Μια πολύ επιτυχημένη «Γιορτή Λαού» στην Πλατεία Νέου Κόσμου!

Μια πολύ επιτυχημένη «Γιορτή Λαού» στην Πλατεία Νέου Κόσμου!

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» συνεχίζονται!

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η «Γιορτή Λαού» στην Πλατεία Νέου Κόσμου στη Σπάρτη την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου.

Εκατοντάδες μεγάλοι και μικροί συγκεντρώθηκαν σε μια σύναξη που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» με αφορμή την Ημέρα της Δημοκρατίας.

Η βραδιά ξεκίνησε με μια επίκαιρη και εύστοχη ομιλία από τον εκπαιδευτικό Βαγγέλη Μητράκο και συνεχίστηκε με το έργο «Ο Θρίαμβος» από το θέατρο σκιών του συμπολίτη μας Τάσου Ανδριώτη που διασκέδασε πολύ τους μικρούς μας φίλους! Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά με τον Αργύρη Ορφανό. Χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα και ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαγγέλης Βαλιώτης.

Σε όσους βρέθηκαν στην Πλατεία Νέου Κόσμου προσφέρθηκαν χυμοί Λακωνία προσφορά του Α.Σ.Ε.Ε. Αμυκλών «Λακωνία» και γλυκά, προσφορά της κας Αλεξίας Μπουτεράκου.

Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη»

Το Φεστιβάλ που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου/Π.Ε. Λακωνίας και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Σπάρτης «Ο Λεωνίδας» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Σπάρτης, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Συλλόγου Ξενοδοχείων Λακωνίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλάτου και του Επιμελητηρίου Λακωνίας.

Στις εκδηλώσεις του που πραγματοποιούνται στο Πάρκο του ΟΤΕ, στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου, στην Πλατεία Νέου Κόσμου, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στον Πολυχώρο «Νερόμυλος» στις Αμύκλες, συμμετέχουν και υποστηρίζουν περισσότεροι από 50 φορείς και σύλλογοι της Σπάρτης και της Λακωνίας.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στη σελίδα Φεστιβάλ. Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη στο facebook.

Χορηγός επικοινωνίας ΕΡΤ και ΕΡΤ Τρίπολης.