Η ΕΡΤ δεν μπορεί να δώσει χρήματα για τη Φούτμπολ λιγκ

Τηλεοπτικό χρόνο και όχι χρήματα μπορεί να δώσει η ΕΡΤ για τη Φούτμπολ λιγκ! Τις αποφάσεις της Επιτροπής Εξομάλυνσης περιμένει η Φούτμπολ λιγκ, ώστε να διαπιστώσει αν τα αιτήματά της γίνουν αποδεκτά. Ο β’ αντιπρόεδρος της διοργανώτριας, Παναγιώτης Γιαννόπουλος σε συνέντευξή του στο «Metropolis 95,5» δεν τα ανέλυσε, όμως στάθηκε στην αδυναμία εξεύρεσης πόρων.

Όπως είπε: «Ψάχνουμε έσοδα για να πληρωθούν οι υπάλληλοι. Πήγαμε παντού το τελευταίο 20ήμερο…», αναφερόμενος σε ΕΡΤ, Υπουργό, Γιαννακόπουλο, Μονεμβασιώτη και στις επιστολές που έστειλαν στους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά ο Γιαννόπουλος είπε:

«Περιμένουμε την επιτροπή εξομάλυνσης στο υπόμνημα που είχαμε καταθέσει. Είδαν ότι τα αιτήματά μας είναι δίκαια και πρέπει να τα εφαρμόσουν. Θα δούμε τι απόφαση θα πάρουν. Κάποια από τα αιτήματα δεν μπορώ να τα πω. Ο κύριος Κοντονής είχε κατανοήσει το πρόβλημα και επικοινώνησε ο ίδιος με τον κύριο Ταγματάρχη, ώστε να βρούμε στέγη και κάποιος να δείχνει αυτό το πρωτάθλημα.

Ο κύριος Ταγματάρχης, και ειλικρινά τον ευχαριστούμε, μας είπε ότι δεν μπορεί να δώσει χρήματα η ΕΡΤ. Μας έδωσε τηλεοπτικό χρόνο. Τη Δευτέρα θα φέρουμε το θέμα αυτό στο συμβούλιο κι ας αποφασίσουν οι μεγαλομέτοχοι, αυτοί που βάζουν τα λεφτά. Ένα ματς την εβδομάδα μας έχουν πει, από το τίποτε καλό είναι.

Πρέπει να υπάρχει κάλυψη. Όπως κατάντησε, όλα τα ματς είναι στημένα. Ας βλέπει, λοιπόν, ο κόσμος ότι το τάδε παιχνίδι ήταν πραγματικά στημένο ή παιζόταν στα ίσα. Εννοείται και ειρωνεύομαι. Κάποιοι προσπαθούν να δείξουν ότι τα ματς είναι στημένα. Στην Ελλάδα, όμως όλοι οι Έλληνες ξέρουν πολιτικά και ποδόσφαιρο».

Για τη δήλωση του Γιαλιά σχετικά με στημένα παιχνίδια:

«Ο κύριος Γιαλιάς είπε ότι αν δεν βρούμε έσοδα, μπορεί να στήνονται ματς. Όχι ότι όλα είναι στημένα. Δηλαδή, τον Άρη τον έστησαν στην Καρδίτσα; Εμείς που πήραμε ισοπαλία στα Τρίκαλα το στήσαμε; Δεν είναι τα πράγματα όπως τα λέει ο καθένας. Να δούμε, βέβαια, αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Γιατί αν δεν ξεκινήσει, δεν θα στήνονται. Χωρίς έσοδα πώς θα ξεκινήσουμε; Πρέπει να πληρώνονται οι υπάλληλοι».

Γιατί ξεκινήσατε το πρωτάθλημα;

«Ξεκινήσαμε πιστεύοντας ότι θα βρούμε στην πορεία έσοδα. Αυτές τις 20 ημέρες εμείς που αναλάβαμε, πήγαμε στον Υπουργό, στην ΕΡΤ, στον Γιαννακόπουλο, στον Μονεμβασιώτη, στην Επιτροπή Εξομάλυνσης. Στείλαμε επιστολές στους «μεγάλους». Ο κύριος Σαββίδης είπε ότι θα μας δει όταν επιστρέψει».

Για το ΔΣ της Δευτέρας:

«Αν δεν βρούμε λύσεις, εγώ δήλωσα ότι σαν Πανσερραϊκός δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Δεν λέω να κλείσουμε τη Football League. Ψάχνουμε έσοδα να κρατήσουμε τους υπαλλήλους. Οι ομάδες δεν μπορούν να πάρουν λεφτά. Τι έσοδα να βρούμε για τις ομάδες; Φτάσαμε Δεκέμβριο μήνα… Δεν μπορούν όλες οι ομάδες να κρατηθούν. Οι πρόεδροι βάζουν το χέρι στην τσέπη, όχι ο Γιαννόπουλος και ο Λεουτσάκος. Το φωνάζω, πρέπει να πληρωθούν οι υπάλληλοι. Είναι κοντά τρεις μήνες απλήρωτοι. Φανταστείτε το παιδί μου να έρχεται και να μου λέει ότι δεν πληρώνεται και να ζητά λεφτά για να πάρει γάλα στο παιδί του. Υπάρχουν και άλλα έξοδα. Οι υπάλληλοι, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ».

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε τα άρθρα της Football League