα πάρα πολλά παιχνίδια με γεμάτο το γήπεδο, όπως είδα πολλές φορές μεγάλες ποδοσφαιρικές προκλήσεις του Πανσερραϊκού, όπως εκείνο το παιχνίδι με τον Ακράτητο για την άνοδο ή σαν αντίπαλος με τον Αγροτικό Αστέρα με ανόδους του Πανσερραϊκού και είδα το γήπεδο γεμάτο. Είναι καταπληκτικό και υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν αυτό σαν γνώση, το έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και πραγματικά εκφράζουν αυτήν την θέληση να αγωνιστούν σε μια ομάδα, με τόσο ωραίο ποδοσφαιρικό γήπεδο με κόσμο. Οι ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού πρέπει να ξέρουν την ιστορία του Πανσερραϊκού, κι αν δεν την ξέρουν θα φροντίσουμε να την μάθουν. Δεν είναι δύσκολο να μεταλαμπαδεύσεις κάτι τόσο γνωστό».

-Για τα νέα παιδιά τα ταλέντα του Νομού

«Είναι στις άμεσες μου προτεραιότητες μια συνάντηση τόσο με τους προπονητές της δεύτερης ομάδας όσο θα ήθελα να μάθω πως λειτουργούμε και στις ακαδημίες ενώ πιστεύω θα έχω τη δυνατότητα, κάτι που είχα κάνει και παλιότερα με μεγάλη επιτυχία, να μπορώ να γυρίσω τα γήπεδα των Σερρών γιατί νομίζω ότι το ποδοσφαιρικό ταλέντο περισσεύει σε αυτό το Νομό. Να θυμίσω  κάτι, ότι εκείνη η ομάδα του Εθνικού Γαζώρου στη Β εθνική την 12η αγωνιστική ήταν πρώτη και αποτελούνταν αποκλειστικά από Σερραίους ποδοσφαιριστές».

Για την ενημέρωση που θα έχουν οι φίλαθλοι από τον ίδιο

«Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος των Σερρών τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε γιατί ότι γίνεται αυτή τη στιγμή γίνεται με γνώμονα τον φίλαθλο του Πανσερραϊκού. Αυτό αρμόζει στον Πανσερραϊκό».

-Για την επαφή που είχε με τον Χρήστο Κοράκη

«Πρέπει και πάλι να τον ευχαριστήσω δημοσίως για την πολύ μεγάλη τιμή που μου κάνει, αυτό είναι το πρώτο και το πιο σημαντικό, το δεύτερο είναι ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, στην πρώτη επαφή ακριβώς μου έδειξε την εμπιστοσύνη που χρειάζεται ένας προπονητής για να ξεκινήσει ένα τέτοιο έργο. Είπαμε πως ακριβώς διαμορφώνονται οι καταστάσεις, υπάρχουν διαπροσωπικές σχέσεις ιδιαίτερα με κάποιους ανθρώπους, ξέρουμε ότι συμφωνούμε σε πάρα πολλά πράγματα και πιστέψτε με αυτά που σας είπα εκφράζουν και τους ίδιους τους ανθρώπους της διοίκησης και από εκεί και πέρα όλα ήταν εύκολα. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο λεπτομέρειες του στιλ συμβόλαιο, οικονομικά κ.τ.λ.»

-Τι είναι για αυτόν η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Πανσερραϊκού;

«Μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε πρόκληση, ευκαιρία, στοίχημα. Ο καθένας θα ήθελε να είναι προπονητής στον Πανσερραϊκό. Το πρώτο στοίχημα είναι να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο και το δεύτερο να γεμίσει το ρόστερ με παιδιά από το Νομό».

-Δύσκολο το έργο σας..

«Πανσερραϊκός είναι…»

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε τα νέα της Football League