Η Σάκκαρη πέρασε στον 2ο γύρο του Aυστραλιανού Open! (βίντεο)

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Μαρία Σάκκαρη θα είναι στον 2ο γύρο του Australian Open! Η 21χρονη Ελληνίδα παρουσιάστηκε πολύ δυνατή στον πρώτο της αγώνα στη Μελβούρνη, δεν επέτρεψε στην Anett Kontaveit να φτάσει σε break point και απώλεσε μόλις 4 games από την Εσθονή, για να πετύχει την 3η της νίκη σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης.

Πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση, παρά την ανυπόφορη ζέστη της σημερινής ημέρας στη Μελβούρνη, η Μαρία Σάκκαρη κυριάρχησε στο court και επιβλήθηκε της Anett Kontaveit, με 6-0, 6-4.

Μόλις 64 λεπτά χρειάστηκε η Ελληνίδα τενίστρια για να ξεπεράσει το πρώτο της εμπόδιο στο Melbourne Park και να εξασφαλίσει την παρουσία της στον 2ο γύρο του Australian Open για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ισοφάρισε επίσης τις νίκες της κόντρα στην Εσθονή, με την οποία πλέον έχει ρεκόρ 2-2, σε 4 αναμετρήσεις.

H Σάκκαρη ήταν σαρωτική στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού και αξιοποίησε όλα τα λάθη της Kontaveit, που δεν ήταν καθόλου λίγα. Η Εσθονή κέρδισε μόνο σε δυο games περισσότερους από έναν πόντο και η πολύ συγκεντρωμένη Μαρία πήρε το σετ με bagel, αξιοποιώντας τις 3 από τις 4 ευκαιρίες που είχε για break.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δεν απειλήθηκε με break point σε αυτό το σετ, ενώ κέρδισε τους 15 από τους 21 πόντους στα σερβίς τις Kontaveit, καθώς και τους 28 από τους 39 (28-11) συνολικά στο σετ!

Η 21χρονη Εσθονή άλλαξε τα πράγματα στο 2ο σετ, ανεβάζοντας αισθητά την απόδοσή της, ειδικά από τη γραμμή του σερβίς. Καμιά από τις δυο παίκτριες δεν κατάφερε να φτάσει σε ένα break point, με την Kontaveit να φτάνει πιο κοντά στο 7ο game, στο οποίο η Μαρία χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-30, για να κρατήσει το σερβίς της μετά από 4 διαδοχικούς πόντους και να κάνει το 4-3.

H νεαρή Ελληνίδα αντιμετώπισε δυσκολίες και στο επόμενο service game της, με την Kontaveit να γίνεται πολύ πιο επιθετική και απειλητική στις επιστροφές της. Η Εσθονή επέστρεψε από το 40-0, ισοφάρισε σε 40-40 και το game είχε δυο ισοπαλίες, αλλά για άλλη μια φορά η Μαρία έμεινε ψύχραιμη και δεν επέτρεψε στην αντίπαλή της να φτάσει σε break point, κλείνοντας το game για το 5-4.

Το πολύ σημαντικό όπλο του σερβίς κράτησε σε θέση ισχύος τη Μαρία και δεν επέτρεψε στην Kontaveit να κάνει την αντεπίθεσή της. Αφού παρέμεινε μπροστά στο σκορ σε όλο το 2ο σετ, η Σάκκαρη βρήκε ευκαιρία για να “χτυπήσει” και το αντίπαλο σερβίς, στο 10ο game.

Δημιούργησε το πρώτο break point σε ολόκληρο το σετ και αυτό ήταν ταυτόχρονα και match point. Μπορεί να μην τα κατάφερε με την πρώτη, αλλά δημιούργησε και δεύτερο match point, το οποίο αξιοποίησε έπειτα από λάθος της Kontaveit.

Αυτή ήταν η 3η νίκη της Μαρίας σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης. Θυμίζουμε πως το 2016 προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Australian Open και στον 2ο γύρο του Wimbledon. Στη Μελβούρνη, την είχε σταματήσει η Carla Suarez Navarro, No. 11 στον κόσμο τότε, μετά από έναν αγώνα τριών σετ.

Αυτή τη χρονιά η δεύτερη αντίπαλή της θα είναι η Alize Cornet, No. 28 στο ταμπλό και Νο. 43 στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία κέρδισε την Myrtille Georges, με 6-3, 4-6, 6-1.

ΠΗΓΗ: http://www.tennisnews.gr/