Προκριματικά Μουντιάλ: Αναλύσεις και προγνωστικά

ΒΟΣΝΙΑ – ΒΕΛΓΙΟ

*** Το διπλό παίρνει παιχνίδι, είχε βρεθεί ως και το 2,60, πλέον προσφέρεται στο 2,20. Ο άσος φτάνει στο 3,30.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

*** Γκρμπάβιτσα, 13.785 θ., Σαράγιεβο. Sold out.

ΒΟΣΝΙΑ (Νο. 36): Παρά τη μεγάλη γκέλα στο ματς με την Κύπρο, κρατάει την τύχη στα χέρια της όσον αφορά την δεύτερη θέση του ομίλου.

Ξεμούδιασμα το 4-0 επί του Γιβραλτάρ, σαν αγγαρεία είδαν το ματς οι παίκτες, τεράστια η διαφορά κλάσης. Πολύ σίγουρος φάνηκε στις δηλώσεις του ο Χαλίλχοτζιτς, τόνισε πως «πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε το Βέλγιο, όμως αυτό δεν μας δίνει πρόκριση στο Μουντιάλ. Εχουμε και τα μπαράζ, είναι μεγάλη η δίψα σε όλους για το αποτέλεσμα».

Τραυματίας ο  Μίραλεμ Πιάνιτς (Γιουβέντους), στη θέση του ο Μεντούγιανιν. Τιμωρημένος για το ματς με τους Βέλγους ο στόπερ Ζουκάνοβιτς (Τζένοα), είναι στην αποστολή για να παίξει στην Εσθονία.

Ευδιάθετοι οι Βόσνιοι στη συνέντευξη Τύπου, έβγαλαν αισιοδοξία και πίστη για το θετικό αποτέλεσμα. «Πρέπει να παίξουμε σε ψηλό επίπεδο για 90 λεπτά αν θέλουμε να σκοράρουμε. Με τη βοήθεια του κόσμου, ελπίζω να τα καταφέρουμε. Μας λείπουν κάποιοι παίκτες λόγω τραυματισμού, όμως ελπίζω πως έχουμε τη δύναμη για ένα θετικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Μπαζντάρεβιτς.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΒΕΛΓΙΟ (Νο. 5): Εξασφάλισε την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στα τελικά της Ρωσίας κερδίζοντας 2-1 στο Καραϊσκάκη την Ελλάδα, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοσή του στο Φάληρο, όμως η ατομική κλάση των παικτών που διαθέτει έκαναν τη διαφορά. Πραγματικά περίπατος στον όμιλο έχοντας απολογισμό 7-1-0 μέχρι στιγμής.

Πλέον μοναδικό κίνητρό του είναι να παραμείνει στην πρώτη επτάδα της παγκόσμιας κατάταξης για να τεθεί επικεφαλής στην κλήρωση των ομίλων του Μουντιάλ, που θα γίνει την 1η Δεκεμβρίου και θα λάβει υπόψιν το ranking όπως αυτό θα ανακοινωθεί στις 16 Οκτωβρίου. Το Βέλγιο με νίκες κόντρα σε Βοσνία και Κύπρο είναι δεδομένο ότι θα διατηρηθεί στις κορυφαίες θέσεις παγκοσμίως, ενώ το πιθανότερο είναι πως το ίδιο θα συμβεί αν πάρει και τέσσερις βαθμούς σε αυτά τα δύο ματς.

Σε ό,τι αφορά το ματς στη Βοσνία, ο Μαρτίνεθ τόνισε: «Η πίεση είναι στη Βοσνία επομένως για εμάς αυτό είναι θετικό. Φυσικά για να αντεπεξέλθουμε πρέπει να κάνουμε ένα ματς υψηλής έντασης καθώς στην έδρα της η Βοσνία είναι παραδοσιακά ισχυρή. Δεν μπορώ να διαλέξω ανάμεσα στη Βοσνία και την Ελλάδα για το ποια πρέπει να είναι δεύτερη».

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Με αρκετές απουσίες στο Σεράγεβο. Κατόπιν συνεννόησης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ακολούθησε την αποστολή ο Ρομέλιου Λουκάκου διότι είναι τραυματίας. Τιμωρημένος ο Βίτσελ (Τιαντζίν). Νοκ άουτ ο Ντεμπελέ (Τότεναμ), ο Μπεντέκε (Κρίσταλ Πάλας) και ο Κομπανί (Σίτι). Αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού ο μπακ Τζ. Λουκάκου (Λάτσιο) από τον στόπερ Καμπασέλε. Αγνοήθηκε ξανά ο Ναϊνγκολάν (Ρόμα), καθώς δεν διατηρεί και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τον Μαρτίνεθ.

Δεν αλλάζει το 3-4-3 ο Ισπανός τεχνικός, που δεν έχει διάθεση για πειράματα. Στην κορυφή της επίθεσης προβάδισμα για αντί-Λουκάκου έχει ο Μπατσουαγί. Στην άμυνα ο Μαρτίνεθ μάλλον θα εμπιστευτεί τον Βερμάλεν παρότι δεν αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα. Ιδιαίτερο ματς για τον Βερτόνγκεν καθώς θα συμπληρώσει 96 διεθνείς συμμετοχές φτάνοντας έτσι το ρεκόρ του Γιαν Κέλεμανς!

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-3): Κουρτουά – Αλντερβέιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν – Μεουνιέ, Ντε Μπρούιν, Φελαϊνί, Καράσκο – Μέρτενς, Μπατσουαγί, Αζάρ.

ΚΥΠΡΟΣ – ΕΛΛΑΔΑ

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

*** Οριακά ανεβασμένο το διπλό, κατά μ.ο. στο 1,55. Ο άσος έχει σορτάρει στο 7,05. 

*** «ΓΣΠ» (22.800 θ.), Λευκωσία.

*** Διαιτητής: Αλμπέρτο Μαγένκο (Ισπανία)

ΚΥΠΡΟΣ (Νο.70): Ενώ πανηγύριζε την ανεπανάληπτη ανατροπή επί των Βοσνίων με 3-2 από 0-2, έδωσε… μια κι έχυσε την «καρδάρα με το γάλα», χάνοντας με 1-0 στην Εσθονία. Κατώτεροι των περιστάσεων οι Κύπριοι, φοβήθηκαν υπερβολικά το παιχνίδι και το πλήρωσαν, δεχόμενοι το γκολ στο 92′!

Με αυτά τα δύο ματς ξεκίνησε τη θητεία του στον πάγκο τους ο Μπεν Σιμόν, έχοντας πάντως κι άνοδο 24 θέσεων στην κατάταξη της FIFA! Στην έδρα της εξάλλου παραμένει αήττητη στα τέσσερα τελευταία ματς που έδωσε, με απολογισμό 3-1-0. Και οι τρεις νίκες της ήταν για τα προκριματικά, σκοράροντας σε όλες από τρία γκολ. Γεγονός πάντως είναι κι ότι στα 18 τελευταία της ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης κράτησε μόλις μία φορά το μηδέν εδώ και μία τριετία!

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

«Είναι ο τρίτος από τότε που έχω αναλάβει. Ξέρουμε τον θόρυβο που ακούγεται. Παίζουμε για την Κύπρο. Είναι ένας σημαντικός αγώνας για εμάς. Δεν επιλέγουμε αγώνες. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια νέα ταυτότητα, έχουμε στόχους, περνούμε τον κάθε αγώνα σοβαρά. Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, θέλω να κερδίζουμε κάθε αγώνα. Παίζουμε για εμάς, για τον κόσμο της Κύπρου, για τη νέα γενιά που πρέπει να αποκτήσει νοοτροπία. Δεν θα παίξουμε για την Ελλάδα ή την Βοσνία, θα παίξουμε για την Κύπρο. Παίζουμε για τον κόσμο της Κύπρου», ανέφερε ο Ισραηλινός τεχνικός, με τον κάπτεν Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη να προσθέτει πως:

«Νιώθουμε Έλληνες, αλλά θα παίξουμε για την Εθνική μας και ο καλύτερος ας κερδίσει». 

Εκτός μάχης βρίσκονται ο βασικός εξτρέμ Χριστοφή κι ο μπακ Δημητρίου, αμφότεροι της Ομόνοιας, μαζί με τον μέσο Κυριάκου.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Παναγή – Μαργκάσα, Λαΐφης, Κατελάρης, Τζ.Δημητρίου – Κυριάκου, Αρτυματάς – Χαραλαμπίδης, Λαμπάν (Καστάνος), Μακρής – Σωτηρίου

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΕΛΛΑΔΑ (Νο 52): Η συγκομιδή του μόλις ενός βαθμού στα δύο εντός έδρας παιχνίδια με την Εσθονία και το Βέλγιο, έφερε την εθνική Ελλάδος σε πολύ δύσκολη θέση. Πλέον, η εθνική μειονεκτεί έναντι της Βοσνίας στη μάχη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, η οποία όμως ενδεχομένως και να μην εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα μπαράζ (πολύ πιθανό να είναι η χειρότερη από τις 9 δεύτερες θέσεις).

Είναι πάντως υποχρεωμένη να κυνηγήσει το αυτονόητο, ήτοι τους έξι βαθμούς στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια (ακολουθεί το εντός με το Γιβραλτάρ) και να αναμένει γκέλα των Βοσνίων στο ματς με τους Βέλγους.

Συνέχεια των εντυπωσιακών τελευταίων εμφανίσεών του η κλήση του Χριστοδουλόπουλου, έτοιμοι και οι Τοροσίδης, Μήτρογλου, εκτός έμειναν Λυκογιάννης, Βέλλιος, Μπουχαλάκης. Φρέσκο πρόβλημα κι εκτός τουλάχιστον από τον αγώνα με την Κύπρο ο Δώνης, ο οποίος θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για το τελευταίο ματς με το Γιβραλτάρ.

«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, ο Λάζαρος ήταν τιμωρημένος στα πρώτα ματς της ΑΕΚ και δεν μπορούσα να τον καλέσω, θέλαμε να παίξουμε με αυτούς που είχαν ήδη παιχνίδια στα πόδια τους και όχι με αυτούς που ήταν τιμωρημένοι. Πέτυχε πολλά γκολ με την ομάδα του, αυτό με χαροποίησε κι ελπίζω ότι τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους» αιτιολόγησε την κλήση του Χριστοδουλόπουλου ο Γερμανός τεχνικός.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

«Πρέπει να δείξουμε σεβασμό στην απόδοση της Κύπρου, δεν ήταν μόνο στο δεύτερο ημίχρονο με τη Βοσνία (3-2) αλλά και στο πρώτο καλή. Ακόμα και στον πρώτο αγώνα στην Ελλάδα ήταν αμφίρροπο το ματς, πρέπει να κρατήσουμε τη σταθερή αμυντική συμπεριφορά μας και να παίξουμε με θάρρος και πίεση μπροστά. Είμαστε προς το τέλος των προκριματικών και πρέπει να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς. Είναι πολύ ωραία η Ελλάδα αλλά νιώθω όμορφα κι εδώ, είναι σχεδόν το ίδιο, είχα την ευκαιρία να πάω στα κατεχόμενα, είδα ότι και στις δύο πλευρές οι άνθρωποι είναι καλοσυνάτοι και ευγενικοί. Χαίρομαι που είμαι εδώ και θα αγωνιστούμε σε ελληνικό χώρο. Εξαρτώμαστε μόνο από τη δική μας απόδοση και αυτό πρέπει να συμβεί και τώρα. Είναι ωραίο που υπάρχει ένα είδος αδελφοκτόνου αγώνα σε αυτό τον όμιλο και είμαι βέβαιος ότι αμφότερες οι ομάδες θα έχουν υψηλό κίνητρο για τη νίκη» η τοποθέτηση του ομοσπονδιακού προπονητή.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Καρνέζης – Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας – Ζέκα, Σάμαρης – Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης, Μάνταλος – Μήτρογλου

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Εκτίμηση isports.gr:  Στις 9 παρά τέταρτο θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα στο Βοσνία – Βέλγιο και εάν θα υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Οι Βόσνοι θέλουν μόνο νίκη για να παραμείνουν στην δεύτερη θέση, η Εθνική μας θέλει να μην ηττηθεί το Βέλγιο. Το κίνητρο λέει Βοσνία αλλά η κλάση των Βέλγων που διαθέτουν την καλύτερη φουρνιά ποδοσφαιριστών στην ιστορία τους λέει 2πλο στο 2.25. Η νίκη των Βέλγων συνδυασμένη με τη νίκη της Ελλάδας μας ανεβάζει σε αποδόσεις μεγαλύτερες του 3.50 και είναι αυτό που θα προτιμήσουμε. Καλή επιτυχία σε ότι επιλέξετε

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε αναλύσεις των υπόλοιπων αγώνων της ημέρας