“Λύγισε” η Σάκκαρη στο Gstaad

Παρόλο που προηγήθηκε με σετ, η Μαρία Σάκκαρη “λύγισε” στο 3ο σετ από την Γερμανίδα Tamara Korpatsch και ολοκλήρωσε την παρουσία της στον 2ο γύρο του Ladies Championship Gstaad, στο Gstaad της Ελβετίας.

Η Μαρία Σάκκαρη γνώρισε την ήττα από την Tamara Korpatsch με 5-7, 6-3, 6-0 στον 2ο γύρο του Ladies Championship Gstaad, σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες αγώνα.

Η 22χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο. 94 στην παγκόσμια κατάταξη, πήρε το 1ο σετ από τη Γερμανίδα και πλησίασε μια πολύ καλή πρόκριση στα προημιτελικά του ελβετικού τουρνουά των 250.000 δολαρίων. Πρώτα έκανε το break για το 5-3, αλλά η Korpatsch απάντησε αμέσως και μείωσε σε 5-4.

Η Μαρία είχε set point στο σερβίς της Γερμανίδας στο 10ο game, στο 4-5, 30-40, αλλά η τελευταία έμεινε “όρθια” και ισοφάρισε σε 5-5. Η Ελληνίδα παίκτρια στη συνέχεια έκανε ένα love service game, ανέκτησε το προβάδισμά της στο 6-5 και τελικά έκανε το break για να πάρει το σετ με 7-5.

Από τα μέσα του 2ου σετ και έπειτα, η Σάκαρη όμως έδειχνε να ξεμένει από δυνάμεις σωματικά και πνευματικά, χωρίς να είναι στο 100% της. Ήταν λίγα games μακριά από την πρόκριση στο 7-5, 3-3, από τότε όμως έχασε 9 συνεχόμενα games από τη Γερμανίδα, που εκμεταλλεύτηκε την πτώση και τα πολλά λάθη της Μαρίας, για να ολοκληρώσει την ανατροπή σε 2 ώρες και 1 λεπτό.

Η Σάκκαρη έκανε μια πολύ καλή νίκη στον 1ο γύρο του Gstaad, αποκλείοντας το Νο. 4 του ταμπλό και Νο. 50 στην παγκόσμια κατάταξη, τη Mona Barthel. Ήταν η 3η Top 50 νίκη της Μαρίας στα 4 τελευταία παιχνίδια της.

Η Korpatsch, η οποία είναι πολύ φορμαρισμένη και έχει ανεβεί στο Νο. 136 της παγκόσμιας κατάταξης, προκρίθηκε στον πρώτο της προημιτελικό σε τουρνουά της WTA. Στον επόμενο αγώνα της, θα αντιμετωπίσει την Ισπανίδα Silvia Sorribes Tormo.

ΠΗΓΗ: tennisnews.gr