Τσάμπιονς Λιγκ: Aναλύσεις και προγνωστικά αγώνων Τρίτης 31 Οκτωβρίου

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε τις αναλύσεις όλων των αγώνων της ημέρας

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

Προτάσεις isports.gr: Ο Ολυμπιακός μπορεί να σκοράρει απόψε στο Καραϊσκάκη, κάτι το οποίο πληρώνει 1.85. Επίσης το να κερδίσει ο Ολυμπιακός 4 κόρνερ πληρώνει 1.80 και αξίζει να είναι στις επιλογές μας. Στους άλλους αγώνες η Ατλέτικο Μαδρίτης θα νικήσει την Καραμπάκ, μικρή απόδοση του άσου, από ημίχρονο πληρώνει 1.40. -1 χάντικαπ 1.44, σε συνδυασμό με το πρώτη στα 7 κόρνερ 1.57, η δυάδα μας ανεβάζει στο 2.20 έως 2.30 και θα είναι η βασική μας επιλογή για απόψε. Καλή επιτυχία σε ότι επιλέξετε

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

*** Το διπλό στο 1,25, ο άσος στο 13,65.

*** «Γ. Καραϊσκάκης» (33.000), Πειραιάς.

*** Δύο θητείες στον Ολυμπιακό ο Βαλβέρδε (2008-09, 2010-12), θα τύχει αποθεωτικής αποδοχής, από τον κόσμο του Ολυμπιακού που τον λατρεύει.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νο. 29): Παρατάχθηκε στο «Καμπ Νου» με αποκλειστικό στόχο να ηττηθεί με όσο το δυνατόν λιγότερα γκολ, απόδειξη πως ο Τάκης Λεμονής πήγε σε σχήμα χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό, οπότε το τελικό 3-1 δεν τον πλήγωσε, αν και δεν πήρε το παραμικρό ρίσκο με την τεράστια αντίπαλό του να παίζει από το 42΄ με αριθμητικό μειονέκτημα. Η ουσία είναι πως γνώρισε την τρίτη ήττα σε ισάριθμα ματς του ομίλου, θα χρειαστεί μια υπέρβαση ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει τη Σπόρτινγκ και να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ερχεται πάντως από μια ήττα που αυτή τον πλήγωσε αφού έχασε στο «αιώνιο» ντέρμπι με 1-0 από τον Παναθηναϊκό, ήταν απογοητευτικός μέχρι το 75΄, έκτοτε αντέδρασε κι έχασε ευκαιρίες. Ηταν η τρίτη ήττα στα πέντε τελευταία παιχνίδια, πληθαίνουν τα σενάρια που αναφέρουν πως ξεκίνησε η αναζήτηση για τον αντικαταστάτη του Τάκη Λεμονή.

Παραμένουν εκτός ο Μπεν και ο Σεμπά, εκτός αποστολής έμεινε ο Εμενίκε, εκτός ευρωπαϊκής λίστας Σισέ και Ανσαριφάρντ. Κανονικά  Φορτούνης και ο Κούτρης που ένιωθαν κάποιες ενοχλήσεις μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου. Σε σχήμα πάλι με ψευτοεννιάρι προσανατολίζεται ο Λεμονής.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η προσέγγιση και η φιλοσοφία απέναντι σε τέτοια ομάδα δεν αλλάζουν δραστικά. Ισως αλλάξουμε κάποια πράγματα αλλά όχι μεγάλες αλλαγές ως προς την προσέγγιση απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως η Μπαρτσελόνα. Νομίζω ότι δεν πρέπει να υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να παίξει κάποιος με αυτές τις ομάδες. Είναι όνειρο και νομίζω ότι όλοι το δείχνουν ότι θέλουν να παίξουν σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Ευθύς εξαρχής ήξερα ότι ο Σισέ και ο Ανσαριφάρντ θα ήταν εκτός Ευρώπης. Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι παραπάνω. Σίγουρα είναι παιδιά που μπήκαν στο πνεύμα της ομάδας και θα μπορούσαν να βοηθήσουν αλλά γνωρίζαμε πως ήταν εκτός» η τοποθέτηση του Λεμονή.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ (4-3-3): Προτό – Φιγκέιρας, Μποτία, Ενχελς, Κούτρης – Ρομαό, Οφόε, Ζιλέ – Ανδρούτσος, Φορτούνης, Καρσελά

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Νο 3): Εκανε το 3/3, κερδίζοντας 3-1 τον Ολυμπιακό στο ρελαντί. Προηγήθηκε με το αυτογκόλ του Νικολάου, έμεινε με δέκα παίκτες στο 45΄ λόγω της ανόητης αποβολής του Πικέ, αλλά καθάρισε το ματς σε τρία λεπτά (61΄-64΄) με τους Μέσι και Ντιν, δεχόμενη τη μείωση από κόρνερ στο 89΄. Ηρθε στον Πειραιά με στόχο την τέταρτη νίκη που θα κλειδώσει κατά τα φαινόμενα την πρόκριση.

Το Σάββατο, δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε δίκαια με 2-0 από το Μπιλμπάο με γκολ των Μέσι και Παουλίνιο. Συγκριτικά με το παιχνίδι αυτό, επιστρέφουν στην αποστολή οι Ματσεράνο και Φερμέλεν, λείπει όμως ο τιμωρημένος Πικέ. Δεν ταξίδεψε ο τραυματίας Ινιέστα, όπως και οι Αλέις Βιδάλ, Αρντά Τουράν, μακροχρόνια εκτός οι Ραφίνια και Ντεμπελέ. Ο Ματσεράνο ανέβασε πυρετό, αφού από ένα σπυρί στο πόδι προκλήθηκε μόλυνση. Η συμμετοχή του είναι αμφίβολη, αν δεν τα καταφέρει, τη θέση του θα πάρει ένας εκ των Φερμέλεν ή Ντιν. Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί και ο Αντρέ Γκόμες αντί του Ράκιτιτς.

Κεντρικό πρόσωπο ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου είπε: «Είναι μεγάλη συγκίνηση που επιστρέφω εδώ στην Αθήνα, στο γήπεδο αυτό που έχω ζήσει μεγάλες στιγμές. Περιμένω πολύ το παιχνίδι ως παιχνίδι. Εχουμε την ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη, αλλά είναι και σημαντικό για τον Ολυμπιακό που θέλει το ματς. Περιμένω πώς και πώς την ατμόσφαιρα. Είμαι σίγουρος για την υποδοχή, όπως και ότι οι φίλαθλοι να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Θα τους θυμάμαι πάντα».

Οσο για το πώς περιμένει τον Ολυμπιακό: «Στο πρώτο ματς παρουσιάστηκε μεαμυντικογενές σχήμα. Θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό και θα κάνει τα πάντα και ειδικά μπροστά σε αυτό τον κόσμο που πάντα τον στηρίζει για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Τερ Στέγκεν – Σεμέντο, Ματσεράνο, Ουμτιτί, Ζόρντι Αλμπα – Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Παουλίνιο – Μέσι, Σουάρες, Ντεουλοφέου

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. – ΜΠΕΝΦΙΚΑ

***Λίγο κάτω από το 1,40 ο άσος. Το διπλό ακουμπά το 10,00.

***«Ολντ Τράφορντ» (75.643 θ.) Μάντσεστερ.

***Διαιτητής: Γκεντιμίνας Μαζέικας (Λιθουανία).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. (Νο. 15): Δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στον όμιλο, έχει κάνει το 3/3 μέχρι στιγμής (έστω και δύσκολα νίκησε 1-0 την Μπενφίκα στο προηγούμενο) και επιβεβαιώνει τον τίτλο του απόλυτου φαβορί.

Νίκη ψυχολογίας πήρε στο πρωτάθλημα, 1-0 (5ο φετινό εντός που κρατά το μηδέν, έκτο μαζί με το Τσάμπιονς Λιγκ) την Τότεναμ. Ιδια τακτική, όπως σ’ όλα τα ντέρμπι, από τον Μουρίνιο έπαιξε σφιχτά πίσω, αν εξαιρεθεί μια ευκαιρία με τον Ντέλε Αλι στο 77′ δεν ανησύχησε καθόλου ο Ντε Χέα. Σκόραρε στο 81′ με τον Μαρσιάλ, στο 79′ είχε δοκάρι και τετ-α-τετ στο 89′ να το κλειδώσει. Συνολικά στο β’ ήταν καλύτερη.

«Δικαιούμασταν τη νίκη απέναντι σε μια πολύ δυνατή αντίπαλο» είπε ο Μουρίνιο, ο οποίος τα έβαλε και πάλι με τους δημοσιογράφους.

«Στόχος μας είναι να προκριθούμε σ’ αυτό το ματς. Οι 10 πόντοι είναι αρκετοί γι την πρόκριση, όμως εμείς στοχεύουμε αποκλειστικά στην πρωτιά. Θέλουν λόγω προσδοκιών να μας δημιουργήσουν προβλήματα, μπορούν να το κάνουν, όμως εμείς θέλουμε να περάσουμε πρώτοι» συμπλήρωσε ο Πορτογάλος.

Κανένα φρέσκο πρόβλημα, σταθερά εκτός Πογκμπά, Φελαϊνί και 2-3 που δεν επηρεάζουν. Πιθανόν να υπάρχουν αλλαγές φρεσκαρίσματος από τη στιγμή που ακολουθεί στο πρωτάθλημα νέο μεγάλο ντέρμπι, αυτή τη φορά κόντρα στην Τσέλσι. Επιστρέφει κατά πάσα πιθανότητα το 4-2-3-1, καθώς κόντρα στην Τότεναμ ξεκίνησε για πρώτη φορά με τρία στόπερ!

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ντε Χέα – Βαλένσια, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Νταρμιάν –  Ερέρα, Μάτιτς – Μάτα, Μιχιταριάν, Μαρσιάλ – Λουκάκου.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Νο. 10): Στο 0-1 από τη Μάντσεστερ έμεινε πρώτη φορά χωρίς γκολ στο «Ντα Λουζ» μετά από σχεδόν δύο χρόνια και 50 ματς! Κακό παιχνίδι, κρίθηκε από ένα λάθος απειρίας του 18χρονου γκολκίπερ Σβιλάρ, που έπαιξε μόλις δεύτερη φορά βασικός. Παραμένει με μηδέν βαθμούς στον όμιλο και βέβαια τα περιθώρια είναι πλέον πολύ στενά. Πρώτη φορά στην ιστορία της μετράει τέσσερις σερί ευρωπαϊκές ήττες, μετρώντας και την περσινή από την Ντόρτμουντ.

Ακολούθησαν δύο νίκες στο πρωτάθλημα, το 3-1 στην έδρα της Αβες και το εντός έδρας 1-0 επί της Φεϊρένσε την Παρασκευή, που έφεραν κάποια ηρεμία, αν και οι εμφανίσεις της συνέχισαν να είναι χλωμές και προβληματικές.

«Αδύνατες αποστολές στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν. Οσο υπάρχουν μαθηματικές πιθανότητες θα δώσουμε και την ψυχή μας. Πάμε να παλέψουμε για τους τρεις πόντους πολύ πειστικά. Ολα αυτά τα παιχνίδια τα αντιμετωπίζουμε σαν τελικούς», λέει ο Ρουί Βιτόρια.

Ρούμπεν Ντίας και Λισάντρο Λόπες το πιθανό πέμπτο διαφορετικό δίδυμο στόπερ για φέτος λόγω της τιμωρίας του κάπτεν Λουιζάο και της ανετοιμότητας του Ζαρντέλ. Ξανά στο δεξί άκρο ο Ντόουγκλας, αφού χρωστάει δεύτερη αγωνιστική τιμωρίας ο  Αντρέ Αλμέιδα. Στηρίζεται ο Σβιλάρ, που παρά το λάθος του αγωνίστηκε και στα δύο επόμενα ματς πρωταθλήματος.  Αναμένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα ο Πίτσι, που έμεινε πάγκο στα δύο τελευταία. Λογικά με 4-2-3-1 και στην κορυφή της επίθεσης επικρατέστερο τον Ραούλ Χιμένες, που έπαιξε και στο πρώτο ματς. Πάντως, ο Ρουί Βιτόρια άφησε ανοιχτό στις δηλώσεις του και το ενδεχόμενο να παίξει με δύο επιθετικούς.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Σβιλάρ – Ντόουγκλανς, Λόπες, Ρούμπεν Ντίας, Γκριμάλντο – Φέισα, Φελίπε Αουγούστο – Σάλβιο, Πίτσι, Ντιόγκο Γκονσάλβες – Χιμένες.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΑΤΛΕΤΙΚΟ – ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ

*** Φαβορί του 1,10 ο άσος, πάνω από 33,00 το διπλό.

*** «Γουάντα Μετροπολιτάνο» (67.703 θ.), Μαδρίτη.

*** Διαιτητής: Ντενίζ Αϊτεκίν (Γερμανία).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ (Νο 2): Δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στο Αζερμπαϊτζάν, μένοντας στο 0-0 με την Καραμπάγκ. Είχε μια φλύαρη υπεροχή και κάποιες καλές στιγμές, αλλά γενικότερα δεν έπεισε.

Σε τρία ματς στο θεσμό έχει κάνει 42 τελικές (17 στο στόχο και 2 στα δοκάρια), αλλά έχει πετύχει μόλις ένα γκολ κι αυτό από πέναλτι.

Το Σάββατο έχασε ένα σωρό ευκαιρίες απέναντι στη Βιγιαρεάλ, προηγήθηκε με τον Κορέα (61΄), αλλά δέχτηκε την ισοφάριση στο 81΄ από κόρνερ, μένοντας στο 1-1.

Μετά το ματς έγινε προπόνηση αποκατάστασης για τους βασικούς, την Κυριακή είχαν ρεπό και προπονήθηκαν οι αναπληρωματικοί. Χθες, η ομάδα έκανε προπόνηση στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Αυτοκριτική από τον Σιμεόνε στη συνέντευξη Τύπου και υπόσχεση για καλύτερα αποτελέσματα: «Ο προπονητής είναι πάντα υπεύθυνος για ότι συμβαίνει. Αξίζαμε τη νίκη στη Ρώμη, έπρεπε να κερδίσουμε στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά τίποτα από τα δύο δεν έγινε, για αυτό ψάχνουμε τώρα την πρώτη μας νίκη. Μετά τα όσα έχει πετύχει αυτή ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, δημιούργησε απαιτήσεις. Οταν δεν έρχονται οι νίκες, υπάρχει κριτική και πίεση. Εγώ ανησυχώ πιο πολύ από όλους. Πρέπει όπως να μάθουμε να ζούμε με αυτά, αν θέλουμε να φτάσουμε στην τελειότητα. Εχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό ματς για τον σύλλογο και θα τα δώσουμε όλα για να τα καταφέρουμε».

Παραμένουν εκτός οι τραυματίες Κόκε και Καράσκο. Θα υπάρξουν μια-δυο αλλαγές στο βασικό σχήμα, με τον Χιμένες να διεκδικεί θέση του δεξιού μπακ από τον Χουανφράν, ενώ ελλείψει Κόκε, παίζει στα δεξιά της μεσαίας γραμμής ο Κορέα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ομπλακ – Χιμένες, Σάβιτς, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς – Κορέα, Γκάμπι, Τόμας, Σαούλ – Γκριζμάν, Γκαμεϊρό

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ (Νο. 66): Ο πρώτος βαθμός είναι γεγονός, με εμφάνιση… Τσάμπιονς Λιγκ υποχρέωσε στο 0-0 την Ατλέτικο. Την έπαιξε στα ίσια (48-52 κατοχή, 8-10 τελικές), δεν της δόθηκε πέναλτι στο 75’ κι αποβλήθηκε άδικα με δεύτερη κίτρινη για θέατρο ο Εντλοβού, στο φινάλε έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ελιουνούσι.

Ακολούθησε η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα (7-1-1) κόντρα στη Γκαμπάλα. Με δέκα από το 43’ την Παρασκευή επιβλήθηκε 1-0 εντός της Σαμπαίλ χάρη στο γκολ που σημείωσε στο 89’ Ισμαΐλοφ, με ένα παιχνίδι λιγότερο παρέμεινε στην κορυφή.

«Δείξαμε χαρακτήρα», είπε ο Γκουρμπάνοφ, τις τελευταίες μέρες ακούγεται για την εθνική του Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με τη διοίκηση της Καραμπάγκ δεν υπάρχει επίσημη πρόταση, ενώ η ομοσπονδία έκανε γνωστό πως ο νέος τεχνικός θα ανακοινωθεί την Παρασκευή.

Δυο αναγκαστικές αλλαγές σε σχέση με το ματς του Μπακού θα χρειαστεί να κάνει ο Γκουρμπάνοφ. Αντί του τιμωρημένου Εντλοβού στην κορυφή της επίθεσης φαίνεται πως θα παίξει κάποιος εκ των Ισμαΐλοφ ή Μαντάτοφ. Σοβαρός ο τραυματισμός του στόπερ Χουσεΐνοφ, θα μείνει έξω 7-8 μήνες, αντικαταστάτης του απόψε θα είναι πιθανότατα ο Γιουνουσζαντέ. Εκτός και ο Ελιουνούσι, αμφίβολος ο επίσης γνωστός εξτρέμ Ενρίκε.

Στην συνέντευξή του ο Γκουρμπάνοφ στάθηκε στις απουσίες: «Αντιμετωπίζουμε σημαντικά προβλήματα. Η Ατλέτικο το βλέπει στον τελικό, πρώτος στόχος μας θα είναι να περιορίσουμε τις επιθέσεις της αντιπάλου, αν παίξουμε όπως έχουμε σχεδιάσει μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-4-1): Σέχιτς – Μεντβέντεφ, Σαντίγκοφ, Γιουνουσζαντέ, Αγκόλι – Γκαράεφ – Ενρίκε (Γκεριέ), Αλμέιδα, Μίτσελ, Μαντάτοφ – Ισμαΐλοφ.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΠΑΡΙ Σ.Ζ.- ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ

*** Ο άσος στο 1,05. Το διπλό στο 40,00.

*** «Παρκ ντε Πρενς» (48.000 θ.), Παρίσι.

*** Διαιτητής: Νταβίντ Μπορμπαλάν (Ισπανία).

*** Με 250 οπαδούς η Αντερλεχτ.

ΠΑΡΙ Σ.Ζ. (Νο. 6): Η πρόκριση θεωρείται δεδομένη (μπορεί και μαθηματικά να κλειδώσει σήμερα), μένει να εξασφαλιστεί και η πρώτη θέση. Πάντως σε καμιά από τις τρεις εντυπωσιακές βάσει σκορ νίκες της, δεν άξιζε να κερδίσει τόσο καθαρά. Στις Βρυξέλλες μετά το γρήγορο 1-0 άφησε χώρους και κινδύνεψε αρκετά ενώ και το 3-0 με την Μπάγερν ήταν κολακευτικό.

Μετά από δύο μέτριες εμφανίσεις στο 2-1 στην Ντιζόν και στο 2-2 στη Μαρσέιγ, έβγαλε φρεσκάδα την Παρασκευή στο 3-0 με τη Νις και θύμισε τον παλιό καλό εαυτό της. Δύο γκολ πέτυχε ο Καβάνι και δύο ασίστ έδωσε ο Ντι Μαρία που φαίνεται να έχει προβάδισμα για να ξεκινήσει στη θέση του Μ’ Μπαπέ που τις τελευταίες εβδομάδες περνάει κακή φάση.

Εκτός για δεύτερο αγώνα ο Τιάγκο Μότα. Επιστρέφουν Κυρζαβά και Νεϊμάρ που ήταν τραυματίας και τιμωρημένος αντίστοιχα.

Ο Εμερι προσπαθεί να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίκτες του. «Το 2013 σε ανάλογη εποχή και με ανάλογο ξεκίνημα (3Χ3), κολλήσαμε στο 1-1 με την Αντερλεχτ» υπενθύμισε ενώ δεν ξεχνάει και ότι πέρυσι έχασε την πρώτη θέση του ομίλου επειδή την τελευταία αγωνιστική παραχώρησε 2-2 στη Λουντογκόρετς.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Νο. 31): Ανταγωνιστική για ένα ημίχρονο κόντρα στην Παρί, βγήκε να το διασκεδάσει και άξιζε ένα τέρμα καθώς είχε δοκάρι. Στο Παρίσι αναμένεται πιο μαζεμένη θα προσπαθήσει να μην εκτεθεί, ψάχνοντας και το πρώτο της γκολ.

Πάντως στη συνέντευξη Τύπου ο Χέιν Βανχάεζεμπρουκ παραδέχθηκε ότι το ντέρμπι της Κυριακής με την Κλαμπ Μπριζ, είναι πολύ πιο σημαντικό για την Αντερλεχτ, συγκριτικά με τον αποψινό αγώνα, όπου οι Βέλγοι γνωρίζουν καλά ότι οι πιθανότητες να διεκδικήσουν θετικό αποτέλεσμα είναι ελάχιστες.

«Δεν θα πω ψέματα λέγοντας ότι μας ενδιαφέρει περισσότερο το ματς με την Μπριζ, όμως πρώτα παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και σε κάθε περίπτωση δεν ήρθαμε στο Παρίσι για να χάσουμε με κάτω τα χέρια. Ποτέ δεν ξεκινάω ένα ματς με στόχο να ηττηθώ με όσο το δυνατόν λιγότερα γκολ. Βέβαια είναι πιθανό το ενδεχόμενο να δεχθούμε πολλά και αυτό θα με απογοητεύσει. Πρέπει λοιπόν να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να παρουσιάσουμε βελτίωση τόσο αμυντικά όσο και στην αποτελεσματικότητα στην επίθεση», τόνισε ο Βανχάεζεμπρουκ, που έχει απολογισμό 3-0-2 από τότε που ανέλαβε την Αντερλεχτ.

Στο πρωτάθλημα προέρχεται από το 3-2 στο Εουπεν. Παρότι προηγήθηκε 0-3 στο 40′ με δύο αυτογκόλ, αγχώθηκε στο φινάλε, η αντίπαλος μείωσε (61′, 90′), είχε και δοκάρι σε κενή εστία. Τραγική η διαιτησία, δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι υπέρ της Εουπεν στο 0-0, ακυρώθηκε κακώς τέρμα της Αντερλεχτ για το 1-4.

Μόλις δύο νίκες στα τελευταία 23 ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ (2-7-14), χωρίς διπλό 12 σερί παιχνίδια στη διοργάνωση, τελευταία εκτός έδρας νίκη σε όμιλο το 2005/06.

Μπήκαν κανονικά στην αποστολή οι στόπερ Κάρα και Σπάχιτς, που ήταν τραυματίες. Ο πρώτος μάλιστα αναμένεται στην αρχική ενδεκάδα. Πάγια έξω οι μπακ Σοβάχ, Νάχαρ.

Πιθανό ένα μίνι ροτέισον από τον Βανχάεζεμπρουκ, ο οποίος μάλιστα σκέφτεται να αλλάξει το σύστημα και να παίξει με τέσσερις στην άμυνα (αντί για 3-4-2-1). Μάλλον θα προτιμηθεί ο Μπουκξ στον άσο αντί του Σελς, που λογικά θα παίξει κόντρα στην Μπριζ. Φανέλα βασικού αναμένεται να πάρουν επίσης ο αριστερός μπακ Ομπράντοβιτς και ο εξτρέμ Τσίπτσιου, που το τελευταίο διάστημα ήταν εκτός βασικών επιλογών, ενώ δεν αποκλείεται να παίξει για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα ο νεοφερμένος φορ Μπέριτς, αντί του ντεφορμέ Τεόντορτσικ.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΠΑΡΙ Σ.Ζ. (4-3-3): Αρεολά – Αλβες, Μαρκίνιος, Σίλβα, Κυρζαβά – Ραμπιό, Βεράτι, Ντράξλερ – Ντι Μαρία (Μ’ Μπαπέ), Νεϊμάρ, Καβάνι.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ(4-3-3): Μπουκξ – Απιά, Κάρα, Ντεσχάκτ, Ομπράντοβιτς – Ντεντόνκερ, Τρεμπέλ, Κουμς – Τσίπτσιου, Μπέριτς, Ονιεκούρκου.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΣΕΛΤΙΚ – ΜΠΑΓΕΡΝ

*** Κατά μέσο όρο στο 8,00 ο άσος για τους «Καθολικούς», στο 1,38 μαξ το διπλό των Βαυαρών

*** «Σέλτικ Παρκ» (60.411 θ.), Γλασκώβη

*** Διαιτητής: Μάριο Ντικς (Ολλανδία)

ΣΕΛΤΙΚ (Νο. 64): Παθητική η εικόνα της στο Μόναχο πριν 2 εβδομάδες, γνώρισε εύκολη ήττα με 3-0. Εψαξε το γκολ της τιμής στα τελευταία 20’ λεπτά του αγώνα όταν τα πάντα είχαν κριθεί, με τους Βαυαρούς να έχουν κατεβάσει μία ταχύτητα.

Θα παίξει τα ρέστα της απόψε για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, σε θέση ισχύος τουλάχιστον για την 3η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα, όσο η Αντερλεχτ αδυνατεί να κερδίσει.

Στα εγχώρια υπέπεσε σε εντός έδρας γκέλα στην Πρέμιερ, παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Κιλμάρνοκ, δεν έδωσε συνέχεια στην εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη της στην έδρα της Αμπερντίν, διατηρείται ωστόσο οριακά στην κορυφή.

«Η Μπάγερν είναι μια εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα που έχει χτιστεί για την συγκεκριμένη διοργάνωση, έχουμε αρκετούς νεαρούς παίκτες οι οποίοι αποκτούν μεγάλη εμπειρία από τέτοιου είδους αγώνες. Πάντα αισθανόμαστε καλά με τις πιθανότητες μας όταν αγωνιζόμαστε στην έδρα μας» το σχόλιο του Ρότζερς κλείνοντας, με τον Βορειοιρλανδό μάνατζερ να ξεκαθαρίζει πως δεν έχει σκοπό… να παρκάρει το λεωφορείο αμυντικά κόντρα στους Βαυαρούς.

Αγωνιστικά προέκυψε πρόβλημα με τον δημιουργικό χαφ Ρόμπερτς, θα μείνει εκτός, στο 50-50 ο αμυντικός χαφ Νίτσαμ. Εδώ και καιρό εκτός οι στόπερ Σβιατσένκο και Σιμούνοβιτς, ομοίως και ο δεξιός μπακ Ράλστον.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ (4-2-3-1): Γκόρντον – Λούστιγκ, Μπίτον, Μπογιάτα, Τίρνεϊ- Μπράουν, Αρμστρονγκ (Νίτσαμ)- Φόρεστ, Ρότζιτς, Σινκλέρ- Γκρίφιθς (Ντεμπελέ)

ΜΠΑΓΕΡΝ (Νο. 4): Το καλύτερο παιχνίδι της έως τώρα με τον Γιουπ Χάινκες στον πάγκο το έχει κάνει με τη Σέλτικ, διαμορφώνοντας το 3-0 από το 51’ και έχοντας ευκαιρίες να φτάσει σε διπλάσιο σκορ (26 τελικές). Παρά ταύτα ο 72χρονος τεχνικός δεν είχε μείνει ικανοποιημένος από την εμφάνιση, λέγοντας ότι «επιτρέψαμε πολλά πίσω».

Από τη στιγμή που ανέλαβε, η Μπάγερν έχει δεχτεί μόνο ένα γκολ και αυτό με πέναλτι στο ματς κυπέλλου στη Λειψία. Κυρίαρχο μέλημα και σήμερα το λευκό παθητικό. Αλλωστε οι Βαυαροί είναι ουσιαστικά και με ισοπαλία στην επόμενη φάση. Την πρώτη θέση μοιάζει αδύνατο να την πάρουν από την Παρί, που έχει νικήσει σε Γλασκώβη, Βρυξέλλες και έχει τεράστιο αβαντάζ στο head-head μετά το 3-0 του Παρισιού.  

Στο πρωτάθλημα, κατάφερε μέσα σε τρεις αγωνιστικές με τον Χάινκες να μετατρέψει το -5 από την Ντόρτμουντ σε +3 (!), το οποίο θα επιδιώξει να διευρύνει στο μεγάλο (εκτός έδρας) ντέρμπι του Σαββάτου με την Μπορούσια.

Το πέτυχε βέβαια και με διαιτητική εύνοια, αφού είχε σπρώξιμο τόσο στο ματς με το Αμβούργο, όσο και στα δύο κολλητά με τη Λειψία για κύπελλο και πρωτάθλημα. Το Σάββατο, στο 2-0 του Μονάχου, κέρδισε αποβολή για αμφισβητούμενο φάουλ μόλις στο 13’ και τα πάντα ουσιαστικά τελείωσαν με το 1-0 στο 19’. Εβαλε το δεύτερο στο 38’ και σε όλο το β’ ημίχρονο έκανε διαχείριση του αποτελέσματος και συντήρηση δυνάμεων, μονοπωλώντας κατοχή μπάλας (72%-28%) και τελικές (22-3).

Σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Μοναδικός επιθετικός της αποστολής είναι ο 18χρονος Μάνουεν Βιντσχάιμερ, που κλήθηκε εσπευσμένα από τη β’ ομάδα για να συμπληρωθεί αποστολή. Ο Λεβαντόφσκι, που το Σάββατο έγινε αλλαγή στο 39’, δεν ταξίδεψε στη Γλασκώβη λόγω ενοχλήσεων. Ο Μίλερ παραμένει εκτός (μαζί με τους Νόιερ, Ριμπερί, Μπερνάτ). Το πιθανότερο σενάριο είναι να παίξει ο Τιάγκο στην κορυφή ως ψευτοεννιάρι! Σε αυτό το ρόλο δοκιμάστηκε στο β’ ημίχρονο απέναντι στη Λειψία. Στις πτέρυγες θα είναι οι Ρόμπεν, Κομάν και σε ρόλο επιτελικού μάλλον ο Χάμες.

«Είναι μια απρόσμενη κατάσταση, αλλά νομίζω ότι θα βρω τη λύση. Εως τωρα έχουμε καταφέρει να καλύψουμε πολύ αποτελεσματικά τις απώλειές μας. Είναι σαφές ότι θα παίξουμε με έναν ψευτο-στράικερ», είπε ο Χάινκες.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ουλράιχ – Ραφίνια, Ζούλε, Χούμελς, Αλάμπα – Τολισό, Χάβι Μαρτίνεθ – Ρόμπεν, Χάμες, Κομάν – Τιάγκο.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΡΟΜΑ – ΤΣΕΛΣΙ

***Στο 2,63 η μέση τιμή της Ρόμα, ελαφρύ φαβορί. Το διπλό της Τσέλσι στο 2,67, γενικά το φαβορί ποικίλλει, ανάλογα με την εταιρία.

***«Ολίμπικο» (80.679 θ.), Ρώμη.

***Διαιτητής: Γιόνας Ερικσον (Σουηδία).

ΡΟΜΑ (Νο. 30): Στο τρελό 3-3 του Λονδίνου με την Τσέλσι έδειξε υπεροχή σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού, υπερισχύοντας μάλιστα και στην κατοχή της μπάλας (40-60), ασυνήθιστο για ιταλική ομάδα σε εκτός έδρας. Θα μπορούσε να πάρει τη νίκη αν διατηρούσε την ψυχραιμία της μετά το 3-2 του Τζέκο στο 70’.

Στο πρωτάθλημα παίρνει επαγγελματικές νίκες στο 1-0, τρίτη διαδοχική αυτή επί της Μπολόνια με το εξαιρετικό γκολ του Ελ Σααράουι (33’), επικράτησε πάντως με αρκετό άγχος, ωστόσο αυτό δεν την απέτρεψε από το να μείνει κοντά στην πρώτη τετράδα και στο -4 από Γιουβέντους και Λάτσιο, έχοντας και ματς λιγότερο.

Η Ρόμα πάντως φέτος έχει αρκετούς μυικούς τραυματισμούς, τελευταίος αυτός του Μπρούνο Πέρες, ο Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο στη συνέντευξη Τύπου ενόψει Τσέλσι άφησε υπονοούμενα για το ιατρικό τιμ του συλλόγου: «Για τους τραυματισμούς, τις λύσεις αλλά και την πρόληψή τους, επειδή δεν πιστεύω στην τύχη, θα τα πούμε μετά. Τώρα με ενδιαφέρει μόνο η Τσέλσι, θέλω τη νοοτροπία που είχαμε στο Λονδίνο και το ματς να είναι γιορτή».

Και προσέθεσε: «Το ματς του Λονδίνου πρέπει να είναι το σημείο εκκίνησης για μας, έτσι δεν υπάρχει καμία σκέψη για ροτέισον, θα παίξει η ομάδα που εγώ πιστεύω ότι είναι η καλύτερη».

Στο αγωνιστικό σκέλος επιστρέφει μετά από τέσσερις απουσίες σε πρωτάθλημα/Ευρώπη ο Κώστας Μανωλάς, αβέβαιο πάντως αν θα τον εμπιστευθεί άμεσα ο Ντι Φραντσέσκο. Τέθηκε νοκ-άουτ ο μπακ/χαφ Πέρες, είναι τραυματίες επίσης ο φορ Σικ και οι μπακ/χαφ Κάρσντορπ, Εμερσον, ενώ αποθεραπεύθηκε ο εξτρέμ Ντεφρέλ.

Στα της ενδεκάδας το 4-3-3 δεν αλλάζει, οι Περότι και Ελ Σααράουι στο πλάι του Τζέκο στην επίθεση, μόνος μπακ διαθέσιμος για το δεξί άκρο ο Φλορέντσι, πιθανό στον άξονα να μείνει έξω ο κάπτεν Ντε Ρόσι, με τον Γκοναλόν στη θέση του.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Αλισον – Φλορέντσι, Μανωλάς (Ζουάν Ζεσούς), Φάτσιο, Κόλαροφ – Ναϊνγκολάν, Γκοναλόν, Στρόοτμαν – Περότι, Τζέκο, Ελ Σααράουι.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΤΣΕΛΣΙ (Νο. 14): Σκόνταψε κόντρα στη Ρόμα την προηγούμενη αγωνιστική (3-3) και… χαράμισε το μεγάλο διπλό που είχε κάνει στη Μαδρίτη. Πλέον, με κάθε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης στη Ρώμη θα αμφισβητηθεί ακόμη και η πρόκρισή της στους «16».

Στο πρωτάθλημα πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση των τελευταίων εβδομάδων νικώντας 1-0 (xGoals 0,49-1,63) στο Μπόρνμουθ. Κυριαρχική, πολλές χαμένες ευκαιρίες, θα μπορούσε να είχε νικήσει πολύ πιο άνετα, το γκολ ο Αζάρ στο 51′, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της αντίπαλης άμυνας. Ηταν εμφάνιση αντίδραση στην κακή και εμφανώς κουρασμένη εικόνα του τελευταίου διαστήματος.

Δεν έχει προκύψει πρόσφατο αγωνιστικό πρόβλημα, πολύ ευχάριστα τα νέα από τον πολύτιμο Καντέ (λείπει από τις 7/10), ο οποίος πήρε μέρος στην προπόνηση της Δευτέρας και μάλλον θα είναι διαθέσιμος. Κατά πάσα πιθανότητα, πάντως, δεν θα ρισκαριστεί από τον Κόντε, καθώς ακολουθεί ένα ακόμη πολύ γερό παιχνίδι, το κυριακάτικο ντέρμπι κόντρα στη Γιουνάιτεντ. Εκτός παραμένει ο Μόουζες (λείπει από τις 14/10).

«Είναι πολύ σημαντικό να ξεπεράσουμε τη δύσκολη περίοδο. Εχουμε ποδοσφαιριστές που επιστρέφουν από τραυματισμούς και είναι πολύ καθοριστικό να έχω όλους τους παίκτες στη διάθεσή μου» είπε ο Κόντε.

Ο Τζαπακόστα μάλλον θα συνεχίσει στην 11άδα και αντί του Ρούντιγκερ θα επιστρέψει στα στόπερ ο Κέιχιλ. Θέση στα χαφ διεκδικεί πλέον ο Ντρινκγουότερ, αν και δύσκολα θα σπάσει το δίδυμο Φάμπρεγας-Μπακαγιόκο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-2-1): Κουρτουά – Αθπιλικουέτα, Ντ. Λουίς, Κέιχιλ – Τζαπακόστα, Φάμπρεγας, Μπακαγιόκο, Αλόνσο – Αζάρ, Πέδρο – Μοράτα.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

*** Το διπλό υποχώρησε από το 2,05 στο 1,95, ενώ ο άσος κυμαίνεται πλέον στο 4,15.

*** «Ζοσέ Αλβαλάδε» (50.049 θ.), Λισσαβώνα.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ (Νο. 47): Πικρό το 2-1 στο Τορίνο, έκανε καλή προσπάθεια, προηγήθηκε, αλλά λύγισε στο 84’, ενώ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στην τελευταία φάση. «Ακόμα δεν είμαστε έξω, πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε στην έδρα μας», δήλωσε ο Ζορζ Ζεσούς.

Οι ήττες – με θετικό πρόσημο εμφάνισης – από Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους είναι οι μοναδικές σε 17 ματς φέτος. Ακολούθησαν δύο νίκες στο πρωτάθλημα, που αποτελεί την άμεση προτεραιότητα. Θεαματική στο 5-1 επί της Τσάβες, αντίθετα την Παρασκευή ίδρωσε πάρα πολύ για το 1-0 στην έδρα της Ρίο Αβε με γκολ του Μπας Ντοστ στο 85’, παραμένει στο -2 από την Πόρτο. «Τέτοιες νίκες είναι που φτιάχνουν πρωταθλητές», δήλωσε ο Ζεσούς.

Είχε όμως και δυσάρεστα, καθώς έχασε με τραυματισμούς τον στόπερ Ματιέ και τον δεξιό μπακ Πιτσίνι, που περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, αλλά σίγουρα δεν προλαβαίνουν το σημερινό ματς. Παράλληλα, με ενοχλήσεις τελείωσε το ματς και ο κομβικός αμυντικός χαφ Γουίλιαμ Καρβάλιο, που επίσης εκτιμάται πολύ δύσκολο να παίξει σήμερα.

Αναγκαστικές αλλαγές, λοιπόν, στα 2/4 της άμυνας, με τους Ριστόφσκι και Αντρέ Πίντο κυριότερους υποψήφιους να καλύψουν τα κενά. Ο Αντρέ Πίντο είναι ο μοναδικός στόπερ που μένει, καθώς είναι τραυματίας και ο βοηθητικός Τομπίας Φιγκεϊρέδο. Υπήρχε και η υπόθεση να αγωνιστεί ο αμυντικός χαφ Γουίλιαμ Καρβάλιο στο κέντρο της άμυνας, αλλά το κακό τρίτωσε. Αν τελικά μείνει έξω ο Γουίλιαμ, όπως είναι το πιθανότερο σενάριο, τη θέση του στα χαφ θα πάρει ο νεαρός Παλίνια. Ισως επανέλθει ο Ντουμπιά στην κορυφή της επίθεσης.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ρουί Πατρίσιο – Ριστόφσκι, Κοάτες, Αντρέ Πίντο, Φάμπιο Κοεντράο – Παλίνια, Μπατάγλια – Ζέλσον, Μπρούνο Φερνάντες, Ακούνια – Ντουμπιά.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Νο. 5): Το 2-1 επί της Σπόρτινγκ στο Τορίνο είχε έρθει αγχωτικά, με γκολ του Μάντζουκιτς στο 84’, η Γιουβέντους είχε υποφέρει από τις γρήγορες αντεπιθέσεις των Πορτογάλων, μολονότι είχε την κατοχή αλλά και τις περισσότερες καθαρές ευκαιρίες. Και στη Λισσαβώνα η Γιούβε πάει με δύο αποτελέσματα, αν δεν χάσει υποθηκεύει στην ουσία την πρόκριση, με ήττα μπλέκει άσχημα.

Στο πρωτάθλημα προέρχεται από το σπουδαίο 2-0 επί της Μίλαν στο «Σαν Σίρο» και παραμένει στο -3 από την πρωτοπόρο Νάπολι. Είχε προβλήματα μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, έβγαλε κατόπιν την ποιότητά της με τα δύο γκολ του Ιγουαΐν, ενδιάμεσα είχε κινδυνεύσει μόνο στο 45’ (διπλή απόκρουση Μπουφόν και δοκάρι).

Η Γιουβέντους λοιπόν πάει στη Λισσαβώνα με δύο αποτελέσματα, με τον Μαξ Αλέγκρι να τονίζει ενόψει Σπόρτινγκ: «Δεν χρειάζεται να πω ότι πρέπει να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα από τη Σπόρτινγκ. Με νίκη εξασφαλίζουμε την πρόκριση, με ισοπαλία θα διατηρήσουμε το πλεονέκτημα. Αλλά προσοχή στη Σπόρτινγκ, είναι σκληρή ομάδα, συμπαγής, που αμύνεται καλά και στην έδρα της παίζει με διαφορετικό τρόπο, που δυσκολεύει τον αντίπαλο. Η Μπαρτσελόνα κέρδισε πολύ δύσκολα, για να πάρουμε αποτέλεσμα πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση και να καταλάβουμε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αγωνιστούμε».

Στο αγωνιστικό σκέλος παραμένουν τραυματίες ο στόπερ Μπενατία και ο μπακ/στόπερ Χέβεντες, εκτός λίστας ο μπακ Λιχτστάινερ και ο εξτρέμ Πιάτσα.

Στα της ενδεκάδας ο «πονοκέφαλος» είναι το δεξί άκρο της άμυνας, ο χαφ Στουράρο και ο μπακ Ντε Σίλιο το διεκδικούν, ο Αλέγκρι άφησε ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει εκεί ακόμα και τον εξτρέμ Κουαδράδο, σε αυτή την περίπτωση θα βρει θέση στο αρχικό σχήμα ο Ντάγκλας Κόστα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μπουφόν – Στουράρο (Ντε Σίλιο), Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Αλεξ Σάντρο – Κεντίρα, Πιάνιτς – Κουαδράδο, Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς – Ιγουαΐν.

StoiximanNovibet, VistaBet.grsportingbet