Δεν χορηγεί γιατρό το Νοσοκομείο Σπάρτης στην ΛΑΣ.

Το έγγραφο της ΛΑΣ προς τον διοικητή του Νοσοκομείου Σπάρτης για την μη διάθεση ιατρού για τον αγώνα TRC στις Καρυές στις 2 Ιουλίου:

 

κ. Διοικητά

                  θα μου επιτρέψετε να σας δώσω το προφίλ της Λ.Α.Σ. όσο είναι δυνατόν μέσα από ένα κείμενο , για να έχετε  καλύτερη εικόνα του Αθλητικού μας Σωματείου.

 

                 Το Αθλητικό Σωματείο με την επωνυμία ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ , υπαγόμενο στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.) στα 30 χρόνια δραστηριοτήτων του, έχει πολλά προσφέρει στη κοινωνία της Λακωνίας και όχι μόνο.

                 Είμαστε από τα ελάχιστα Αθλητικά Σωματεία που δεν περιοριζόμαστε μόνο στην διοργάνωση αγώνων αυτοκινήτου και καρτ , που απορρέουν από  τους σκοπούς του καταστατικού μας και του Αθλητικού Νόμου.

                 Στη πολύχρονη πορεία μας , έχουμε μια έντονη παρουσία στα δρώμενα του τόπου μας , κάνοντας ημερίδες και επιδείξεις ασφαλούς οδήγησης , για την μάστιγα της χώρας μας , που δεν είναι άλλη  από τα τροχαία ατυχήματα.

                 Εγώ ως Πρόεδρος και λόγω της Δημοσιογραφικής μου ιδιότητος έχω αφιερώσει δεκαετίες τώρα , ατελείωτες ώρες τηλεοπτικών και  ραδιοφωνικών εκπομπών για  θέματα οδικής ασφάλειας και τώρα , από την θέση του Αρχισυντάκτη σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

                 Εκτός αυτών και με την συνεργασία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βρισκόμαστε δίπλα στους μαθητές και αυριανούς οδηγούς , να τους ενημερώσουμε για τα μέτρα ασφαλείας που παίρνουμε εμείς στους αγώνες και πως αυτά θα πρέπει να εφαρμόζονται  στην καθημερινή μας οδήγηση , είτε  είμαστε  οδηγοί , είτε επιβάτες.

 

 κ. Διοικητά

                  στα 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της Λ.Α.Σ. είχαμε μια άψογη και εξαιρετική συνεργασία και στήριξη του Σωματείου μας , από το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης.

               Δυστυχώς για πρώτη φορά βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να χαρακτηρίσουμε τουλάχιστον ως απαράδεκτη ,  την  απόφασή σας  με  το Αρ. Πρωτ.:Φ/Ι.Υ/6518  έγγραφό σας, το Νοσοκομείο Σπάρτης , να μην διαθέσει ιατρό για την διοργάνωση που έχουμε στις 2 Ιουλίου.

                  Είναι ένας αγώνας με την έγκριση της Ο.Μ.Α.Ε. και της Αστυνομικής Δ/νσης Πελοποννήσου , αλλά και με την στήριξη του Δήμου Σπάρτης και του Αθλητικού Οργανισμού.

                    Αν αναλογιστούμε ότι το άθλημα που υπηρετούμε , κατέχει την δεύτερη θέση σε φιλάθλους παγκοσμίως μετά το ποδόσφαιρο , είναι βέβαιο ότι εκτός των συμμετεχόντων στον αγώνα  , θα υπάρχουν και χιλιάδες   φίλοι του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

                    Οι διεθνείς κανόνες ασφαλείας θέλουν υποχρεωτικά την παρουσία ιατρού σε αγώνες αυτοκινήτου , καρτ , και μοτοσυκλέτας.

 

                    Πιστεύουμε – και μάλλον δεν είμαστε οι μόνοι –  ότι η αποστολή του Ιδρύματος που προσφάτως υπηρετείται ,  δεν έχει την αποστολή μόνο του καθημερινού ΄΄πελατολογίου΄΄ , αλλά θα πρέπει να έχει και την κοινωνική του παρουσία στα δρώμενα της κοινωνίας , με πολλούς και διαφόρους τρόπους και ένας από αυτούς – κατά την γνώμη μας πάντα  – είναι η στήριξή του , σε Σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που προσφέρουν στην κοινωνία και στηρίζουν οικονομικά δεκάδες επιχειρήσεις του τόπου μας.

 

                     Παρακαλώ ενημερώστε μας για το τι επιπλέον  μέτρα  θα  έχετε πάρει στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών , γιατί στο έγγραφό σας με Αρ. Πρωτ.:Φ/Ι.Υ/6518  λέτε ότι θα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα.

 

                    Τέλος θα θέλαμε να μας ενημερώσετε πως θα παρασχεθούν άμεσα , οι πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος , όταν η διοργάνωση είναι 31 χλμ από το Νοσοκομείο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Λ.Α.Σ.

Λ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ