ΠΑΟΚ: Απολογισμός δανεισμού Μελίσσα

Ο Νίκος Μελίσσας αποτέλεσε τον φύλακα άγγελο της εστίας της Α.Ε. Σπάρτης κατά την περίοδο 2016-17. Ο Μελίσσας επέστρεψε στον ΠΑΟΚ από όπου είχε δοθεί δανεικός με την επίσημη σελίδα της ομάδας να κάνει ένα απολογισμό για όλους τους δανεικούς ποδοσφαιριστές κατά τη συγκεκριμένη περίοδο.

24 ποδοσφαιριστές που ανήκουν στον Δικέφαλο φόρεσαν την φανέλα άλλης ομάδας είτε από την αρχή, είτε από τα μέσα της σεζόν. Άλλοι έφυγαν για να βρουν τον εαυτό τους, άλλοι για να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους και άλλοι για να αποκτήσουν εμπειρίες και να καταγράψουν τις παρθενικές επαγγελματικές τους συμμετοχές. Το paokfc.gr καταγράφει την πορεία τους.

Νίκος Μελίσσας

Ο Ίγκορ Τούντορ του εμπιστεύτηκε την θέση κάτω από τα δοκάρια σε ορισμένα παιχνίδια, αλλά ο ερχομός του Μπρκιτς δεν του άφηνε περιθώριο αγωνιστικής εξελιξης. Η Σπάρτη στην πρώτη της σεζόν στην Football League τον εμπιστεύτηκε και αυτός φρόντισε να δικαιώσει τους ανθρώπους της κάνοντας μία εξαιρετική σεζόν. Έπαιξε σε 26 παιχνίδια κρατώντας μάλιστα στα 11 από αυτά ανέπαφη την εστία του.

Δημήτρης Κωνσταντινίδης

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του την περασμένη σεζόν, ο νεαρός μπακ χρειαζόταν παιχνίδια στα πόδια του και μαζί με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ αποφάσισαν πως η Ομόνοια στην Κύπρο ήταν η καλύτερη επιλογή. Εκεί ο Κωνσταντινίδης έπαιξε σε 18 αγώνες, έχοντας 1.596 λεπτά συμμετοχής και μία ασίστ με την παρουσία του να είναι θετική. Μοναδικό αρνητικό στοιχείο, ορισμένα προβλήματα τραυματισμών στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου. Πλέον έχει επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη και δηλώνει έτοιμος να διεκδικήσει μία θέση στο ρόστερ του Δικεφάλου την νέα σεζόν.

Ζάιρο

Στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα έδειξε να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Ο ΠΑΣ Γιάννινα του έδωσε την ευκαιρία που ζητούσε και ο Βραζιλιάνος φρόντισε να τον δικαιώσει. Ο Ζάιρο αγωνίστηκε σε 29 αγώνες παίζοντας για 2.168 λεπτά, έβαλε τέσσερα γκολ και σέρβιρε άλλα τόσα, ταλαιπωρώντας συνεχώς τις αντίπαλες άμυνες.

Δημήτρης Γιαννούλης

Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου που παραχωρήθηκε δανεικός τον Ιανουάριο. Βρέθηκε στην Κύπρο για λογαριασμό της Ανόρθωσης και έπαιξε σε οκτώ παιχνίδια, έχοντας και μία ασίστ. Ο νεαρός αριστερός μπακ μετά τον δανεισμό του την προηγούμενη χρονιά στην Βέροια, πλέον επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη για να παλέψει για μία θέση στο ρόστερ του ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν.

Τάσος Δημητριάδης

Πέρασε το πρώτο μισό της σεζόν στην Θεσσαλονίκη, περιμένοντας κάποια ευκαιρία. Έκανε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα κι έπαιξε κάποιους αγώνες με την Κ20. Τον Ιανουάριο αποφασίστηκε να φύγει με την μορφή δανεισμού και ταξίδεψε για την Σλοβακία και την Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε. Εκεί μέτρησε 1.012 λεπτά συμμετοχής σε 14 αγώνες και πρόλαβε να σημειώσει δύο γκολ μοιράζοντας και μία ασίστ.

Λάζαρος Λάμπρου

Ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε τον Γενάρη από την ΑΕΠ Ηρακλής και τον έστειλε αμέσως στον Πανιώνιο προκείμενου να πάρει παιχνίδια και εμπειρίες. Χρησιμοποιήθηκε σε 14 παιχνίδι της Super League, τέσσερα από τα οποία στο μίνι πρωτάθλημα των Play Offs, στα οποία μέτρησε 360 λεπτά συμμετοχής. Μπορεί να μην κατάφερε να σκοράρει, αλλά φανέρωσε πολλές πτυχές του ταλέντου του. Η σκληρή δουλειά συνεχίζεται προκειμένου την νέα σεζόν να κάνει το επόμενο βήμα.

Φακούντο Περέιρα

Ο ερχομός του Πρίγιοβιτς οδήγησε τον Φακούντο Περέιρα προς την έξοδο από τον Δικέφαλο. Η Κολόν Σάντα Φε ήταν αυτή που τον έπεισε να επαναπατριστεί και τον Φεβρουάριο ο Περέιρα έφυγε από την Θεσσαλονίκη προκειμένου να βρει χρόνο συμμετοχής. Στην Αργεντινή μέχρι στιγμής έχει παίξει σε 13 παιχνίδια, πετυχαίνοντας δύο γκολ με την σεζόν να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και τον Περέιρα να αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας του.

Τέρι Αντόνις

Μέχρι τον Ιανουάριο βρέθηκε στο ρόστερ της Βέροιας, αλλά πήρε μόλις μία δίλεπτη συμμετοχή στην Super League. Τον Γενάρη αποφάσισε να επιστρέψει στην Αυστραλία και την Γουέστερν Σίντνεϊ. Μία απόφαση που αν κρίνουμε από την απόδοσή του ήταν η καλύτερη που μπορούσε να πάρει. Ο ομογενής μέσος σε 14 παιχνίδια πέτυχε τρία γκολ και έδωσε τρεις ασίστ, όντας από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας του, η οποία έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του πρωταθλήματος της Αυστραλίας.

Νίκος Κοροβέσης

Το καλοκαίρι μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας παρέμεινε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Μέσα στην σεζόν όμως δεν βρήκε χρόνο συμμετοχής περνώντας ως αλλαγή σε δύο παιχνίδια για το Κύπελλο Ελλάδας. Έτσι τον Ιανουάριο αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δανεικός στην ομάδα που τον ανέδειξε, τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Πετράκης τον χρησιμοποίησε κυρίως από τον πάγκο, με τον βραχύσωμο άσο να παίζει σε επτά αγώνες, μετρώντας 236 λεπτά συμμετοχής.

Κρίστι Κιόσε

Χρειάστηκε να κλείσει τα 22 για να συμπληρώσει την πρώτη του γεμάτη χρονιά σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι τραυματισμοί που τον ταλαιπώρησαν πολύ τα τελευταία χρόνια αποτέλεσαν παρελθόν και στην Σλοβακία βρήκε τον χώρο και τον χρόνο να δείξει τις ικανότητές του. Με την φανέλα της Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε αγωνίστηκε τόσο ως κεντρικός αμυντικός, όσο και ως αμυντικό χαφ σε 28 παιχνίδια, γράφοντας 2.337 αγωνιστικά λεπτά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, όντας εκ των κορυφαίων της ομάδας του.

Κρίστιαν Κούστα

Παρέα με τον Κιόσε, ταξίδεψε το καλοκαίρι στην Σλοβακία για λογαριασμό της Ζέμπλιν, προκειμένου να πάρει τις πρώτες του εμπειρίες από αντρικό ποδόσφαιρο. Και η αλήθεια είναι πως τα πήγε περίφημα. Φόρεσε 28 φορές την φανέλα της ομάδας του, αγωνίστηκε για 1.497 λεπτά και κατάφερε να σημειώσει έξι γκολ, τρία για το πρωτάθλημα και τρία για το Κύπελλο. Καλύτερή του στιγμή το παιχνίδι κόντρα στην Νίτρα για τους 16 του Κυπέλλου, όπου η Ζέμπλιν επιβλήθηκε με 3-2 και ο ίδιος βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Έρικ Σάμπο

Το καλοκαίρι δεν κατάφερε να πείσει τον Βλάνταν Ίβιτς ότι αξίζει μία θέση στο ρόστερ. Έτσι, έψαξε μία ομάδα που θα του έδινε την δυνατότητα να πάρει συμμετοχές και να ξαναβρεί τον εαυτό του. Μετά από ένα μίνι μεταγραφικό σίριαλ κατέληξε στο Ισραήλ και την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Ανέλαβε εξ αρχής σημαντικό ρόλο στην ομάδα και πραγματοποίησε μία γεμάτη σεζόν με 35 συμμετοχές, 2.624 αγωνιστικά λεπτά, τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ. Έφτασε με την ομάδα του στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος και μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου και αποκλείστηκε από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Γιώργος Κάκκο

Την περασμένη σεζόν ήταν ένας από τους ηγέτες της Κ20 του ΠΑΟΚ, έκανε προπονήσεις με την Α Ομάδα και πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του με την φανέλα του Δικεφάλου. Το καλοκαίρι έκανε το επόμενο βήμα και μετακόμισε στις Σέρρες προκειμένου να πάρει μία πρώτη γεύση από επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ανταποκρίθηκε άψογα και ήταν εκ των κορυφαίων του Πανσερραϊκού. Έπαιξε σε 29 παιχνίδια, σημείωσε έξι τέρματα και μοίρασε πέντε ασίστ, στον δρόμο των Σερραίων προς την παραμονή στην κατηγορία.

Μανώλης Πατράλης

Ένας ακόμη απόφοιτος του PAOK Academy που έκανε την παρθενική του σεζόν στο αντρικό ποδόσφαιρο. Ο νεαρός μέσος έπεσε στα βαθιά και ανέλαβε τον ρόλο του βασικού αμυντικού μέσου του Αιγινιακού στο πρωτάθλημα της Football League, με την παρουσία του να έχει άκρως θετικό πρόσημο. Σε ένα σκληρό πρωτάθλημα, ο Πατράλης πήρε 32 συμμετοχές, παίζοντας για 2.870 λεπτά, σημείωσε δύο τέρματα και έδωσε άλλες τρεις ασίστ παίζοντας σημαντικό ρόλο στην παραμονή της ομάδας της Πιερίας στην κατηγορία.

Μπόγκνταν Ρανγκέλοφ

Ο νεαρός Σέρβος μετακόμισε το καλοκαίρι στον Αιγινιακό. Ενώ αρχικά δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής, σταδιακά βρήκε τα πατήματά του και ολοκλήρωσε την σεζόν με εμφατικό τρόπο, συμβάλλοντας στην παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Σκόραρε στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της ομάδας της Πιερίας, έφτασε τα έξι συνολικά, με μία ασίστ σε 20 συμμετοχές και μόλις 886 λεπτά συμμετοχής.

Στέλιος Πόζογλου

Είναι ένας από τους πιο άτυχους παίκτες τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει ταλαιπωρηθεί από πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς. Φέτος ξεκίνησε την σεζόν στην Καρμιώτισσα στην Κύπρο, δεν πήρε ευκαιρίες και μετακόμισε τον Γενάρη στον Πανσερραϊκό. Μετά από μεγάλο διάστημα απραξίας έπαιξε σε εννιά αγώνες, χωρίς να πετύχει κάποιο γκολ.

Τίμος Τσελεπίδης

Ο αρχηγός της Κ20 του ΠΑΟΚ την σεζόν 2015-16 έπαιξε για πρώτη φορά σε επίπεδο ανδρών με την φανέλα του Πανσερραϊκού. Μέτρησε 11 συμμετοχές είτε ως κεντρικός αμυντικός, αλλά και ως δεξί μπακ και κατάφερε μάλιστα να βρει και μία φορά τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Αριστοτέλης Παναγιωτίδης

Ο νεαρός παίκτης πήγε στις Σέρρες για τις πρώτες του εμπειρίες σε επαγγελματικό επίπεδο. Δεν βρήκε θέση στο ροτέισον του Παναγιώτη Διλμπέρη και αγωνίστηκε σε μόλις τέσσερις αγώνες. Στο τελευταίο παιχνίδι του Πανσερραϊκού στην σεζόν, έβγαλε ασίστ στον Κάκκο, για το 1-1 κόντρα στον Κισσαμικό.

Γιάννης Τσολακίδης

Το πρώτο εξάμηνο της σεζόν το πέρασε στην Κύπρο για λογαριασμό της Καρμιώτισσας. Ο ελάχιστος χρόνος συμμετοχής του όμως τον οδήγησε στην πόρτα της εξόδου. Επέστρεψε στην Ελλάδα και στον Αιγινιακό βρήκε χώρο στο ρόστερ, παίζοντας σε 15 παιχνίδια, στα οποία σκόραρε και τρία γκολ.

Γιώργος Κτιστόπουλος

Το τέταρτο μέλος της ασπρόμαυρης παροικίας των Σερρών. Ο Κτιστόπουλος δεν βρήκε πολύ χρόνο συμμετοχής, έπαιξε σε 6 παιχνίδια πρωταθλήματος σαν αλλαγή και αγωνίστηκε για 90 λεπτά στο Κύπελλο Ελλάδας εναντίον του Πανιωνίου.

Σάββας Τοπαλίδης

Ένας ακόμα παίκτης των Τμημάτων Υποδομής του ΠΑΟΚ που βρήκε ποδοσφαιρική στέγη στον Αιγινιακό το προηγούμενο καλοκαίρι. Ο δεξιός οπισθοφύλακας πήρε μία πρώτη γεύση από το επόμενο στάδιο, αυτό του αντρικού ποδοσφαίρου, μετρώντας 14 συμμετοχές, με 899 αγωνιστικά λεπτά, έχοντας και μία ασίστ.

Φώτης Παντεκίδης

Ο νεαρός αριστερός μπακ μετακόμισε στο Αιγίνιο το καλοκαίρι για να αποκτήσει εμπειρίες. Αγωνίστηκε σε έξι παιχνίδια, τα πρώτα του σε επίπεδο ανδρών.

Βασίλης Παπαδόπουλος

Δοκίμασε την τύχη του σε δύο διαφορετικές ομάδες. Αρχικά βρέθηκε μέχρι τον Ιανουάριο στην Κύπρο για λογαριασμό της Καρμιώτισσας και στο δεύτερο μισό της σεζόν εντάχθηκε στο ρόστερ του ΑΟ Τρίκαλα. Δεν κατάφερε σε καμία από τις δύο ομάδες να βρει χρόνο συμμετοχής, έπαιξε σε μόλις τέσσερα παιχνίδια όλα σαν αλλαγή και έμεινε άσφαιρος.

Σωκράτης Κυριλλίδης

Στο πρώτο μισό της χρονιάς αγωνίστηκε με την φανέλα της Κ20 του ΠΑΟΚ και τον Γενάρη έψαξε τα πρώτα του… επαγγελματικά παιχνίδια. Ο Αιγινιακός ήταν η ομάδα που τον απέκτησε ως δανεικό, με τον νεαρό μέσο να παίζει σε 4 αγώνες, τους τρεις ως αλλαγή.

Αλεξάνταρ Μπατάεφ

Την προηγούμενη σεζόν δεν κατάφερε να κάνει πολλά πράγματα καθώς ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς. Φέτος η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δύσκολη, καθώς ο νεαρός φορ δεν ξεπέρασε τα προβλήματά του, με αποτέλεσμα να μην έχει καταγράψει μέχρι τώρα συμμετοχή σε κάποια αναμέτρηση. Από τον Ιούνιο του 2016 έχει μετακομίσει στην ομάδα του Αιγινιακού, αλλά το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και δουλεύει για να βελτιωθεί και να δυναμώσει.