Zagori Mountain Running: Νικητής και με ρεκόρ αγώνα ο Θεοδωρακάκος. Μοναδικές στιγμές για το ορεινό τρέξιμο! (βίντεο)

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος ήταν ο μεγάλος νικητής στα 80χλμ του Zagori Mountain Running κάνοντας νέο ρεκόρ διαδρομής με 09:18.06. Μοναδικές στιγμές για το ορεινό τρέξιμο.

 

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του Zagori Mountain Running. Για περίπου 18 ώρες το Ζαγόρι γέμισε με δρομείς οι οποίοι έδωσαν τη δική τους μάχη με τον εαυτό τους για να ολοκληρώσουν τις διαδρομές των 80 και 44 χιλιομέτρων.

Ο αγώνας, μεγάλος χορηγός του οποίου είναι η Stoiximan, ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου με την εκκίνηση στα 80 χλμ και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής με τον τερματισμό και των τελευταίων δρομέων.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πιο δύσκολη και πιο απαιτητική διαδρομή του Zagori Mountain Running ξεκίνησε στις 4π.μ. του Σαββάτου με περισσότερους από τριακόσιους δρομείς να εκκινούν. Μπροστά τους είχαν 80 χιλιόμετρα σε μία καταπράσινη και εκπληκτικής ομορφιάς διαδρομή, αλλά παράλληλα και άκρως απαιτητική ακόμα και για τους καλύτερους.

Όπου καλύτερους βάλτε μέσα στην εξίσωση δρομείς που είχαν τρέξει πολλές φορές τη συγκεκριμένη απόσταση και σε άλλους αγώνες. Εκείνος που φάνηκε όχι μόνο να μην καταλαβαίνει τίποτα αλλά να κάνει και ρεκόρ αγώνα ήταν ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος ο οποίος για μία ακόμα χρονιά ήταν ο μεγάλος νικητής με χρόνο 09:18.06. Πρώτη γυναίκα που τερμάτισε με αρκετή ώρα διαφορά ήταν η Γλυκερία Τζιατζιά.

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα στα 80χλμ.

Λίγο νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί ο αγώνας των 44χλμ. σε μία εξίσου δύσκολη διαδρομή.  Εκεί νικητής στους άνδρες ήταν ο Δημήτρης Σελέτης, ενώ πρώτη στην κατηγορία των γυναικών τερμάτισε η Ευγενία Μπουλμέτη.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα στα 44χλμ.

Φυσικά, ο αγώνας δεν ολοκληρώθηκε εκεί αφού οι διοργανωτές σε συνεργασία με τους χορηγούς είχαν ετοιμάσει αρκετές εκπλήξεις και φυσικά δώρα και απονομές αναμνηστικών σε όλους όσους συμμετείχαν. Παράλληλα, όσοι τερμάτιζαν ακόμα και εκείνοι που ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους οριακά στο όριο των 18 ωρών κέρδισαν το χειροκρότημα όλων όσων παρέμεναν στο ειδικό πάρκο που είχε δημιουργηθεί.

Σε μία τέτοια γιορτή δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και αγώνας για τα μικρά παιδιά τα οποία μυούνται από μικρά στην αγάπη και την προστασία του δάσους. Βέβαια, δεν έλειψαν και τα πιο θαρραλέα πιτσιρίκια που έτρεξαν και τερμάτισαν (!!) τη διαδρομή των 44χλμ.

Δείτε σε βίντεο τον τερματισμό του Δημήτρη Θεοδωρακάκου

ΠΗΓΗ: sport24.gr