Πρώτες νίκες για ΑΠΟΕΛ, Άμυνα και Κάστρο

Κομβικές εμφανίσεις έκαναν οι Αθανασούλας, Εζόμο και Σιγκούνας στην έναρξη του Πρωταθλήματος 5on5

 

Τρίτη αγωνιστική μέρα, Δευτέρα 8 Αυγούστου 2017, για το 2o Laconia Summer Basketour, που διεξάγεται στο Κλειστό Γυμναστήριο Μολάων στο Δήμο Μονεμβασίας.

Με εκπλήξεις και πολλές ανατροπές ξεκίνησε το Πρωτάθλημα 5οn5. Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι, η Δαιμονιάγνώρισε την ήττα από την Άμυνα με 99-88. Η Άμυνα έχοντας στο ρόστερ της τον Γιάννη Αθανασούλα που πέτυχε 52 πόντους κατάφερε μέσα από πολλές ανατροπές να πάρει την πρώτη της νίκη. Για λογαριασμό των Daimon Villageαγωνίστηκε και ο Δημήτρης Ρετσινάς που σημείωσε 18 πόντους.

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε και ο Κωστής Εζόμο που πέτυχε 40 πόντους με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Με τον περσινό πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ, αγωνίστηκε και ο Αβραάμ Καλλινικίδης και μαζί στο φινάλε του αγώνα συνέβαλαν, ώστε να κερδίσουν με ανατροπή την ΑΕ Σπάρτης με 81-75.

Στο τρίτο παιχνίδι της ημέρας, το Κάστρο με τον Αλέξανδρο Σιγκούνα στο δυναμικό του, έκαμψε εύκολα την αντίσταση τη Superleague Academy. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αγγουράς από την Superleague σημείωσε 35 πόντους στην ήττα με 73-63.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο 2o Laconia Summer Baasketour. Μην ξεχνάμε τον φιλανθρωπικό σκοπό της διοργάνωσης. Οφείλουμε όλοι όσοι είμαστε εδώ να στηρίξουμε την προσπάθεια που γίνεται. Εύχομαι εγώ και οι συμπαίκτες μου να το ευχαριστηθούμε και έχουμε θέσει στόχο τον τελικό του τουρνουά. Εγώ νιώθω κερδισμένος μόνο και μόνο που βρίσκομαι εδώ»ανέφερε ο Αλέξανδρος Σιγκούνας

Χορηγοί του Laconia Summer Basketour είναι οι Biogreco, Μορέως Ήδιστα, Petra Club, Ημιχρονο Σπορ, Tzante Café Restaurant, Laconia Magazine και Οπτικά Κότσαλης. Το Laconia Summer Basketour διεξάγεται με την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Μονεμβασιάς και ο ΑΠΟΕΛ. Διεθνής Συνεργάτης το Διεθνής Συνεργάτης το World Club Basketball Tournament που διεξάγεται στο Hastings της Μεγάλης Βρετανίας.

 

Τα αποτελέσματα 7/8
ΑΠΟΕΛ-ΑΕ Σπάρτης 81-75
Κάστρο-Superleague Academy 73-63
Δαιμονιά-Άμυνα 88-99

Το πρόγραμμα 8/8
17:00 Κάστρο-Γύθειο BC
19:00 Νεάπολη-Όλοι Χώμα Thunder
21:00 AE Σπάρτης-Sivasspor