Σπάρτη: Ήττα στη Καρδίτσα

Την ήττα γνώρισε η Σπάρτη στη Καρδίτσα με σκορ 1-0 την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου.  Μετά από δύο νίκες με τον Θωμά Γράφα στο τιμόνι της ήρθε η ήττα στο παγωμένο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας. Σε ένα αγώνα του οποίου η διεξαγωγή αναβλήθηκε για 24 ώρες η Αναγέννηση Καρδίτσας πιέζοντας στο δεύτερο ημίχρονο νίκησε 1-0 με γκολ του Χαντζάρα.  Ο σκόρερ είχε περάσει στον αγώνα 8 λεπτά νωρίτερα και με προβολή μετά από ασθενή απόκρουση του Μακρυωνίτη διαμόρφωσε το τελικό 1-0.  Οι συνθήκες σήμερα ήταν σαφώς βελτιωμένες όμως το αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς και η θερμοκρασία στους 0 βαθμούς Κελσίου. Με αυτή την ήττα η Σπάρτη παρέμεινε στους 14 βαθμούς μετά την ολοκλήρωση 9 αγωνιστικών κλείνοντας το 2017 με ήττα ενώ στην πρεμιέρα του 2018 υποδέχεται στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης τον Αιγινιακό.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο με ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. Στο 7′ ο Σταματάκης δεν βρήκε στόχο με σουτ, ενώ ο Σουντουρά επιχείρησε ένα μακρινό σουτ στο 21′ χωρίς τύχη. Οι Λάκωνες από την άλλη πλευρά απείλησαν δύο φορές. Στο 20′ με κεφαλιά του Γουόρντεν και στο 23′ από σέντρα – σουτ του Οικονομόπουλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αναλάβουν πρωτοβουλία και ο Κονέ στο 47′ είχε μία ακόμα τελική με κεφαλιά. Ήταν η… προειδοποιητική βολή. Στο 67′ ο Γιώργος Βαζάκας πέρασε στο ματς τον Χαντζάρα για να τονώσει την επιθετική του γραμμή και ο 20χρονος επιθετικός τον δικαίωσε επτά λεπτά μετά. Από σέντρα του Πλαβούκου και απόκρουση του Μακρυωνίτη με προβολή άνοιξε το σκορ στο 74′.

 

Αναγέννηση Καρδίτσας (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Καρρίκι, Σταματάκης (81’ Μπούσδρας), Ρουσσάκης, Θεοδωράκης, Μπιτέλης, Σουντουρά (90+1’ Μασούρας), Ποζατζίδης, Τζέκος, Πλαβούκος, Κονέ (67’ Χαντζάρας)
Σπάρτη (Θωμάς Γράφας): Μακρυωνίτης, Ζουλιώτης, Νιάρος, Οικονομόπουλος, Βοσνακίδης, Παναγιώτου, Τριανταφυλλάκος, Γραικός (88’ Τσιμότζι), Μπαρέττας (79’ Μπέλης), Γουόρντεν, Ράνος

Η επόμενη (10η) αγωνιστική:

Σάββατο 6 Ιανουαρίου

ΟΦΗ – ΑΟΧ Κισσαμικός (15:00 ΕΡΤ3)
Βέροια – ΑΟ Τρίκαλα (15:00)

Κυριακή 7 Ιανουαρίου

Πανσερραϊκός – Αναγέννηση Καρδίτσας (15:00)
Δόξα Δράμας – Παναιγιάλειος (15:00)
Σπάρτη – Αιγινιακός (15:00)
Άρης – Απόλλων Πόντου (15:00 ΕΡΤ3)
Παναχαϊκή – Απόλλων Λάρισας (15:00)
Καραϊσκάκης – Εργοτέλης (15:00)
Αχαρναϊκός – Καλλιθέα 0-3 α.α.