Σούπερ Καπ Ισπανίας: Βάπτισμα του πυρός για Βαλβέρδε. Ανάλυση, προγνωστικά

Πρώτο clasico της σεζόν, Μπαρτσελόνα χωρίς Νεϊμάρ πια vs Ρεάλ ήρεμης και με 11 διαδοχικούς κερδισμένους τελικούς. Εποχή Βαλβέρδε ξεκινά κι επίσημα στην Μπάρτσα.

ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ: Τελικός του ισπανικού Σούπερ Καπ, διπλοί αγώνες (η ρεβάνς στις 16/8).

Ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά τον επαναληπτικό, ακολουθεί παράταση και, αν χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΡΕΑΛ (23:00)

*** Γύρω στο 2,00 ο άσος, με το διπλό στο 3,35 μ.ό.

*** «Καμπ Νόου» (99.354 θ.), Βαρκελώνη.

*** Σε φιλικό στις ΗΠΑ: Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 2-3 (29/7).

*** Live Μετάδοση Μπαρτσελόνα – Ρεάλ, 23:00 Nova Sports 2

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

*** Η Μπαρτσελόνα έχει 12 κατακτήσεις Σούπερ Καπ, σε 24 τελικούς, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό της Ρεάλ είναι 9 στα 14. Σε μεταξύ τους τελικούς Σούπερ Καπ, η Ρεάλ προηγείται με 5-1!

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Παρηγοριά το κύπελλο που κατέκτησε στις 27 Μαΐου με το 3-1 επί της Αλαβές, καθώς είχαν προηγηθεί ο εύκολος αποκλεισμός από τη Γιουβέντους στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και η απώλεια του πρωταθλήματος από τη Ρεάλ.

Εκλεισε τη σεζόν με 7 σερί νίκες και ισάριθμα Over 2,5, μπαίνει τώρα σε νέα εποχή και αυτό θα είναι το πρώτο επίσημο ματς του Ερνέστο Βαλβέρδε, που διαδέχθηκε τον Λουίς Ενρίκε. Αήττητη στα φιλικά: Γιουβέντους 2-1, Μάντσεστερ Γ. 1-0, Ρεάλ 3-2, Ταραγόνα 1-1, Σαπεκοένσε 5-0.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Κλονίστηκε με το θέμα Νεϊμάρ και την αποχώρησή του αντί 222 εκ. ευρώ για χάρη της Παρί Σ.Ζ., κατά τα άλλα άφησε ελεύθερο τον Ματιέ, απέκτησε ως τώρα τον δεξιό μπακ Σεμέδο (Μπενφίκα/30,5 εκ.), τον εξτρέμ Ντεουλοφέου (Εβερτον/12 εκ.) και τον στόπερ Μάρλον (Φλουμινένσε/5 εκ.).

Κλείνει τον Βραζιλιάνο μέσο Παουλίνιο, με 40 εκ. από την κινεζική Κουανγκτσόου, έχοντας για την ώρα εισπράξει αρνήσεις από Λίβερπουλ και Ντόρτμουντ, για Κουτίνιο και Ντεμπελέ, αντίστοιχα.

«Αυτό που έχει σημασία είναι το στιλ, όχι το σύστημα. Θα πρέπει να διατηρούμε το στιλ μας, ακόμα κι όταν παίζουμε με τρεις, τέσσερις ή πέντε αμυντικούς», σχολίασε ο Βαλβέρδε, υποσχόμενος μία τολμηρή Μπαρτσελόνα, που «θα συνδεθεί με τον κόσμο, θα έχει διάρκεια στο παιχνίδι της και θα έχει το κουμάντο του αγώνα είτε με μπάλα είτε χωρίς».

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Σχετικά με το αν το φιλικό στο Μαϊάμι αποτελεί σημείο αναφοράς, τόνισε πως «τώρα παίζουμε έναν τίτλο, είναι πολύ πιο σοβαρά τα πράγματα. Η Ρεάλ θέλει τον τίτλο όσο κι εμείς και θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κερδίσουμε». Και για την απώλεια του Νεϊμάρ: «Ο καλύτερος τρόπος να την ξεπεράσουμε είναι κοιτώντας μπροστά και όχι πίσω».

Τραυματίες οι Ραφίνια, Βερμάλεν, με τεχνική επιλογή έμειναν εκτός αποστολής ο Μάρλον και οι «φευγάτοι» Αντρέ Γκόμες, Αρντά, Μουνίρ, Ντάγκλας και Σαμπέρ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Τερ Στέγκεν – Βιδάλ, Πικέ, Ουμτιτί, Ζ. Αλμπα – Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα – Μέσι, Σουάρες, Ντεουλοφέου.

ΡΕΑΛ: Ενδέκατος σερί κερδισμένος τελικός, με το καθαρό 2-1 επί της Μάντσεστερ Γιουν. την Τρίτη στα Σκόπια, για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Στα 66 επίσημα ματς το σερί σκοραρίσματος, απέτυχε τελευταία φορά να βρει δίχτυα τον Απρίλιο του 2016!

Στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη σερί χρονιά και 12η συνολικά, με το 4-1 επί της Γιουβέντους στον τελικό, πήρε και το πρωτάθλημα μετά από τέσσερα «στείρα» χρόνια, με το ροτέισον και το μοίρασμα των ρόλων από τον Ζιντάν, να αποδίδει καρπούς.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Ο Γάλλος τεχνικός ανταμείφθηκε με νέο συμβόλαιο ως το 2020 και διπλασιασμό των αποδοχών του. «Ολοι είναι σε τέλεια κατάσταση, σωματικά και πνευματικά, όλοι θέλουν να παίξουν και αυτό είναι καλό. Θα προτιμούσα να ήταν ένα ματς», σχολίασε εν όψει Σούπερ Καπ ο Ζιντάν.

Για την Μπαρτσελόνα χωρίς Νεϊμάρ, ο τεχνικός της Ρεάλ είπε πως «όποιος παίξει στη θέση του θα τα πάει καλά αλλά δεν θα είναι Νεϊμάρ, δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες σαν αυτόν», ενώ για το αν η Μπάρτσα είναι πιο εύκολη τώρα, απάντησε ότι «το αντίθετο, η Μπαρτσελόνα είναι η Μπαρτσελόνα, ξέρουμε πως παίζει και δεν θα αλλάξει. Θα ήταν λάθος να σκεφτούμε ότι θα είναι πιο εύκολα χωρίς τον Νεϊμάρ».

Καλοκαιρινά αποκτήματα ο αριστερός μπακ Τεό Ερναντές κι ο δημιουργικός χαφ Σεμπάγιος, δεν της «έκατσε» ο Μ’ Μπαπέ, που προτίμησε την Παρί Σ.Ζ. Αποχώρησαν Μοράτα, Χάμες Ροντρίγκες, Πέπε, Ντανίλο, Κοεντράο.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Τιμωρημένος ο Μόντριτς, για την προ τριετίας αποβολή του στο Σούπερ Καπ με την Ατλέτικο, στη θέση του λογικά ο Κόβατσιτς. Πλήρης κατά τα άλλα, ο Ρονάλντο έπαιξε ένα 10λεπτο στα Σκόπια, έχοντας κάνει δική του προετοιμασία και απ’ ό,τι φαίνεται μεταξύ αυτού και του Μπέιλ παίζεται μια θέση στην 11άδα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Νάβας – Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο (Ερναντές) – Κόβατσιτς, Κασεμίρο, Κρόος – Ισκο – Μπενζεμά, Μπέιλ (Ρονάλντο).

Εκτίμηση isports.gr: Σκοράρουν και οι δύο και ο αγώνας γίνεται over 3,5 γκολ 2.10 απόδοση και πληρωνόμαστε εύκολα διπλασιασμό.  Επίσης να βγουν περισσότερα από 10 κόρνερ πληρώνει 1.90. Καλή επιτυχία σε ότι επιλέξετε